لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۵۳

اشپیگل: آلمان با درخواست استرداد ۸۰ تبعه ترکیه مخالفت کرده است


نشریه آلمانی اشپیگل خبر داده است که ترکیه در بهار امسال درخواست ضبط دارایی‌های هواداران فتح‌الله گولن، روحانی مخالف رجب طیب اردوغان، را به آلمان ارائه کرده اما این درخواست از سوی مقام‌های آلمانی رد شده است.

بر پایه گزارش اشپیگل، در روز شنبه دوم سپتامبر، درخواست رسمی دولت ترکیه برای مسدود کردن حساب‌های بانکی هواداران گولن در ماه آوریل امسال، اوائل بهار ارائه شده و این درخواست حاوی فهرستی ۸۰ نفره از شهروندان ترکیه در آلمان است که به ادعای دولت ترکیه هوادار فتح‌الله گولن هستند.

گزارش اشپیگل حاکی است که درخواست ترکیه تقریباً دو ماه پیش در آخرین روز ماه ژوئن توسط دولت آلمان رد شده است.

بر پایه این گزارش در پاسخ رسمی وزارت خارجه آلمان به ترکیه آمده است که اداره نظارت مالی فدرال آلمان، هیچ زمینه حقوقی برای برخورد با جنبش گولن و هواداران آن نیافته است.

اشپیگل به نام منابعی که گزارش خود را بر پایه اظهارات آنها منتشر کرده، اشاره نمی‌کند و خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در این باره یادآور می‌شود که وزارت خارجه آلمان حاضر به اظهار نظر در این باره نشده است.

در گزارش اشپیگل همچنین آمده است که ترکیه از ابتدای سال جاری میلادی درخواست استرداد ۵۳ تن را به آلمان ارائه کرده، که تقریباً برابر با تعدادی است که در سال ۲۰۱۶ خواستار تحویل آنها توسط آلمان شده بود.

ترکیه همچنین از آلمان خواسته است تا فعالیت‌های سیاسی کردها و «هواداران فنح‌الله گولن» را در این کشور محدود و یا ممنوع کند.

دولت ترکیه در پی کودتای نافرجام تیرماه ۱۳۹۵ انگشت اتهام را به سوی فتح‌الله گولن، روحانی مخالف اردوغان که در تبعیدی خودخواسته در آمریکا به سر می‌برد، نشانه رفته است.

دولت ترکیه از آن زمان صدها هزار نفر از جمله شماری قابل توجهی از معلمان، مقام‌های قضایی و نیروهای نظامی و پلیس را بازداشت و یا از مشاغل دولتی اخراج کرده است.

گزارش اشپیگل در شرایطی منتشر شده که روابط برلین و آنکارا که از زمان کودتای نافرجام تیر ماه ۹۵ در ترکیه به تیرگی گراییده بود، روز جمعه با بازداشت دو شهروند آلمانی در فرودگاه آنتالیای ترکیه به بدترین سطح خود رسید.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز جمعه در واکنش به خبر بازداشت این دو شهروند آلمانی هشدار داد که برلین نسبت به این اقدام آنکارا واکنشی «قاطعانه» نشان خواهد داد.

در این زمینه مارتین شولتز، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان، نیز خواستار برخورد قاطع با رفتارهای دولت ترکیه شد.

به گزارش رسانه‌های آلمان در حال حاضر در مجموع ۵۵ نفر با تابعیت آلمانی در زندان‌های ترکیه به سر می‌برند که ۱۲ تن از آنها به دلایل سیاسی در بازداشت هستند. در میان این افراد نام دنیس یوجَل، روزنامه‌نگار آلمان ترکیه‌ای تبار هم دیده می‌شود که روز جمعه دوره حبس او ۲۰۰ روزه شد.

XS
SM
MD
LG