لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۳

کامرون از احتمال بکارگيری ارتش بريتانيا برای مقابله با نا آرامی‌ها خبر داد


ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، روز پنجشنبه، از برخورد شديد با گروه‌های تبهکار و اوباش که در خيابان دست به خشونت و غارت می‌زنند خبر داد و گفت، در صورت تکرار نا آرامی‌ها در آینده احتمال دارد از نيروهای ارتش برای مقابله آشوب‌های خيابانی استفاده شود.

ديويد کامرون که در مجلس عوام صحبت می‌کرد، گفت: «کل کشور از غارت، خشونت و دزدی در شوک به سر می‌برد. به زبان ساده، این کار جنايت و عمل تبهکارانه است و به هیچ وجه، هيچ عذری برای آن وجود ندارد.»

ديويد کامرون اضافه کرده است: «ما اجازه اين کار را در کشومان نمی‌دهيم. ما اجازه نمی‌دهيم فرهنگ ترس بر خيابان‌هايمان مستولی شود. ما هرآنچه که داریم را به کار خواهيم بست تا نظم و آرامش را بازگردانده و جامعه را بازسازی کنيم.»

به دنبال نا آرامی‌ها در لندن از شامگاه سه شنبه ۱۶ هزار نيروی پليس در خيابان های اين شهر مستقر شده‌اند و ديويد کامرون می‌گويد اين نيروها تا آخر هفته هم درخيابان‌ها حضور خواهند داشت.

ديويد کامرون همچنين احتمال به کارگیری نيروهای ارتش در صورت بروز ناآرامی‌های بيشتر در آینده را رد نکرد.

وی گفت: «اين مسئوليت دولت است تا مطمئن شود که هر احتمالی در آينده را مد نظر گرفته است. از جمله اين که آيا ارتش می‌تواند کارهايی را بر عهده بگيرد که به آزاد شدن تعداد بيشتری از نيروهای پليس برای خط مقدم (مقابله با تبهکاران) کمک کند.»

ديويد کامرون اذعان کرد در آغاز ناآرامی در اين کشور تاکتيک‌های پليس برای مقابله با آشوب‌های خيابانی ناکارآمد بوده است.

به گزارش خبرگزاری رويترز، ديويد کامرون تصريح کرد: مبارزه واقعی آغاز شده است.

نخست وزير بريتانيا گفت: «به اقليت بی‌قانون، مجرمانی که هرآنچه که می‌توانستند به دست آوردند، اين را می گويم: ما شمارا مورد تعقيب قرار می‌دهيم، پيدايتان خواهيم کرد، و با ایراد اتهام علیه شما، مجازاتتان خواهيم کرد. شما بهای هر آنچه کرده‌اید را پرداخت خواهيد کرد.»

آقای کامرون ناآرامی‌های روزهای اخير در اين کشور را «جنايت» خواند و قول داد که برای جلوگيری از بازگشت خشونت به خيابان‌ها قدرت بيشتری در اختيارات پليس قرار بگيرد.

وی تصريح کرد که به پليس اختياراتی داده خواهد شد تا درجريان نا آرامی‌ها کسانی را که نقاب بر چهره دارند را موظف کند تا نقاب‌های خود را بردارند.

وی همچنين گفته است از تصاوير مدار بسته تلويزيونی برای شناسايی «مجرمان» استفاده خواهد شد.

رهبران بريتانيا نگرانند آشوب‌های خيابانی به ثبات اقتصادی کشور و به ويژه به وضعيت شهر لندن به عنوان يکی از بزرگترين مراکز مالی جهان در آستانه برگزاری بازی ها المپيک سال ۲۰۱۲ لطمه وارد کند.

ديويد کامرون برای تغيير در برنامه رياضت اقتصادی، مسايل شهری و مساله برخورد با بی‌نظمی در کشور به شدت تحت فشار است.

در جريان ناآرامی‌های اخير در بريتانيا که از روز شنبه آغاز شد، چهار نفر جان خود را از دست دادند.

اين نا آرامی‌ها که با غارت و آتش زدن ساختمان‌ها و ماشين‌ها همراه بود در اعتراض به کشته شدن شدن مارک داگان، ۲۹ ساله، که توسط يک افسر پليس پنجشنبه شب (هفته پیش) کشته شد، آغاز شد.

در همين زمينه، «آدريان هنستوک» فرمانده پليس شهری لندن در بيانيه‌ای اعلام کرده بود: «کشته شدن مارک دوگان، پدر چهار فرزند در جريان تيراندازی پليس، اقدامی اسف‌بار است و نيروهای پليس تلاش خود را برای روشن شدن اين قضيه خواهند کرد ولی اين دليل نمی‌شود که اقليت بزهکار به خانه و کار و شغل مردم آسيب بزنند.»

مقامات دولتی و همچنين پليس «اوباش فرصت‌طلب و بزهکاران» را عامل اصلی آشوب های خيابانی اخير می‌دانند. آشوب‌هايی که بدترين ناآرامی بريتانيا از دهه هشتاد ميلادی به اين سو ارزيابی شده است.

اين در حالی است که ساکنان مناطق خسارت‌ديده و برخی از مفسران می‌گويند که تنش‌های اجتماعی در اين محلات و خشم از نابرابری‌های اقتصادی باعث بروز چنين آشوبی شده است.
XS
SM
MD
LG