لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۵

وزیر علوم: هیچ فهرست سیاهی برای سخنرانان دانشگاه‌ها نداریم


یک هفته پس از هجوم عده‌ای به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دلیل سخنرانی علیرضا بهشتی، وزیر علوم ایران گفت که این وزارتخانه «هیچ لیست سیاهی برای حضور افرد در سخنرانی‌ها ندارد».

منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روز پنج‌شنبه یکم آذر در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت: برخی «مراجع صدور مجوز» به تشکل‌های دانشجویی که قصد دارند مراسمی برگزار کنند گفته‌اند «فرد دعوت‌شده در لیست سیاه وزارت علوم قرار دارد»، اما «وزارت علوم هیچ بلک‌لیستی ندارد».

از سال ۷۸ و به دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزاری هرگونه همایش، سخنرانی یا مناظره در دانشگاه‌های ایران نیازمند کسب مجوز از هیئتی سه نفره، شامل رئیس دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی رهبر، و نماینده وزارت علوم است.

به گفته وزیر علوم، اگر هیئت سه نفره مجوزی برای برگزاری مراسمی صادر کند «هیچ‌ کس نباید معترض به این مجوز شود».

با این حال و با وجود محدودیت‌هایی که برای حضور شمار زیادی از اندیشمندان و دانشگاهیان در این گونه مراسم صورت می‌گیرد، مراسم دارای مجوز نیز بارها شاهد هجوم عده‌ای بوده و بر هم خورده است.

در تازه‌ترین مورد، هفته گذشته مراسمی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با موضوعی در ارتباط با محمد بهشتی، از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی در سال‌های اولیه انقلاب اسلامی، به دلیل سخنرانی فرزندش علیرضا بهشتی بر هم خورد.

در دومین روز از این مراسم که به مناسبت نودمین سالروز تولد محمد بهشتی برگزار می‌شد، قرار بود علیرضا بهشتی سخنرانی کند اما پیش از سخنرانی او عده‌ای معترض با هجوم به سالن سخنرانی و با شعارهایی همچون «مرگ بر فتنه‌گر»، مراسم را بر هم زدند.

«فتنه» و «فتنه‌گر» در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی به اعتراض‌ها و معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ اطلاق می‌شود و علیرضا بهشتی که در آن انتخابات مشاور ارشد میرحسین موسوی بود، حدود سه هفته زندانی شد.

با این حال به گفته ابراهیم رضایی، مدیرکل فرهنگی دانشگاه اصفهان، این مراسم «دارای مجوز بوده» و «دانشگاه اصفهان» و «دانشگاه علوم پزشکی اصفهان»، هر دو به حضور علیرضا بهشتی مجوز داده بودند.

حمله اخیر در آستانه شانزدهم آذر اتفاق افتاد که در ایران به نام «روز دانشجو» شناخته می‌شود.

منصور غلامی، وزیر علوم، با اشاره به مراسم روز دانشجو گفته است که دانشگاه‌ها «در چارچوب قوانین و مقررات ویژه» از نشست‌های دانشجویی حمایت کنند «تا مشکلی در برگزاری برنامه‌های دارای مجوز و ضوابط قانونی ایجاد نشود».

محدودیت حق تحصیل دانشگاهی برای برخی از شهروندان ایران، صدور احکام سنگین برای دانشجویان و سخت‌گیری‌ها در محیط‌های دانشگاهی از جمله فشارها در دانشگاه‌های ایران است که بارها با انتقاد نهادهای بین‌المللی روبه‌رو شده است.

منابع: خبرگزاری‌های ایسنا، مهر، شبکه‌های اجتماعی و رادیوفردا/ ج/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG