هنرمند ایتالیایی که اثر هنری اعتراضیاش بر دیوار مقابل سرکنسولگری جمهوری اسلامی، پاک شد، یک روز بعد دوباره مارج سیمپسون را بر همان دیوار نقش زد، اما با ظاهری خشمگین و مبارزهطلب.
ساعاتی از بازگشت الناز رکابی از رقابتهای آسیایی سنگنوردی به تهران نگذشته که او با همان بالاپوش سیاه کوتاهی که به فرودگاه رسیده بود در کنار وزیر ورزش دولت ابراهیم رئیسی دیده شد.
۳۰ روز پس از جان باختن مهسا در بازداشت گشت ارشاد مروری داریم بر چندین قاب تأثیرگذار در این یک ماه که حالا تبدیل به تصاویر و اسنادی مهم از یک حرکت گسترده اعتراضی در ایران شدهاند.
ایرج جنتی عطایی ترانهسرای معاصر و داریوش که مدتها همکاری تازهای نداشتند. با ترانهای اعتراضی برای حمایت از معترضان ایرانی در امتداد اعتراضهای شهریور ۱۴۰۱ بازگشتهاند.
از میان صدها ترانه اعتراضی که در طی سالها منتشر شده، ترانه «برای...» از شروین حاجیپور مورد استقبال انبوه و کمسابقه قرار گرفت. اما این همخوانیها و همدلیها محصول چیست؟
عتیق رحیمی، نویسنده سرشناس افغان، از چهرههایی است که همواره صدای زنان در آثارش شنیده میشود. او همزمان با اعتراضات ایران شعری سروده که برای نخستین بار در رادیوفردا منتشر میشود.
فرید زلاند آهنگساز افغان که خارج از مرزها سرزمین مادری اش در ایران نامی پرآوازه دارد در گفت و گو رادیو فردا به کشته شدن مهسا امینی و اعتراض های اخیر در ایران واکنش نشان داده است.
یادداشتی از مژده شمسایی: آزادی در انتخاب پوشش مطالبه مردم از حكومت نيست. حقی مسلم، ابتدايى و بديهى است كه سالها از زنان ايران دريغ شده است. پذيرش حجاب اجبارى پذيرش دروغ و ريا است.
چرا شهروندان از «خاطرهانگیز» بودن حضورشان در این کتابخانههای کانون میگویند؟ و مهمتر از آن، چرا جمهوری اسلامی به دنبال در محاق بردن کانون و از جمله کتابخانههایش است؟
امیرحسن چهلتن در رمان تازه خود «عاشقیت در قاهره»، یا «یک عشق در قاهره»، که به آلمانی منتشر شده که هنوز به زبان فارسی در دسترس نیست، نقبی به تاریخ معاصر ایران و خاورمیانه زده است.
جمعیت سیکها از هزاران خانواده در افغانستان به کمتر از ۲۰ خانواده رسیده است. این روزها عبادتگاههای سیکها در هالهای از دود و بوی باروت پنهان شده است.
بیشتر