لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۱

اعتراض آمریکا به حضور وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل


نیکی هیلی می‌گوید: «شورای حقوق بشر باید شرمسار باشد که اجازده داده است آقای آوایی برای اعضایش سخنرانی کند».
نیکی هیلی می‌گوید: «شورای حقوق بشر باید شرمسار باشد که اجازده داده است آقای آوایی برای اعضایش سخنرانی کند».

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، به برنامه حضور علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل اعتراض کرد و گفت این مقام ایرانی، «مسئول برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در ایران» است.

خانم هیلی در بیانیه ای گفت:‌ «آقای آوایی مسئول برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در ایران است. از جمله ممانعت از آزادی‌های سیاسی و اشاعه سرکوب، خشونت و کشتار خودسرانه زندانیان سیاسی».

علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، قرار است در ۳۷مین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد در سوئیس، شرکت کند. وی در فهرست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا قرار دارد.

نیکی هیلی در ادامه بیانیه خود گفته است:‌ «شورای حقوق بشر باید شرمسار باشد که اجازده داده است آقای آوایی برای اعضایش سخنرانی کند».

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با انتقاد از شورای حقوق بشر سازمان ملل بابت اجازه حضور دادن به این مقام ایرانی گفته است:‌ «این شورا یک بار دیگر با اجازه دادن به ناقضان مکرر حقوق بشر برای تصرف کار این شورا و به سخره گرفتن ماموریت آن برای اشاعه حقوق جهانی بشر، خود را بی‌اعتبار می‌سازد».

خانم هیلی این کار را «تنها تقویت کننده خواسته ایالات متحده برای ایجاد اصلاحات ضروری در این شورا» خوانده و گفته است:‌ «با ایجاد اصلاحات ضروری، این شورا می‌تواند به عنوان محلی مناسب برای سرمایه‌گذاری وقت و پول ما دیده شود».

نشست شورای حقوق بشر از روز هفتم اسفندماه در ژنو آغاز می‌شود. هرچند این گردهمایی سالانه برای مدت تقریبا یک ماه ادامه خواهد داشت، اما رهبران و مقام‌های ارشد ۱۰۰ کشور و سازمان بین‌المللی، مهمان سه روز نخست آن خواهند بود.

علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، که قرار است در این نشست شرکت کند در مهر ماه ۱۳۹۰، همراه ۲۸ مقام دیگر در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفت.

گروه موسوم به «دوستان ایران آزاد» در پارلمان اروپا هم در بیانیه‌ای گفته که از خبر حضور آقای آوایی در شورای حقوق بشر سازمان ملل «شوکه» شده است.

در این بیانیه آمده است:‌ «آقای آوایی پیش از این دادستان کل و عضوی از "کمیسیون مرگ" در استان خوزستان بوده و دستور حکم اعدام شمار زیادی را در ایران داده است. از جمله کشتار ۳۰ هزار تن از زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸ و نام آقای آوایی به کرات در مورد پرونده این کشتار ذکر شده است».

شماری از مخالفان جمهوری اسلامی می‌گویند وزیر دادگستری فعلی ایران در جریان اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ «نقش کلیدی» داشته‌ است. او بین سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷، دادستان عمومی و انقلاب دزفول و اهواز بود.

ژرارد پرز، رییس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا در این بیانیه گفته است:‌ «دعوت از علیرضا آوایی برای سخنرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل، باعث شرمساری و مسخره کردن ارزش‌های دمکراتیک است. بی‌احترامی به قربانیان نقض حقوق بشر در ایران است. علیرضا آوایی به جای حضور در این شورا، باید در دادگاه کیفری بین‌المللی و به اتهام جنایاتی که در سه دهه گذشته مرتکب شده، بازجویی شود».

گروه غیررسمی «دوستان ایران آزاد» در سال ۲۰۰۳ تشکیل شده و متشکل از ۳۰۰ نماینده پارلمان اروپا از احزاب مختلف است.

به استناد سایت سفارت مجازی ایالات متحده آمریکا در ایران، بیانیه ارسالی از سوی گروه «دوستان ایران آزاد» در پارلمان اروپا، رادیو فردا / ک.ت /ک.ر
XS
SM
MD
LG