لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۴

شبکه جهانی راستی‌آزمایی ادعای زاکربرگ دربارهٔ افزایش سانسور را رد کرد


مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا
مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا

شبکه جهانی راستی‌آزمایی ادعای اخیر مالک فیس‌بوک و اینستاگرام را مبنی بر این‌که راستی‌آزمایی در این شبکه‌های اجتماعی به سانسور بیشتر انجامیده، رد کرد.

شبکه بین‌المللی سازمان‌هایی که کار راستی‌آزمایی در رسانه‌ها را بر عهده دارند، روز جمعه ۲۱ دی‌ماه در بیانیه‌ای ادعای مارک زاکربرگ، مالک شرکت مِتا، را که ادعا کرده بود کار راستی‌آزمایی به سانسور بیشتر و آزادی بیان کمتر دامن زده، «غلط» و نادرست خواند.

از جملهٔ این سازمان‌ها می‌توان به دو خبرگزاری فرانسه و رویترز اشاره کرد. خبرگزاری فرانسه در حال حاضر به ۲۶ زبان به برنامهٔ راستی‌آزمایی در فیس‌بوک کمک می‌کند.

زاکربرگ روز سه‌شنبه هفته جاری اعلام کرد که شرکت متا در تمامی پلتفرم‌های خود، ازجمله فیس‌بوک و اینستاگرام، بخش‌ راستی‌آزمایی را منحل می‌کند و محتوای سیاسی را بیشتر توصیه خواهد کرد.

او افزود: «بخش راستی‌آزمایی از نظر سیاسی بسیار جانبدارانه عمل کرده و به جای ایجاد اعتماد بیشتر، به اعتماد کاربران لطمه زده است.»

طبق ادعای زاکربرگ،‌ در برنامهٔ راستی‌آزمایی در شبکه‌های اجتماعیِ زیرمجموعهٔ متا «ارتکاب اشتباه و سانسور زیاد بوده» است.

شبکه جهانی راستی‌آزمایی در مقابل در بیانیهٔ خود می‌گوید: «این ادعا غلط است و ما در اینجا قصدمان این است که هم در بستر اوضاع امروز و هم برای ثبت در تاریخ این خطا را تصحیح کنیم.»

تصمیم مارک زاکربرگ در حال حاضر فقط در ایالات متحده اعمال خواهد شد، اما این شبکه جهانی هشدار داده است که پایان دادن به فعالیت این شبکه جهانی که بیش از صد کشور را پوشش می‌دهد، اثری به‌طور بالقوه بسیار مخرب خواهد داشت.

متا برای راستی‌آزمایی در سه شبکه فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ ۸۰ سازمان را از سراسر جهان به کار گرفته است.

در این بیانیه آمده است که برخی از این صد کشور به‌شدت در برابر اطلاعات سوء و غلط آسیب‌پذیرند؛ اطلاعاتی که «می‌تواند به بی‌ثباتی سیاسی، مداخله در انتخابات، افزایش خشونت و حتی نسل‌کشی بینجامد».

مارک زاکربرگ وعده داده است که پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، آزادی بیان «اولویت خواهد یافت» و در پلتفرم‌های شرکت متا همچون شبکه اجتماعی ایکس، توئیتر سابق، «بخش راستی‌آزمایی جای خود را به اظهارنظر کاربران خواهد داد».

از زمان خریداری ایکس توسط ایلان ماسک، بخش راستی‌آزمایی اين شبکه اجتماعی حذف شد و کار کنترل صحت مطالبی که کاربران منتشر می‌کنند، عملاً فقط به نظر و توصیه‌ٔ سایر کاربران [کامیونیتی‌نوت] سپرده شد.

XS
SM
MD
LG