لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۲

آژیر خطر در سراسر اسرائیل در پی حمله غافلگیرانه حماس از غزه؛ اسرائیل وضعیت جنگی اعلام کرد


اسرائیل
اسرائیل

همزمان با حملات سنگین راکتی در بامداد شنبه، ۱۵ مهر، از باریکه غزه به چند شهر در اسرائیل که تا تل‌آویو و اورشلیم در مرکز این کشور نیز رسیده، ارتش اسرائیل تأیید کرد که «گروهی از تروریست‌ها به جنوب اسرائیل رخنه کرده‌اند».

ساعاتی پس از آغاز حملات، سخنگوی ارتش اسرائیل تأیید کرد که «۲۲۰۰» حمله راکتی به شهرهای اسرائیل انجام شده است و «خرابکاران از زمین، دریا و هوا» به درون اسرائیل رخنه کرده‌اند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در نخستین اظهارات خود گفت: «حماس مرتکب یک اشتباه گرانبار شده و جنگ را آغاز کرده، اما اسرائیل پیروز خواهد شد.»

ارتش اسرائیل تأیید کرد که حملات راکتی علیه شمار زیادی از شهرهای این کشور در جریان است. شهرهای اشکلون، اشدود، رمله، ریشون لتصیون، تل‌آویو و ده‌ها شهرک دیگر در حد فاصل شهرهای بزرگ زیر آماج راکت قرار دارند.

شهر اورشلیم در مرکز اسرائیل و با فاصله زیاد از مرز غزه نیز هدف حمله راکتی قرار گرفته و صدای آژیر خطر هم‌اکنون در این شهر شنیده می‌شود.

عکس‌هایی که به گفته یک خبرنگار اسرائیلی حماس از ورود نیروهایش به خاک اسرائیل منتشر کرده است:

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، یک بانوی سالخورده در یکی از حملات راکتی کشته شد و چند مجروح نیز بر جای مانده است. آتش‌سوزی خودروها در خیابان‌های این شهر که ناشی از حملات راکتی است، از تلویزیون‌های اسرائیل پخش می‌شود.

همزمان فیلمی دیگر از تردد چند مرد مسلح در منطقه‌ای ساحلی که بخشی از دریا در آن دیده می‌شد، از شبکه کان پخش شد. این فیلم نیز مشخص نکرده که این «تروریست‌ها» به کدام شهر رخنه کرده‌اند.

بر اساس برخی گزارش‌ها، محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی جنبش حماس موسوم به کتائب القسام مسئولیت این حملات را برعهده گرفته و آن را «طوفان الاقصی» در واکنش به تعرض ورود اسرائیلی‌ها به حرم شریف در دوره اخیر نامیده است.

بیانیه منتسب به محمد ضیف حاکی است که نیروهایش در ساعات اولیه این رویداد «پنج هزار راکت» به اسرائیل شلیک کردند. او افزود: «دوره یاغی‌گری اشغالگران به پایان رسیده است.»

رسانه‌های فلسطینی نزدیک به حماس مدعی شده‌اند که در جریان درگیری‌های رو در رو، یک یا چند سرباز اسرائیلی توسط «نیروهای مقاومت» ربوده شدند.

رسانه‌های اسرائیل این خبر را منتشر کرده، اما ارتش اسرائیل هنوز درباره آن بیانیه‌ای نداده است. رسانه‌های این کشور اما از افزایش شمار کشته‌ها در حملات راکتی و درگیری‌ها خبر داده‌اند.

شبکه کان گزارش داد که «رخنه ده‌ها تروریست» به شهرهای مختلف در سایه حملات سنگین راکتی صورت گرفته و صحنه‌هایی جریان دارد که این کشور «ده‌ها سال است با آن روبه‌رو نبوده است».

در همین حال برخی از رسانه‌ها در اسرائیل خبر می‌دهند که سربازان و شهروندانی که اسلحه دارند، با «خرابکاران رخنه کرده» به شهرهای جنوبی، وارد درگیری‌های سنگین شده‌اند.

شبکه کان اسرائیل بر غافلگیری زیاد نهادهای امنیتی در این رویداد تأکید دارد. این رسانه از آغاز آتشباری سنگین نیروهای ارتش با «خرابکاران» خبر داده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیل، ارتش و پلیس این کشور فعالیت گسترده را آغاز کرده، نیروی هوایی اسرائیل برای بمباران غزه آماده شده و همزمان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع، به زودی نشست اضطراری ارزیابی امنیتی برگزار می‌کنند.

ارتش اسرائیل نیز از بسیج گسترده نیروهای ذخیره خود خبر داد.

به گفته خبرنگاران رسانه‌های اسرائیل، احتمال تغییر مسیر ده‌ها پرواز در فرودگاه اصلی بن‌گوریون مطرح شده تا هواپیماهای مسافربری از آسیب در امان باشند. کار فرودگاه در ساعت اولیه این رویدادهای امنیتی برقرار بود.

بحران تازه امنیتی اسرائیل با حماس در غزه در حالی روز شنبه آغاز شد که در روزهای گذشته درگیری‌های مسلحانه زیادی میان نیروهای امنیتی اسرائیل و ساکنان اسرائیلی شهرک‌های کرانه باختری با افراد مسلح فلسطینی و سایر فلسطینیان درگرفته، دست‌کم چهار فلسطینی کشته و پنج نیروی امنیتی از یگان کوماندویی اسرائیل زخمی شده بودند.

شهرک حواره در نزدیکی نابلس و همچنین شهر طولکرم در کرانه باختری در کانون این درگیری‌ها بود. این دو شهر فاصله نزدیکی با شهرهای اسرائیلی دارند.

بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه گفته بود که «ایران مسئول اتفاقاتی است که در کرانه باختری رخ می‌دهد».

XS
SM
MD
LG