لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ تهران ۰۶:۱۳

مأموران مهاجرتی آمریکا یک دانشجوی ایرانی دانشگاه آلاباما را بازداشت کردند


تجمعی در اعتراض به بازداشت خانم اُزتورک در پارکی در شهر سامرویل
تجمعی در اعتراض به بازداشت خانم اُزتورک در پارکی در شهر سامرویل

دانشگاه آلابامای آمریکا در بیانیه‌ای از بازداشت یک دانشجوی دکترای خود که یک شهروند ایرانی است، به‌دست مأموران مهاجرتی فدرال خبر داد.

مقامات مهاجرت ایالات متحده نیز ویزای یک دانشجوی ترکیه‌ایِ دانشگاه تافتس در نزدیکی بوستون را پس از بازداشت او در هفته جاری باطل کردند.

رومیسه اُزتورک، دانشجوی ۳۰ ساله دکترا، روز سه‌شنبه، پنجم فروردین، در نزدیکی محوطه دانشگاه در شهر سامرویل به دست شش مأمور لباس‌شخصی بازداشت شده است.

در پی انتشار ویدئویی از زمان دستگیری این دانشجو در خیابان، یک سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا خانم ازتورک را متهم کرد که فعالیت‌هایی «در حمایت از گروه حماس کرده است، یک سازمان تروریستی خارجی که به کشتن آمریکایی‌ها دست می‌زند».

آمریکا و اتحادیه اروپا حماس را گروه تروریستی می‌دانند.

ویدئویی که از لحظه دستگیری ازتورک منتشر شده است:

این مقام مهاجرت آمریکا روشن نکرده که این «فعالیت‌ها در حمایت از حماس» چه بوده، اما رسانه‌های داخل آمریکا اشاره کرده‌اند که رومیسه ازتورک سال گذشته در انتقاد از دانشگاه خود به دلیل ارتباط با اسرائیل مقاله‌ای در نشریه دانشگاه منتشر کرده است.

حمله حماس به اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ و درپی آن حمله اسرائیل به غزه با حمایت آمریکا، باعث ماه‌ها اعتراضات حامی فلسطین و ضد اسرائیل در دانشگاه‌های آمریکا و دیگر کشورها شد.

به نظر می‌رسد بازداشت دانشجو ترکیه‌ای هم از جمله اقدامات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در قبال وعده او برای پیگیری و اخراج برخی از دانشجویان خارجی مرتبط با اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا باشد.

در اسفندماه گذشته، مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، هم از ابطال روادید و اقامت دائم حامیان گروه افراطی حماس و اخراج آنان از خاک آمریکا خبر داده بود.

همزمان، روز چهارشنبه، ششم فروردین، دانشگاه آلابامای آمریکا هم در بیانیه‌ای از بازداشت یک دانشجوی دکترای خود به دست مأموران مهاجرتی فدرال خبر داد.

گرچه دانشگاه در این بیانیه به نام این دانشجو اشاره نکرده، رسانه‌های داخل آمریکا بر اساس وب‌سایت پلیس مهاجرت نام او را علیرضا درودی، شهروند ایران، قید کرده‌اند.

نیویورک تایمز و چند رسانه دیگر که اولین بار خبر بازداشت درودی، دانشجوی مهندسی مکانیک، را منتشر کردند هنوز نتوانسته‌اند دلیل این اقدام دولت فدرال را دریابند.

دستگیری دانشجویان خارجی که با مدارک قانونی در آمریکا به سر می‌برند با بازداشت محمود خلیل، دانشجوی دانشکده امور بین‌الملل دانشگاه کلمبیا، شروع شد که در نیمه اسفندماه ۱۴۰۳ توسط مأموران وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در خوابگاه دانشگاه در نیویورک بازداشت شد.

دولت ترامپ این دانشجویان را به حمایت از حماس و یهودستیزی و ایجاد مشکل سیاسی برای کشور متهم می‌کند،‌ اما معترضان به سیاست‌های آمریکا و اسرائیل می‌گویند که ترامپ انتقاد از اسرائیل را با یهودستیزی یکی کرده است.

XS
SM
MD
LG