لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۴

غازی حَمَد: حماس از حزب‌الله انتظار حمایت بیشتری را داشت


غازی حَمَد
غازی حَمَد

در میانه جنگ حماس و اسرائیل که از آغاز آن، حزب‌الله نیز در لبنان درگیر تحرکات مرزی علیه اسرائیل شده، یک مقام ارشد حماس فاش کرد که سازمان او حمایت بیشتری از حزب‌الله را انتظار می‌کشید.

غازی حمد، از سران دفتر سیاسی حماس و از مسئولان امور انرژی در باریکه غزه که فعلا در بیروت، پایتخت لبنان به سر می‌برد، روز پنج‌شنبه، چهارم آبان، در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت با توجه به حملات هوایی اسرائیل و شمار زیاد کشته‌ها در غزه، «ما به (حمایت) بیشتر» از متحدان، از جمله حزب‌الله لبنان که مورد حمایت ایران است، نیاز داریم.

غازی حمد گفت: «حزب‌الله اکنون علیه اشغالگری اقدام می‌کند. ما بسیار قدردان هستیم. اما توقف تجاوز در غزه، به کارهای بیشتری نیاز دارد... انتظار ما بیشتر بود.»

او گفت دیدگاه ما این است که همه جبهه‌ها را باز کنیم. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم در مقاومت در برابر اشغالگری شرکت کنند، ما می‌خواهیم همه مرزها را به روی همه (کسانی که به جنگ اسرائیل بروند) باز کنیم، زیرا فکر می‌کنم منطقی نیست که (تنها) مردم غزه این‌گونه باشند که بجنگند و هدف قرار بگیرند و کشته شوند.

غازی حمد ادامه داد: آن ‌چه در طرف لبنانی رخ می‎‌دهد، بخشی از مبارزه با اشغالگری است... اما باید بیشتر باشد... اگر بتوانند در رویارویی شرکت کنند، بیایند و کاری را که می‌توانند انجام دهند، درها باز است. می‌خواهیم بیایند و شرکت کنند.

به نوشته آسوشیتدپرس، بیان انتظار در خصوص مداخله قوی‌تر حزب‌الله در جنگ حماس با اسرائیل، یک درخواست آشکارا کم‌سابقه از سوی متحدانش محسوب می‌شود.

غازی حمد اشاره نکرد که حماس مشخصا چه انتظاراتی از حزب‌الله یا سایر متحدان خود داشته که برآورده نشده یا کمتر از سطح توقع سران حماس بوده است.

حماس و حزب‌الله دو نیروی نیابتی مهم در «محور مقاومت» و از متحدان اصلی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند.

از یک روز بعد از حمله حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که اعلان جنگ اسرائیل علیه آن سازمان در غزه را درپی آورد، نیروهای حزب‌الله و شبه‌نظامیان سازمان‌های مسلح فلسطینی در جنوب لبنان، حملات متعدد و روزانه علیه مرز شمالی اسرائیل انجام دادند.

حزب‌الله هر روز مرگ شماری از نیروهای خود در واکنش متقابل اسرائیل را تأیید کرده و آن‌ها را «شهدای راه قدس» نامیده است.

اسرائیل شمار کشته‌های حزب‌الله در این رویدادها را دست‌کم ۵۰ تن اعلام و تأیید کرده که هشت اسرائیلی شامل یک غیرنظامی و هفت نظامی‌ در این سلسله حملات در مرزهای شمال اسرائیل با جنوب لبنان کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل همچنین با تخلیه شهرک مرزی کریات شمونا و ۱۸ شهرک دیگر در مرز شمالی خود، ده‌ها هزار نیرو در این مناطق مستقر کرده است.

نخست ‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل به حزب‌الله و لبنان هشدار داده‌اند که باز کردن جبهه جنگ دیگری برای اسرائیل، در حالی که این کشور مشغول جنگ در جبهه جنوبی (غزه) است، به مفهوم «نابودی لبنان» خواهد بود.

نجیب میقاتی، نخست ‌وزیر و ژنرال جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان روز چهارشنبه از جنوب لبنان بازدید کردند. آقای میقاتی تأکید کرده که کشورش نباید از این جنگ آسیب ببیند.

بخشی از افکار عمومی لبنان به‌شدت از احتمال تکرار ویرانی‌ها و به بار آمدن تلفات سنگین درعملیات احتمالی اسرائیل در واکنش به حزب‌الله بیمناک است و از طریق رسانه‌های نزدیک به نیروهای سیاسی مخالف حزب‌الله در لبنان این نگرانی را بیان می‌کند.

با این حال، شبکه المنار، متعلق به حزب‌الله، روز چهارشنبه این هفته تصویری از دیدار حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله با صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس و زیاد نخاله، دبیرکل سازمان جهاد اسلامی فلسطین را زیر قاب عکس بنیانگذار و رهبر کنونی جمهوری اسلامی ایران، منتشر و اعلام کرد آن‌ سه در خصوص همبستگی نیروهای مقاومت رایزنی کرده‌اند.

صالح العاروری روز چهارشنبه به شبکه المنار گفت که سازمان او از روز نخست جنگ با حزب‌الله و رهبری آن در رایزنی بوده است.

سران حماس در گذشته از برخوردار شدن از همکاری حزب‌الله در ارتقای سطح آموزش شبه‌نظامیان حماس در غزه سخن گفته بودند.

در پاسخ به گمانه‌زنی‎‌ها مبنی بر نقش احتمالی پشت‌پرده ایران و حزب‌الله در حمله روز ۱۵ مهرماه توسط حماس به اسرائیل، غازی حمد در گفت‌وگوی خود با آسوشیتدپرس، گفت تصمیم به حمله «به صورت مستقل» گرفته شده و حماس «مسئولیت آن را برعهده می‌گیرد».

حمله حماس به خاک اسرائیل بیش از ۱۴۰۰ کشته از میان اسرائیلی‌ها به جا گذاشت، چند شهرک در جنوب اسرائیل را طعمه‌آتش کرد و به جابه‌جایی دست‌کم ۲۵۰ هزار اسرائیلی منجر شد.

در طرف مقابل، ویرانی گسترده در باریکه غزه، از شهر غزه در بخش میانی باریکه گرفته تا شمالی‌ترین نقطه آن، و تلفات سنگین از غیرنظامیان این منطقه که به ده هزار نفر نزدیک می‌شود، همراه با آوارگی بیش از ۷۰۰ هزار تن، حاصل سه هفته نخست جنگ برای فلسطینیان بوده است.

منابع: آسوشیتدپرس، هاآرتص، یورونیوز عربی، رادیوفردا/ ف. ر./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG