لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۴

انتقاد نتانیاهو به‌رغم قطعی نبودن تصمیم کاخ سفید به عدم ارسال برخی تسلیحات به اسرائیل


نیروهای اسرائیلی در گذرگاه رفح
نیروهای اسرائیلی در گذرگاه رفح

همزمان با حملات اسرائیل به حومه شرقی رفح در جنوب غزه و تهدید رئیس جمهور آمریکا در خصوص توقف ارسال برخی از تسلیحات به اسرائیل، بنیامین نتانیاهو از این رویکرد جو بایدن انتقاد کرد.

این در حالی است که کاخ سفید تاکید می‌کند که آمریکا تنها از ارسال تسلیحاتی به اسرائیل خودداری می‌کند که می‌توانند در حمله به رفح مورد استفاده قرار گیرند، و هنوز در این باره هم «به تصمیم قطعی نرسیده است».

نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه‌ای با یک برنامه تلویزیونی در آمریکا گفت، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، با تصمیم به توقف ارسال تسلیحات به منظور جلوگیری از استفاده از آنها در تهاجم به شهر رفح در جنوب غزه، «مرتکب اشتباه» شد.

به گزارش سی‌ان‌ان، نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه‌ای که شامگاه پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت پخش شد، گفت که نیروهای اسرائیلی هر کاری که می‌توانند انجام می‌دهند تا مردم رفح بتوانند این منطقه را ترک کنند. او همچین ابراز امیدواری کرد که رهبران آمریکا و اسرائیل راهی برای حل اختلافات خود بیابند.

بنیامین نتانیاهو گفت: «من جو بایدن را بیش از ۴۰ سال است که می‌شناسم. ما در اغلب مواقع با هم توافق داشته‌ایم، البته اختلافات خود را نیز داشته‌ایم که توانستیم آنها را حل کنیم. امیدوارم اکنون نیز بتوانیم بر (این اختلافات) غلبه کنیم.»

نتانیاهو افزود: «ما هر آنچه از دستمان بر بیاید برای حفاظت از کشورمان انجام می‌دهیم، و این به معنای محافظت از آینده ما است. و این بدان معنی است که ما حماس را از جمله در رفح شکست خواهیم داد. ما چاره دیگری نداریم.»

کاخ سفید می‌گوید بایدن از عملیات نظامی در رفح حمایت نمی‌کند

در همین حال، کاخ سفید نیز شامگاه پنجشنبه از تصمیم جو بایدن دفاع کرد و گفت که رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است اسرائیل «حق دفاع از خود را دارد»، اما او از عملیات زمینی بزرگ در رفح حمایت نمی‌کند.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «آنچه رئیس جمهور به وضوح بیان کرد این است که ما نمی‌خواهیم از چنین عملیاتی حمایت مادی بکنیم.»

این سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که آمریکا ارسال محموله مهمات با قدرت تخریب بالا در مناطق مسکونی را متوقف کرده است. او اضافه کرد: «با اسرائیل درباره همه نگرانی‌ها در مورد استفاده از چنین تسلیحاتی در محیط‌های شهری متراکم بحث کردیم.»

کارین ژان پیر تصریح کرد: جو بایدن «به ارسال تمام تسلیحاتی که اسرائیل برای دفاع از خود نیاز دارد ادامه خواهد داد، اما او نمی‌خواهد انواع مشخصی از تسلیحات آمریکایی در نوعی از عملیات در یک مکان خاص استفاده شود.»

به گفته ژان‌پیِر، رئیس‌جمهور به اعضای دولت خود دستور داده است که به همکاری با اسرائیل ادامه دهند تا حماس «را به شکستی پایدار بکشانند».

با این حال، به گفته این سخنگو، از نظر جو بایدن، «درهم شکستن رفح» این هدف را پیش نمی‌برد.

جو بایدن روز چهارشنبه گفت که در صورت حمله ارتش اسرائیل به رفح، او اجازه ارسال برخی سلاح‌ها از جمله گلوله‌های خمپاره را به اسرائیل نخواهد داد.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرده بود، چنانچه نیروهای اسرائیلی وارد رفح شوند، ایالات متحده اجازه ارسال سلاح‌هایی را که به طورمعمول برای مقابله با مناطقی مانند رفح مورد استفاده قرار می‌گرفته نخواهد داد.

بنیامین نتانیاهو نیز روز پنج‌شنبه با انتقاد از این اظهارات مقامات آمریکایی گفت که اسرائیل آماده است در صورت لزوم به تنهایی بجنگد.

آقای نتانیاهو در بیانیه‌ای گفت: «همان‌طور که قبلاً گفته‌ام، اگر لازم باشد، با چنگ و دندان می‌جنگیم. اما ما خیلی بیشتر از چنگ و دندان [در چنته] داریم و با این قدرت روحی، به یاری خدا، با هم پیروز خواهیم شد.»

این درحالی است که سازمان ملل، ساکنان غزه و گروه‌های امدادی می‌گویند که تهاجم بیشتر اسرائیل به رفح منجر به یک فاجعه انسانی خواهد شد.

سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد که از روز دوشنبه تاکنون بیش از ۸۰ هزار نفر از شهر رفح در جنوب غزه گریخته‌اند.

طبق این گزارش، در روز چهارشنبه بیش از ۴۷ هزار نفر اردوگاه‌ها در رفح را ترک کردند.

اسرائیل می‌گوید باید به رفح ضربه بزند تا هزاران جنگجوی حماس را که می‌گوید در آنجا مستقر شده‌اند، شکست دهد. گزارش ها حاکی است که بیش از یک میلیون نفر در رفح حضور دارند. صدها هزار فلسطینی از نبردهای شمال نوار غزه به این منطقه گریخته‌اند.

با استفاده از سی‌ان‌ان٬ رویترز٬ و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG