از میان صدها ترانه اعتراضی که در طی سالها منتشر شده، ترانه «برای...» از شروین حاجیپور مورد استقبال انبوه و کمسابقه قرار گرفت. اما این همخوانیها و همدلیها محصول چیست؟
عتیق رحیمی، نویسنده سرشناس افغان، از چهرههایی است که همواره صدای زنان در آثارش شنیده میشود. او همزمان با اعتراضات ایران شعری سروده که برای نخستین بار در رادیوفردا منتشر میشود.
فرید زلاند آهنگساز افغان که خارج از مرزها سرزمین مادری اش در ایران نامی پرآوازه دارد در گفت و گو رادیو فردا به کشته شدن مهسا امینی و اعتراض های اخیر در ایران واکنش نشان داده است.
یادداشتی از مژده شمسایی: آزادی در انتخاب پوشش مطالبه مردم از حكومت نيست. حقی مسلم، ابتدايى و بديهى است كه سالها از زنان ايران دريغ شده است. پذيرش حجاب اجبارى پذيرش دروغ و ريا است.
چرا شهروندان از «خاطرهانگیز» بودن حضورشان در این کتابخانههای کانون میگویند؟ و مهمتر از آن، چرا جمهوری اسلامی به دنبال در محاق بردن کانون و از جمله کتابخانههایش است؟
امیرحسن چهلتن در رمان تازه خود «عاشقیت در قاهره»، یا «یک عشق در قاهره»، که به آلمانی منتشر شده که هنوز به زبان فارسی در دسترس نیست، نقبی به تاریخ معاصر ایران و خاورمیانه زده است.
جمعیت سیکها از هزاران خانواده در افغانستان به کمتر از ۲۰ خانواده رسیده است. این روزها عبادتگاههای سیکها در هالهای از دود و بوی باروت پنهان شده است.
رزا منتظمی صد سال پیش در ۱۳ مردادماه در شهسوار به دنیا آمد. او با نثری ساده نویسنده کتابی شد که قهرمانی نداشت؛ قهرمانِ کتاب او هر خوانندهای شد که با کتاب او پا به آشپزخانه گذاشت.
کریستوف بالایی که به تازگی درگذشته است، شیفته ادبیات ایران بود و معتقد بود که این ادبیات با نویسندگان زندهای چون محمود دولتآبادی باید به راحتی به جوایزی همچون نوبل ادبیات برسد.
قطعنامه «حق برخورداری از محیط زیست سالم و پایدار» روز پنجشنبه هفتم مرداد با ۱۶۱ رای موافق و ۸ رای ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.
امیر اشرف آریانپور موسیقیدان، پژوهشگر و نویسنده پیشکسوت موسیقی صبح روز پنجشنبه ۶ مرداد ماه، در ۸۴ سالگی به علت ایست قلبی درگذشت.
نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی-بریتانیایی سریال مشهور «ارباب حلقهها»، اجرای خود در این مجموعه را به «شیرزنان ایرانزمین» تقدیم کرد.
بیشتر