لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۰

سازمان ملل از عربستان و متحدان آن خواست امکان واردات به یمن را تسهیل کند


حدود ۸.۴ میلیون نفر در یمن با کمبود شدید مواد غذایی و خطر گرسنگی و قحطی روبرو هستند.
حدود ۸.۴ میلیون نفر در یمن با کمبود شدید مواد غذایی و خطر گرسنگی و قحطی روبرو هستند.

مسئول هماهنگی کمک‌های اضطراری سازمان ملل متحد از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعوی که بندرهای یمن را کنترل می‌کند خواست امکان واردات مواد غذایی ضروری و سوخت به آن کشور را نسهیل کند و هشدار داد که تا پایان سال میلادی جاری ۱۰ میلیون نفر دیگر از جمعیت یمن با خطر گرسنگی روبرو خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از سه سال جنگ بین نیروهای دولتی یمن که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از آنها حمایت می‌کند با شورشیان حوثی، شرایط این کشور به بزرگترین بحران بشری جهان تبدیل شده و حدود ۸.۴ میلیون نفر با کمبود شدید مواد غذایی و خطر گرسنگی و قحطی روبرو هستند.

مارک لوکاک مسئول هماهنگی کمک‌های اضطراری سازمان ملل متحد روز جمعه در شهر ژنو در بیانیه‌ای گفت: «بخصوص در مورد کاهش واردات کالاهای مصرفی از طریق بنادر دریای سرخ نگران هستم.»

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی اواخر سال میلادی گذشته تمامی بنادر یمن را به خاطر جلوگیری از ارسال اسلحه برای شورشیان حوثی مسدود کرد. این امر بر وضعیت زندگی مردم در یمن که حدود ۹۰ درصد از مواد غذایی مورد نیاز کشور را از خارج وارد می‌کند تاثیر شدیدی گذاشت.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی تحت فشارهای بین المللی به محاصره بنادر یمن پایان داد ولی کنترل و بازرسی کشتی‌ها را تشدید کرد.

مارک لوکاک گفت: «میزان واردات مواد غذایی و سوخت هنوز هم کمتر از دوره قبل از محاصره بنادر است. اگر وضعیت بهبود نیابد ۱۰ میلیون نفر دیگر در معرض گرسنگی قرار خواهند گرفت.»

او افزود: «اعتماد کشتی‌های تجاری به خاطر تاخیر در انتقال کالا به بنادر یمن کاهش یافته و دلیل بخشی از این تاخیر بازرسی کشتی‌ها توسط ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی است با وجودی که سازمان ملل متحد کشتی‌ها را تایید کرده است.»

خبرگزاری رویترز می‌افزاید سازمان ملل متحد ماه گذشته اعلام کرد برای تسریع انتقال کمک‌های بشردوستانه بازرسی کشتی‌ها توسط خود این نهاد را سريع‌تر خواهد کرد.

مارک لوکاک گفت: «من از حکومت یمن می خواهم که با حمایت ائتلاف نظامی برای تسریع واردات مواد غذایی، سوخت و سایر کمک‌های بشردوستانه از طریق بنادر یمن اقدامات موثری انجام دهد.»

مسئول هماهنگی کمک‌های اضطراری سازمان ملل متحد افزود شورشیان حوثی نیز در مناطق تحت کنترل خود در شمال کشور در مورد فعالیت‌های نهادهای امداد و کمک رسانی محدودیت‌های بیشتری اعمال می کنند و در نتیجه کار این نهادها در سواحل غربی یمن و شهر تعز دشوارتر شده است.

ائتلاف نظامی کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی در حمایت از دولت یمن که از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته می‌شود به حملات هوایی خود ادامه می‌دهد. در مقابل شورشیان حوثی بارها به خاک عربستان سعودی موشک شلیک کرده‌اند.

تاکنون حدود ۱۰ هزار نفر در جنگ یمن کشته و حدود ۳ میلیون نفر آواره شده‌اند، بیماری وبا شیوع پیدا کرده و با توجه به ادامه فصل باران ممکن است دوباره گسترش یابد.

مارک لوکاک گفت برخی از اقلام اساسی از جمله داروها و تجهیزات ضروری برای مقابله با بیماری‌های مرگبار که عامل شیوع آنها در آب رشد می‌کند هنوز در فهرست کالاهایی هستند که واردات آنها به یمن ممنوع است.

XS
SM
MD
LG