لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۵

اولین درگیری مستقیم نیروهای اوکراینی و کرهٔ شمالی در منطقه کورسک


رهبران روسیه و کره شمالی
رهبران روسیه و کره شمالی

مقامات اوکراینی اعلام کردند که نیروهای این کشور برای نخستین بار با سربازان کرهٔ شمالی، که توسط روسیه در منطقه کورسک مستقر شده‌اند، وارد درگیری نظامی شده‌اند.

این درگیری نخستین مداخله مستقیم نظامی توسط نیروهای خارجی از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ است و نشان‌دهنده گسترش بیشتر بزرگ‌ترین جنگ در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم به شمار می‌رود.

روز دوشنبه اندری کوالنکو، مقام ارشد مبارزه با اطلاعات نادرست در شورای امنیت ملی اوکراین، در پیامی در رسانهٔ جمعی تلگرام اعلام کرد که «اولین یگان‌های نظامی جمهوری خلق دموکراتیک کره در کورسک مورد تیراندازی قرار گرفته‌اند.»

رستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین نیز در مصاحبه‌ای با شبکهٔ کی‌بی‌اس کرهٔ جنوبی تأیید کرد «گروه کوچکی» از سربازان کره شمالی مورد تهاجم ارتش اوکراین قرار گرفته‌اند.

آقای اومروف همچنین افزود که انتظار دارد به زودی «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کرهٔ شمالی در نبردها شرکت کنند، اما اضافه کرد که این درگیری‌ها تاکنون در حد «برخوردهای کوچکی» بوده است و هنوز نبرد گسترده‌ای رخ نداده است.

به گفتهٔ وزیر دفاع اوکراین، نیروهای کرهٔ شمالی لباس‌های نظامی روسیه را پوشیده‌اند و همچنان در حال آموزش‌های تاکتیکی هستند و تحت فرماندهی‌های مختلف ارتش روسیه در خطوط مقدم مستقر می‌شوند.

رستم اومروف این نیروها را متشکل از پنج واحد، هر یک دارای حدود ۳ هزار سرباز، برآورد کرده است.

روز دوشنبه آندری سیبیها، وزیر امور خارجهٔ اوکراین، در نشست رسانه‌ای در کی‌یف همراه با همتای آلمانی خود، آنالنا بائربوک، بر ضرورت اقدام قاطعانه در برابر دخالت مستقیم کرهٔ شمالی در جنگ تأکید کرده بود و گفته بود: «ما از اروپا می‌خواهیم که درک کند که نیروهای کره شمالی اکنون در حال انجام جنگ تهاجمی در اروپا علیه یک کشور اروپایی مستقل هستند.»

هم‌زمان ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین که پیشتر به عدم واکنش غرب به حضور نیروهای کرهٔ شمالی در اروپا اعتراض کرده بود گفت که «نخستین نبردها با کرهٔ شمالی، فصل تازه‌ای از ناپایداری در جهان را رقم خواهد زد.»

مسکو و پیونگ‌یانگ تاکنون به طور مستقیم به اخبار حضور نیروهای نظامی کرهٔ شمالی در کنار روسیه واکنشی نشان نداده‌اند.

ایالات متحده نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل، روسیه و چین را به دلیل «حمایت بی‌شرمانه» و تقویت نقش کره شمالی در این جنگ مورد انتقاد قرار داد. همچنین، کرهٔ جنوبی و اتحادیه اروپا نیز از اعزام نیرو توسط کرهٔ شمالی ابراز نگرانی کرده و اعلام داشتند که روسیه ممکن است در ازای این کمک، فناوری‌های هسته‌ای و بالستیک به کره شمالی انتقال دهد.

از سوی دیگر روز چهارشنبه، قانون‌گذاران روسیه یک پیمان دفاع متقابل با کرهٔ شمالی را به رأی گذاشتند که پیشتر در ماه ژوئن و طی سفر ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به پیونگ‌یانگ به امضای طرفین رسیده بود.

از مفاد این پیمان این است که روسیه و کره شمالی در صورت «تجاوز» علیه هر یک از دو کشور، به یکدیگر کمک خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG