لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ تهران ۰۶:۱۸

تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکهٔ تجارت نفت ایران از جمله یک پایانهٔ ذخیره‌سازی نفت در چین


ایالات متحده تحریم‌های جدیدی را علیه شبکهٔ تجارت نفت ایران، از جمله یک پایانهٔ ذخیره‌سازی نفت خام در چین که از طریق خط لوله به یک پالایشگاه مستقل متصل است، وضع کرد.

این تحریم‌ها که روز پنجشنبه ۲۱ فروردین خبر آن منتشر شد، درست دو روز قبل از آغاز مذاکرات بین نمایندگان آمریکا و ایران در عمان اعمال می‌شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفته است که اگر این مذاکرات ناموفق باشد، ایران در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده «گروه انرژی گوانگشا ژوشان» را در فهرست جدید تحریم‌های خود قرار داده است که به گفته آن، پایانهٔ نفت خام و فرآورده‌های نفتی را در جزیرهٔ «هانگ‌زشان» در ژوشان چین مدیریت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده می‌گوید این پایانه آگاهانه نفت ایران را خریداری می‌کند و از طریق خط لولهٔ نفتی هوانگ زشان- یوشان در زیر دریا، مستقیماً نفت را به یک پالایشگاه مستقل معروف به «قوری» منتقل می‌کند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد: «ایالات متحده همچنان بر روی ایجاد اختلال در تمام عوامل صادرات نفت ایران، به ویژه آن‌هایی که به دنبال سود بردن از این تجارت هستند، متمرکز است».

این گزارش می‌افزاید پایانهٔ یاد شده بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ حداقل ۹ بار نفت خام ایران را از جمله از کشتی‌های تحت تحریم آمریکا خریداری کرده که دست‌کم ۱۳ میلیون بشکه نفت را در برمی‌گیرد.

چین که بزرگترین واردکننده نفت ایران است، تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد. چین و ایران یک سیستم تجاری ایجاد کرده‌اند که عمدتاً از یوان چین و شبکه‌ای از واسطه‌ها استفاده می‌کند و از معامله با دلار و قرار گرفتن در معرض نظارت‌های ایالات متحده اجتناب می‌کند.

سفارت چین در واشینگتن به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده است. اما یک سخنگوی حکومت چین مارس گذشته در واکنش به تحریم یک پالایشگاه قوری گفته بود: «چین همواره با تحریم‌های غیرقانونی و غیرقابل توجیه یک‌جانبه و به اصطلاح صلاحیت دست دراز ایالات متحده به شدت مخالف است».

این تازه‌ترین دور از تحریم‌های گسترده واشینگتن علیه ایران از زمان روی کار آمدن ترامپ در ماه ژانویه است. رئیس‌جمهور آمریکا ماه فوریه خبر داد که کارزار «فشار حداکثری»، از جمله تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، را به منظور جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای از سرگرفته است.

ایران می‌گوید برنامه هسته‌ایش صرفاً اهداف غیرنظامی دارد.

تحریم یک شهروند هندی برای مشارکت در انتقال نفت ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین جوگویندر سینگ برار، شهروند هندی مستقر در امارات متحده عربی را که صاحب شرکت‌های کشتیرانی با ناوگانی متشکل از ۳۰ کشتی است، در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

این وزارتخانه در بیانیه خود گفت: کشتی‌های برار در انتقال پرخطر نفت ایران از کشتی به کشتی در آب‌های عراق، ایران، امارات و خلیج عمان مشارکت می‌کنند.

تحریم‌ها همچنین دو نهاد مستقر در امارات و دو نهاد مستقر در هند را که مالک و اداره‌کننده کشتی‌های برار هستند هدف قرار داده است. آن‌ها متهم شده‌اند که نفت ایران را به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و بخش نظامی ایران حمل کرده‌اند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «رژیم ایران برای فروش نفت و تامین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش، به شبکه حمل‌کننده‌ها و دلالان بی‌مسئولیت خود مانند برار و شرکت‌هایش متکی است».

بر اساس تحریم‌ها، دارایی‌های این شرکت‌ها و افراد در ایالات متحده مسدود خواهد شد و آمریکایی‌ها نمی‌توانند با آن‌ها تجارت داشته باشند.

XS
SM
MD
LG