لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۱

ظریف:هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر با آمریکا وجود ندارد


وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه برنامه موشکی جمهوری اسلامی «قابل مذاکره نیست»، اعلام کرد که «هیچ دلیلی» برای مذاکره بیشتر با آمریکا درباره برجام وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد جواد ظریف روز شنبه ۲۴ آذر، در نشستی در دوحه در واکنش به سخنان مقامات آمریکایی درباره برنامه موشکی ایران گفت که جمهوری اسلامی از ابتدا اعلام کرده «موشک‌های ما قابل مذاکره نیستند».

وی در واکنش به اتهام آمریکا مبنی بر «نقض» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل توسط ایران نیز تاکید کرد که ایالات متحده با خروج از برجام خود این قطعنامه را «نقض» کرده است و «در موقعیتی نیست» که بخواهد درباره آن قطعنامه سخن بگوید.

سخنان آقای ظریف پس از واکنش‌ها به آزمایش موشکی جدید ایران بیان شده است. آزمایشی که نخستین بار وزیر خارجه آمریکا از آن خبر داد و سپس مقامات جمهوری اسلامی انجام این آزمایش را تأیید کردند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در نشست روز چهارشنبه، ۲۱ آذرماه، شورای امنیت سازمان ملل گفته بود که واشینگتن در تلاش است تا با همکاری ۱۴ عضو دیگر این شورا، محدودیت‌های موشکی بالیستیک را برای ایران دوباره برقرار کند.

وزیر خارجه ایران اما این سخنان را «لاف‌زنی» خوانده است. آمریکا آزمایش‌های موشکی ایران را «نقض» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل می داند.

این قطعنامه که پس از توافق هسته‌ای وین در سال ۹۴ و با هدف تایید آن صادر شد، از ایران خواسته که از توسعه موشک‌های بالیستیک که توان حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

با این حال آقای ظریف گفت:«قطعنامه ۲۲۳۱ ، ایران را از آزمایش کردن موشک‌ ها منع نمی ‌کند بلکه از آزمایش موشک‌‌هایی که برای حمله کلاهک هسته ای باشد منع کرده در حالی که به گواه آژانس بین المللی اتمی فعالیت های هسته ای ایران برای اهداف صلح آمیز است».

سخنی که پیش از این توسط مقامات جمهوری اسلامی بیان شده بود.

با وجود ابراز نگرانی نشست شورای امنیت درباره تازه‌ترین آزمایش موشکی ایران و ابراز نگرانی آمریکا، فرانسه و بریتانیا از این اقدام، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران گفته که ایران برای افزایش برد موشک‌های خود به بیش از دو هزار کیلومتر «محدودیتی از نظر فنی و یا قراردادی» ندارد.

موشک‌های میان‌برد ایران با برد دو هزار کیلومتر می‌توانند از ایران، عربستان سعودی و اسرائیل را هدف قرار دهند و توان رسیدن به منطقه اتحادیه اروپا را نیز دارند.

توقف برنامه موشکی ایران یکی از ۱۲ شرط آمریکا برای دستیابی به توافق جدید اتمی با ایران است، شرط‌هایی که پیش از این جمهوری اسلامی آنها را رد کرده است.

در همین حال محمد جواد ظریف گفت:« هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر وجود ندارد آن هم در شرایطی که نتایج یک دوره نسبتا طولانی و مذاکرات سخت که در گذشته انجام گرفته، روی هواست و آمریکا به طور فعال در تلاش است تا این نتایج را تضعیف کند».

آقای ظریف تاکید کرد:«ما هرگز با کشوری که برای ما ۱۲ شرط تعیین کرده، وارد مذاکره نخواهیم شد. اگر قرار بر عمل به یک سری شروط باشد، این ما نیستیم که باید شروطی را رعایت کنیم بلکه خود آنها (آمریکایی‌ها) هستند که باید به یک سری شروط پایبند باشند».

ایران همچنین متهم به ارسال موشک و سلاح برای گروه شیعیان شورشی حوثی در یمن است.

با این حال آقای ظریف گفت که این گروه «از سلاح هایی استفاده می کنند که در دوران حکومت علی عبد الله صالح از عربستان خریداری شده بود.»

در مرداد ماه سال جاری هیئت سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت گفته بود بنا بر تحقیقات از لاشه ۱۰ موشک پرتاب‌شده به‌سوی عربستان سعودی و پهپادهای استفاده‌شده توسط شورشیان حوثی، «شباهت‌های مشخصی بین این جنگ‌افزارها و جنگ‌افزارهای ساخت ایران وجود دارد».

با استفاده از خبرگزاری‌ ایرنا، شبکه الجزیره و رادیو فردا/ ا.م./ خ

XS
SM
MD
LG