لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۴

مایک مالن: بمباران‌ها ۲۰ درصد از توان نظامی ارتش قذافی را از بین برده‌اند


دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا , رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده، در برابر کنگره، ۳۱ مارس ۲۰۱۱.
دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا , رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده، در برابر کنگره، ۳۱ مارس ۲۰۱۱.
دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنج‌شنبه با اشاره به حملات بین‌المللی علیه معمر قذافی، رهبر لیبی، افزود: «ما عملاً به طور جدی توان نظامی او را تضعیف کرده‌ایم. ما باعث از دست رفتن ۲۰ تا ۲۵ درصد از جمع نیروهای او شده‌ایم.»

وی در ادامه گفت: «اما این به این معنی نیست که او از نظر نظامی به نقطه شکست نزدیک شده‌است.»

مایک مالن افزود: «ارتش قذافی با داشتن تانک و سلاح سنگین هنوز بر شورشیان برتری دارد و اگر بخواهم تخمین بزنم باید بگویم توان نیروهای رژیم ده برابر نیروهای مخالف است.»

رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده و دریاسالار مایک مالن روز پنج‌شنبه در حدود دو هفته پس از آغاز عملیات نظامی بین‌المللی علیه نیروهای معمر قذافی، در جلسه‌ای توجیهی در برابر اعضای کنگره آمریکا حاضر شدند.

بنا بر گزارش‌ها، رابرت گیتس در این جلسه اظهار داشت: «سرنگون کردن رژیم قذافی، هرچند که در موقع خود مطلوب باشد، اما بخشی از این مأموریت نظامی نیست.»

وزیر دفاع ایالات متحده در ادامه گفت: «تا زمانی که من در این سِمت هستم» نیروی زمینی ایالات متحده در خاک لیبی پیاده نخواهد شد.

وی افزود: «به نظر من، برکناری سرهنگ قذافی به احتمال زیاد به مرور زمان از راه اقدامات سیاسی و اقتصادی و به دست مردم خودش صورت خواهد گرفت.»

اظهارات این دو مقام آمریکایی پس از آن بیان می‌شود که نیروهای وفادار به معمر قذافی، یک روز پیش از آن موفق شدند با بازپس‌گیری سه شهر، نیروهای مخالف را ۲۰۰ کیلومتر به عقب برانند.

روز پنج‌شنبه درگیری‌ها در لیبی هم‌چنان ادامه داشت و به گزارش خبرگزاری فرانسه، نبرد در شهر مصراته به حالت خانه به خانه درآمده‌است. مخالفان قذافی در مصراته، که سومین شهر لیبی است توانسته‌اند تاکنون در برابر حملات وفاداران قذافی مقاومت کنند.

بنا بر گزارش‌ها، در پی گلوله‌باران این شهر توسط توپخانه نیروهای وفادار به قذافی، در همین روز دست کم ۲۰ شهروند کشته شده‌اند.

هم‌چنین بنا بر گزارش‌ها، روز پنج‌شنبه یکی از دیگر از مقام‌های ارشد حکومت لیبی از سمت خود استعفا داده‌است. علی عبدالسالم التِرکی، وزیر خارجه پیشین لیبی که به عنوان نماینده لیبی در سازمان ملل منصوب شده‌بود در این روز در بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم گرفته‌است از این سمت کناره بگیرد.

موسی ابراهیم، سخنگوی معمر قذافی، روز پنج‌شنبه در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که آیا قذافی و پسرانش هنوز در لیبی هستند گفت: «خیالتان آسوده باشد ما همه همین‌جا هستیم. این کشور ماست و ما در همه جبهه‌ها قوی هستیم.» وی افزود که معمر قذافی «تا آخر» در لیبی خواهد ماند.

موسی ابراهیم افزود که «نبرد لیبی به افراد و مقامات بستگی ندارد.» اشاره وی به موسی کوسا، وزیر خارجه لیبی است که روز چهارشنبه در لندن به دولت بریتانیا اعلام کرد که از سمتش در حکومت معمر قذافی استعفا کرده‌است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاخ سفید روز پنج‌شنبه گفت که کناره‌گیری موسی کوسا «ضربه بزرگی» به حکومت معمر قذافی است. تامی ویتور، سخنگوی کاخ سفید در این زمینه گفت که موسی کوسا «می‌تواند در دست‌یابی به اطلاعات کلیدی در مورد وضعیت کنونی روحی قذافی و طرح‌های نظامی او» کمک زیادی کند.

در همین حال از سوی دیگر اعلام شد که موسی کوسا ممکن است در خصوص بمب‌گذاری لاکربی مورد بازجویی قرار گیرد. خانواده‌های بازماندگان حادثه بمب‌گذاری در هواپیمای آمریکایی که حدود ۹ سال پیش بر فراز روستای لاکربی در اسکاتلند رخ داد خواستار انجام این بازجویی شده‌اند.
XS
SM
MD
LG