لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۲

آمریکا می‌گوید توافق صلح به اوکراین تحمیل نخواهد شد


کیت کلاگ خبر داده که در حال رایزنی با متحدان اروپایی واشینگتن درباره روند مذاکره با روسیه است
کیت کلاگ خبر داده که در حال رایزنی با متحدان اروپایی واشینگتن درباره روند مذاکره با روسیه است

کیت کلاگ، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور اوکراین و روسیه، تأکید کرده که توافق صلح به حکومت اوکراین تحمیل نخواهد شد و دولت آمریکا موضوع ارائه تضمین امنیتی برای استقرار احتمالی نیروهای حافظ صلح اروپایی را دیرتر بررسی خواهد کرد.

آقای کلاگ که قرار است در روزهای آینده در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند روز دوشنبه ۲۹ بهمن در نشستی خبری در مقر مرکزی ناتو در شهر بروکسل گفت: «هیچ‌کس توافقی را به رهبر منتخب یک کشور مستقل تحمیل نخواهد کرد.»

مقامات ارشد دولت آمریکا، از جمله مارکو روبیو، وزیر خارجه، روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن با سرگی لاورف، وزیر خارجه روسیه، در مورد یافتن راه حلی برای پایان جنگ در اوکراین و مناسبات واشینگتن و مسکو مذاکره خواهند کرد.

نماینده دونالد ترامپ در امور اوکراین و روسیه می‌گوید که همزمان در حال رایزنی با متحدان اروپایی واشینگتن است که خواستار مشارکت در روند گفت‌وگوها هستند هر چند به باور او حضور همه در مذاکرات عملی نیست.

رهبران کشورهای اروپایی از تصمیم دولت آمریکا برای مذاکره با روسیه بهت زده‌اند.

از سوی دیگر رئیس‌جمهور اوکراین که به امارات متحده عربی سفر کرده است، ساعتی پیش اعلام کرد دولتش در مذاکرات میان مقامات آمریکا و روسیه در عربستان بر سر پایان دادن به جنگ اوکراین شرکت نمی‌کند و آن را «به رسمیت نخواهد شناخت».

به گزارش رویترز، واشینگتن همزمان با تدارک اولین دور مذاکرات با روسیه برای کشورهای اروپایی در مورد میزان مشارکت آن‌ها در دادن تضمین امنیتی به اوکراین پرسشنامه‌ای فرستاده است.

مجموعه این تحولات کشورهای اروپایی عضو ناتو را وادار کرده که با عجله رایزنی در مورد نحوه واکنش به تغییرات اخیر در سیاست آمریکا را در دستور کار قرار دهند.

رهبران فرانسه، بریتانیا، آلمان، اسپانیا، لهستان، دانمارک، ایتالیا و هلند همراه با مقام‌های ارشد ناتو روز دوشنبه در یک اجلاس اضطراری در پاریس در این زمینه مذاکره کردند.

بریتانیا، سوئد و آلمان اعلام کردند که در صورت تنظیم یک مأموریت صریح و قابل قبول حاضرند به اوکراین نیروی حافظ صلح اعزام کنند.

مقامات اکثر کشورهای اروپایی تأکید کرده‌اند که فقط در صورت ارائه تضمین‌های امنیتی کافی از سوی واشینگتن اعزام نیروی حافظ صلح را مد نظر قرار خواهند داد.

کیت کلاگ در پاسخ به این سوال که آیا دونالد ترامپ چنین درخواستی را خواهد پذیرفت گفت: «سیاست همیشه این بوده که هیچ گزینه‌ای را کنار نگذاریم.»

فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور اوکراین و روسیه افزود: «قبل از نهایی شدن مذاکرات و مسئله تضمین‌های امنیتی، در مورد همه این موضوعات رایزنی و گفتگو خواهیم کرد. پاسخ نهایی به این سئوالات هنگامی که به مراحل نهایی برسیم مشخص خواهد شد.»

XS
SM
MD
LG