لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۳

آمریکا حزب‌الله لبنان را در فهرست سازمان‌های تبهکار بین‌المللی قرار داد


آمریکا، حزب الله را به دلیل انفجارهای مرگبار دهه هشتاد گروه تروریستی نامید.
آمریکا، حزب الله را به دلیل انفجارهای مرگبار دهه هشتاد گروه تروریستی نامید.

جف سشنز، وزیر دادگستری آمریکا، روز دوشنبه ۲۳ مهر اعلام کرد که پنج سازمان، از جمله حزب‌الله لبنان، در فهرست سازمان‌های تبهکار بین‌المللی قرار گرفته‌اند.

آقای سشنز با اعلام این خبر افزود که کارگروه جدیدی در وزارت دادگستری آمریکا برپا می شود که ماموریت آن، رصد و تعقیب پیگیرانه فعالیت سازمان‌های قرار گرفته در این فهرست است.

این کارگروه به ریاست رود روزنشتین، معاون وزیر دادگستری آمریکا، موظف شده است که در سه ماه نتیجه تحقیقات و راهکارهای خود را علیه سازمان‌های مجرم بین المللی به جف سشنز ارائه کند.

این کارگروه یک کمیته فرعی نیز برای تمرکز بر حزب الله لبنان خواهد داشت که ریاست آن به ایلان گراف، یکی از مقامات ارشد دادستانی نیویورک، سپرده شده است.

آقای سشنز تاکید کرد که کارشناسان این مرکز پیگرد جدید با برخورداری از تجربیات لازم، موظف هستند با خطراتی مقابله کنند که «آرامش و امنیت» آمریکا را تهدید می کند.

جف سشنز در کنار حزب الله، چهار کارتل قاچاق مواد مخدر، با نام‌های «ام- ۱۳»، «نسل نو خالیسکو»، «کلان دگولفو» و «سینالوآ» را در این سیاهه سازمان‌های بزهکار بین المللی ذکر کرد.

دستور وزیر دادگستری آمریکا به این مفهوم است که تعقیب و مقابله قانونی با اعضا و حامیان سازمان‌های این فهرست تشدید خواهد شد.

جف سشنز گفت که حزب الله ضمن پیگیری هدف‌های تروریستی، در قاچاق مواد مخدر و پولشویی فعالیت دارد.

آمریکا ده ماه پیش نیز تیمی را برای مبارزه با تحرکات حزب الله در امور سرمایه گزاری و آنچه که تامین منابع ترور از راه قاچاق مواد مخدر می نامد، تشکیل داد.

کارگروه جدید در وزارت دادگستری آمریکا، کارشناسان تیم پیشین را نیز در خود ادغام می کند و تجربیات و فعالیت‌های آنها را تکمیل خواهد کرد.

آمریکا از مدت‌ها پیش مظنون است که حزب الله از راه قاچاق مواد مخدر در حوزه آمریکای لاتین بخشی از هزینه فعالیت‌های خود را تامین می کند.

اقدامات واشینگتن به ویژه علیه حزب الله در حالی تشدید شده است که ایران همچنان مهم‌ترین حامی این جنبش محسوب می شود.

حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله، سال گذشته در واکنش به اقدامات آمریکا علیه این سازمان گفت که «نان، آب، اسلحه، پول و همه چیز ما از ایران می آید».

حسن نصرالله همچنین در ماههای گذشته گفت که گزارش مقامات آمریکا در خصوص فعالیت‌های حزب الله در قاچاق مواد مخدر برای تامین فعالیت‌های این سازمان «افترا» است. وی مدعی شد که حزب الله اصولا فعالیت در قاچاق مواد مخدر، و حتی دادن آن به «صهیونیست‌ها را حرام می داند».

همزمان با اقدام روز دوشنبه وزارت دادگستری آمریکا در قرار دادن حزب الله در فهرست سازمان‌های بزهکار بین المللی، شبکه ده تلویزیون اسرائیل در این روز خبر داد که یکی از مهره‌های حزب الله به نام محمد علی برکه که از او با عنوان مسئول امور مالی بین المللی حزب الله نام برده می شود و از ۴ ماه پیش در پاراگوئه در آمریکای لاتین بازداشت شده، به آمریکا مسترد می شود تا به اتهام پولشویی محاکمه شود.

بر اساس این گزارش، پلیس آرژانتین نیز گفته بود که محمد علی برکه از جمله متهم است که ده میلیون دلار را برای حزب الله در کازینویی در آمریکای لاتین به «پول سفید» مبدل کرده است.

یک کارشناس اسرائیلی امور ایران و خلیج فارس به این شبکه گفت که تحقیقات بیشتر از محمد علی برکه در آمریکا ممکن است به «تنگ تر شدن حلقه تحریم‌های اقتصادی علیه ایران» منجر شود.

حزب الله در اوایل دهه هشتاد میلادی قرن گذشته با هدف آزاد کردن بخش‌های لبنان که آن زمان به اشغال اسرائیل درآمده بود، و با هدف روشن مبارزه با اسرائیل، برپا شد.

آمریکا، حزب الله را به دلیل انفجارهای مرگبار دهه هشتاد و از جمله کشتن صدها تن از نظامیان آمریکایی و اروپایی در بیروت، گروه تروریستی نامید.

اتحادیه اروپا تابستان ۲۰۱۳ شاخه نظامی حزب الله را تروریستی دانست.

در همین زمینه، اتحادیه عرب در اوایل بهار ۲۰۱۶ هر دو شاخه سیاسی و نظامی حزب الله را تروریستی اعلام کرد.

حزب الله به نوبه خود تاکید دارد که بخشی از پیکره سیاسی لبنان است و در انتخابات اخیر این کشور نیز نفوذ خود را در مجلس بیروت افزایش داده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ف.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG