لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۴

تشدید حملات راکتی به شهرهای اسرائیل همزمان با مرگ «صدها تن» در انفجار بیمارستان غزه


غزه
غزه

در پی بیانیه وزارت بهداشت فلسطینی در غزه در ساعات پایانی از روز یازدهم جنگ حماس و اسرائیل درباره مرگ «صدها تن» در بیمارستان الاهلی در شامگاه سه‌شنبه، ۲۵ مهر، ارتش اسرائیل اعلام کرد که این «ادعا» را بررسی می‌کند.

رسانه‌های اسرائیل به نقل از مقامات امنیتی این کشور اعلام کردند که این احتمال در دست بررسی است که راکت خود حماس که به سوی اسرائیل نشانه‌گیری شده بود، به بیمارستان الاهلی اصابت کرده است.

بررسی درستی یا نادرستی اظهارات دو طرف در خصوص انفجاری که در ساختمان بیمارستان الاهلی رخ داده، هنوز برای منابع مستقل امکان‌پذیر نشده است.

اما کشورهایی مانند مصر و کانادا به این رویداد واکنش نشان دادند. جاستین ترودو، نخست‎‌وزیر کانادا، گفت شنیدن اخبار غزه «تکان‌دهنده است، این یک فاجعه و غیرقابل قبول است».

حماس در بیانیه‌ای خواهان گرفتن «انتقام» این رویداد شد و فلسطینیان در کرانه غربی و اعراب تابع اسرائیل را به «قیام» فراخواند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

ساعاتی بعد در روز چهارشنبه، ۲۶ مهرماه، رسانه‌های اسرائیل خبر دادند که این کشور اطلاعات خود را در مورد رویداد منجر به مرگ شمار زیادی از ساکنان غزه در محوطه بیمارستان الاهلی در این باریکه، در اختیار آمریکا و شمار دیگری از کشورهای متحد خود قرار داده است.

یک مقام ارشد دولتی اسرائیل به یدیعوت آحرونوت گفت فاصله چند ساعته‌ از وقوع رویداد بیمارستان تا واکنش اسرائیل برای این بود که ارتش بتواند پاسخ مستدل تهیه کند که چه عاملی باعث این حادثه شده است.

این گزارش افزود: ارتش می‌خواست مطمئن شود که این انفجار کار اسرائیل نبوده است، اما در
این فاصله، «فعالیت‌های تبلیغی زیادی در جهان» علیه اسرائیل در رسانه‌ها به راه افتاد.

تشدید حملات راکتی به اسرائیل همزمان با سفر صدراعظم آلمان

در یازدهمین روز از جنگ اسرائیل با حماس، همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره بیمارستان غزه، موج حملات راکتی به چند شهر در اسرائیل که از عصر سه‌شنبه تشدید شده بود، گسترش یافت.

حملات راکتی در ساعاتی که اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و همچنین نخست‌وزیر رومانی در سفر به اسرائیل در حال دیدار با مقامات بلندپایه این کشور بودند، و در آستانه سفر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به اسرائیل، افزایش یافت.

ده‌ها شهر و شهرک اسرائیل، از جمله شهرک‎‌های اطراف تل‌آویو در مرکز اسرائیل شامگاه سه‌شنبه در چند موج پیاپی حملات راکتی هدف قرار گرفتند.

حماس در این روز مدعی شلیک راکت از غزه به سوی حیفا در شمال اسرائیل نیز شد. در ساعت انتشار این گزارش، حملات راکتی به اسرائیل ادامه یافته است.

برادر و برادرزاده هنیه کشته شدند

رسانه‌های اسرائیل خبر دادند که ارتش در ساعات شامگاه سه‌شنبه برادر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را از پا درآورده است.

بر اساس این گزارش‌ها، این کشور در ادامه حملات هدفمند به رهبران حماس در غزه، با بمباران یک خانه در بخش جنوبی غزه، برادر اسماعیل هنیه و یک پسر او (برادرزاده اسماعیل هنیه) را کشته است.

رئیس دفتر سیاسی حماس که خود سال‌ها ساکن غزه و نخست‌وزیر «دولت حماس» بود، از زمانی که بعد از دوران رهبری خالد مشعل به ریاست دفتر سیاسی حماس رسید و رهبری داخل غزه را به یحیی سنوار سپرد، برای زندگی و فعالیت به دوحه در قطر رفته است.

کشتن سران حماس و فعالان این گروه از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، در دستور کار ارتش اسرائیل قرار گرفته است.

ژنرال ذخیره دانی یاتوم، رئیس پیشین موساد، روز سه‌شنبه گفت کشتن سران حماس که در خارج نیز هستند، عملی است. آقای یاتوم به رسانه‌های کشورش گفت اگر نتوان آن‌ها را به آسانی یافت، دسترسی به آن‌ها در شرایط کمی سخت هم هنوز میسر است.

احتمال می‌رود اشاره تلویحی این مقام ارشد پیشین اطلاعاتی اسرائیل، آگاهی از برنامه کشورش در خصوص انجام سوءقصدهای هدفمند علیه سران حماس بود که شمار زیادی از آن‌ها ساکن قطر، لبنان و ترکیه هستند.

«تعلیق عملیات زمینی به دلیل حضور بایدن»، نتانیاهو: عملیات سهمگین در راه است

به گزارش شبکه کان اسرائیل، به دلیل حضور جو بایدن در اسرائیل در روز چهارشنبه، عملیات ورود نیروهای زمینی ارتش اسرائیل به بخش شمالی باریکه غزه که از چند روز قبل احتمال آغاز آن در روز ۲۶ مهر داده شده بود، فعلاً به تعویق افتاده است.

این گزارش حاکی است که فرمان نهایی کابینه اضطراری ملی جنگ به رئیس ستاد ارتش برای آغاز ورود نظامیان به خاک غزه، هنوز صادر نشده است.

با این حال، بنیامین نتانیاهو سه‌شنبه شب گفت عملیات کشورش در «روزهای آتی با قدرتی سهمگین ادامه خواهد یافت».

آقای بایدن پیش‌ازظهر چهارشنبه به اسرائیل رسید و ارزیابی شده که برنامه‌های تعیین شده برای او در این کشور پنج ساعت طول بکشد.

ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده سنتکام روز سه‌شنبه با وزیر دفاع و رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل دیدار کرد. ژنرال کوریلا گفته بود برای اطمینان از تأمین همه نیازهای امنیتی اسرائیل برای دفاع از خود به این سفر رفته است.

جو بایدن و وزیران خارجه و دفاع او حماس را «بدتر از داعش» توصیف کرده‌اند اما آقای بایدن احتمال تسلط دوباره اسرائیل بر غزه را اشتباه نامیده است.

در این میان، بنیامین نتانیاهو نیز در نشست خبری روز سه‌شنبه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، گفت: «حماس که بدتر از داعش است، بخشی از محور شرارتی است که ایران و حزب‌الله هم عضو آن بوده و در سودای نابودی اسرائیل و کشتن یهودیان هستند.»

سفر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به اسرائیل نیز برای بیان همبستگی با مردم اسرائیل، قریب‌الوقوع اعلام شده است.

آقای مکرون روز سه‌شنبه در واکنش به انتشار فیلمی از مایا شم، یک دختر اسرائیلی- فرانسوی که یکی از اسیران ربوده شده به غزه است، گفت «رسوایی ربودن بی‌گناهان و صحنه‌سازی نفرت‌انگیز حماس محکوم است».

به نوشته رسانه‌های اسرائیل، ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا نیز به همتای اسرائیلی خود اطلاع داده که این هفته به اسرائیل خواهد رفت.

«پاسخ ما به حزب‌الله این است: نابودی، نابودی، نابودی»

همزمان، ژنرال هرتسی هالِوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه در جمع نظامیان در مرز شمالی کشورش گفت پاسخ ما به تحرکات حزب‌الله در این منطقه این است: نابودی، نابودی، نابودی.

او به نیروهای اسرائیلی گفت در هر تحرک حزب‌الله برای ایجاد موقعیتی که به جنگ تن به تن منجر شود، تلاش کنید.

حزب‌الله در این روز اعلام کرد که یکی دیگر از نیروهایش در واکنش ارتش اسرائیل در مرز اسرائیل با لبنان کشته شده است. این پنجمین کشته حزب‌الله در این روز بود.

مقامات اسرائیل هشدار داده‌اند که حزب‌الله به نیابت از ایران می‌خواهد اسرائیل را که مشغول جبهه جنوبی در غزه است، به تحرکات مرز شمالی نیز بکشاند تا قوای اسرائیل را مستهلک کند.

درگیری‌های مرزی میان حزب‌الله و اسرائیل در حالی پس از یک هفته و نیم ادامه یافته که رهبران لبنان نسبت به عواقب باز شدن پای کشورشان در این جنگ ابراز نگرانی کرده‌اند. اسرائیل اخطار داده که در کنار ضربه به حزب‎‌الله، لبنان نیز بهای سنگینی خواهد پرداخت.

تساخی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل، روز سه‌شنبه گفت آمدن رئیس‌جمهور آمریکا و اعزام ناوها و استقرار نظامیان آمریکایی در نزدیکی اسرائیل هشداری به ایران و حزب‌الله است که اگر حتی فکر ورود به این جنگ را به ذهن خود راه دهند، آمریکا وارد عمل خواهد شد. او گفت «نیروی آمریکایی این‌جا حضور دارد و آماده است».

در این میان، ژنرال آهارون حلیوه، فرمانده سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، روز سه‌شنبه در یک نامه خطاب به نیروهایش نوشت که او مسئول ناکامی اطلاعاتی است که به غافلگیری اسرائیل از حمله حماس منجر شد.

رونن بار، رئیس شباک، سازمان امنیت داخلی، نیز یک روز پیش از آن در نامه به کارمندان سازمانش و خانواده‌های آن‌ها نوشته بود که مسئولیت این شکست «با من است. ما نتوانستیم به حد کافی نیروی بازدارندگی ایجاد کنیم».

با استفاده از مجموعه‌ای از منابع رسانه‌ای اسرائیل، رویترز، الجزیره و منابع خاورمیانه/ ف. ر./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG