لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۸

روایت وزارت خارجه آمریکا از «۴۰ سال شکست» جمهوری اسلامی


مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در پیامی توئیتری کارنامه جمهوری اسلامی را «چهل سال شکست و ناکامی» توصیف کرده بود
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در پیامی توئیتری کارنامه جمهوری اسلامی را «چهل سال شکست و ناکامی» توصیف کرده بود

وزارت خارجه آمریکا به مناسبت چهل سالگی انقلاب بهمن ۵۷، در رشته توئیتی با عنوان «چهل سال شکست» بخشی از اقدامات جمهوری اسلامی در سرکوب رسانه‌ها، بازداشت روزنامه نگاران، محدود کردن اینترنت و فساد در حکومت را یادآوری کرد.

این وزارتخانه در توئیتر خود نوشت که در سال ۵۷ آیت الله خمینی به مردم ایران «وعده رفاه مادی و معنوی را داد»، اما در مدت این ۴۰ سال حکومت «فاسد» جمهوری اسلامی «اقتصاد کشور را نابود کرده، به میراث اصیل ایران بی‌حرمتی کرده و تنها موجب ۴۰ سال شکست شده است».

این وزارتخانه همچنین با اشاره به وعده‌های آیت الله خمینی برای پایان یافتن «ظلم» و ایجاد عدالت و آزادی نوشت که «رژیم حاکم در ایران تمام آن وعده‌ها را زیر پا گذاشته و تنها ۴۰ سال شکست به بار آورده است».

در این توئیت‌ها همچنین با اشاره به وعده‌های رهبر سابق جمهوری اسلامی برای آزادی بیان و مطبوعات، اقدامات جمهوری اسلامی در بازداشت خبرنگاران و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و اینترنت یادآوری شده است.

به گفته این وزارتخانه، «امروز ایران یکی از سرکوب شده‌ترین فضاهای رسانه‌ای را دارد».

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز در پیامی توئیتری کارنامه جمهوری اسلامی را «چهل سال شکست و ناکامی» توصیف کرده بود.

او نوشته بود: «حتی حسن روحانی، رئیس جمهورتان، به ۴۰ سال شکست و ناکامی رژیم اذعان می‌کند. لزوما نباید چنین می‌بود، اما رژیم حاکم شما همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ارجحیت داده است».

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز چهارشنبه ۱۰ بهمن​، گفته بود که «با بزرگ‌ترین فشار اقتصادی پس از انقلاب روبه‌رو هستیم».

تحریم‌های آمریکا باعث کم‌ارزش شدن پول ملی ایران و ورشکستگی بسیاری از صنایع ایران در ماه‌های گذشته شده و مردم حتی مدتی با نایاب شدن پوشک بچه روبه‌رو شده بودند.

برخی از معترضان در اعتراضات دی ماه سال گذشته وضعیت اقتصادی فعلی و مشکلات رخ داده برای آنان را نتیجه ناکارآمدی حکومت و فساد مسئولان ذکر کرده‌اند.

دونالد ترامپ اعلام کرده که حاضر است بدون پیش‌شرط با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به مذاکره بنشیند اما آیت الله خامنه‌ای گفته که اجازه مذاکره با آمریکا را نخواهد داد.

آقای ترامپ پیش‌بینی کرده، «زمانی خواهد رسید که مقام‌های جمهوری اسلامی بسیار باهوش می‌شوند و بازمی‌گردند که مذاکره کنند».

دولت آمریکا خواستار توافقی جامع‌تر از «برجام» با ایران است که مسائل مختلف از برنامه اتمی تا برنامه موشکی و فعالیت‌های تهران در منطقه را دربرگیرد و ۱۲ شرط را برای دستیابی به توافق تازه با ایران مطرح کرده‌ است.

با استفاده از توئیتر وزارت خارجه آمریکا و رادیو فردا / ا. م./ س.ن
XS
SM
MD
LG