لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۴

احمد خاتمی: روحانی دعوت مجلس خبرگان برای ارائه گزارش را رد کرد


احمد خاتمی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، ضمن انتقاد از عملکرد دولت در حوزه اقتصاد گفت که رئیس جمهور ایران دعوت این مجلس برای ارائه گزارش درباره مشکلات اقتصادی را نپذیرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، احمد خاتمی که دوشنبه، ۵ شهریور، درنشستی خبری سخن می‌گفت، درباره دلیل حسن روحانی برای رد این دعوت ابراز بی‌اطلاعی کرد.

سخنگوی هیئت رئیسه خبرگان با تأکید بر اینکه هیچ‌کس در این مجلس «به دنبال مچ‌گیری نیست» گفت که علی و صادق لاریجانی، رؤسای مجلس و قوه قضائیه، دعوت خبرگان برای سخنرانی را پذیرفته‌اند.

بنابر همین گزارش، «رسیدگی به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم» از جمله موارد دستورکار نشست مجلس خبرگان در روزهای ۱۳ و ۱۴ شهریور است.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، وظیفه مجلس خبرگان رهبری انتخاب رهبر و نظارت بر عملکرد او ست؛ با این حال این مجلس تاکنون گزارشی در این باره ارائه نکرده و در عوض، درباره اکثر موضوعات سیاسی بیانیه صادر کرده است.

با این حال احمد خاتمی در نشست خبری‌اش گفت که «بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس خبرگان» این مجلس می‌تواند برای آگاهی اعضا «به تحولات داخلی و جهانی به ویژه مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و مدیریتی بپردازد».

مجلس خبرگان حدود سه هفته پیش نیز از حسن روحانی، تیم اقتصادی دولت و سایر قوا خواسته بود تا «پاسخگوی اوضاع نابسامان اقتصادی پیش آمده باشند».

بیانیه قبلی این مجلس در اردیبهشت‌ماه نیز خبرساز شده بود. در آن بیانیه که ۲۳ اردیبهشت به نقل از مجلس خبرگان در رسانه‌ها منتشر شد، از حسن روحانی خواسته شده بود که به خاطر «عدم رعایت خطوط قرمز ترسیمی» و «نگرفتن تضمین‌های لازم» در جریان مذاکرات برجام «عذرخواهی کند».

در پی واکنش‌هایی که آن بیانیه برانگیخت اعضای مجلس خبرگان رهبری اعلام کردند که نمایندگان این مجلس از این بیانیه اطلاعی ندارند. در نهایت بیرخانه این مجلس اعلام کرد که این «بیانیه رئیس مجلس خبرگان رهبری» بوده است.

پس از خروج آمریکا از برجام و افزایش قیمت ها علاوه بر گروهی از نمایندگان مجلس، امامان جمعه و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی از وضعیت اقتصادی شدیدا انتقاد کرده‌اند.

آنان در عین حال دلیل مشکلات اقتصادی کشور را نه تحریم‌های آمریکا، بلکه عملکرد «ضعیف» دولت و همچنین به گفته آنان «سوء استفاده افراد سودجو» می‌دانند.

در همین حال احمد خاتمی از افزایش قیمت‌ها و اینکه دولت نتوانسته قیمت‌ها را کنترل کند انتقاد کرد و تلویحا «افزایش ۶۰درصدی مالیات» را غیرقانونی خواند. با این حال وی توضیح نداد که مالیات کدام فعالیت اقتصادی ۶۰ درصد افزایش یافته است.

سخنان نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی در حالی بیان می‌شود که برخی از کارشناسان وضعیت ماه‌های اخیر اقتصاد ایران را ناشی از خروج آمریکا از برجام و تعلل ایران در مذاکره با اروپا از جمله تصویب نکردن لوایح مربوط به اقدامات گروه ویژه اقدام مالی می‌دانند.

در همین حال حال مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس، در توئیتر خود نوشته بود: «باید به مردم بگوئیم ما تصمیم ایستادگی در برابر آمریکا را گرفته‌ایم و هزینه‌اش این است که دلار را نمی‌توانیم راحت وارد کشور کنیم، با بانک‌های جهانی نمی‌توانیم به راحتی رابطه برقرار کنیم، شرکت‌های آمریکایی و اروپایی نمی‌خواهند با ما رابطه برقرار کنند،حتی چین و روسیه نیز می ترسند».

تصمیمات «مهم» کمیسیون انتخاب رهبر

احمد خاتمی در نشست خبری روز دوشنبه همچنین گفت که کمیسیون اصل ۱۰۷ و ۱۰۹ قانون اساسی «مصوبات مهمی داشته است».

وی اضافه کرد: «تعیین کمیته سه نفره و بررسی شرح وظیفه کمسیون و جلسه مشترک با کمیسیون تحقیق از جمله این کارها بوده است و کمیسیون سه نفره هم تاکنون سه جلسه داشته است».

آقای خاتمی دو سال پیش نیز با اشاره به تشکیل کمیته‌ای محرمانه درمجلس خبرگان رهبری برای انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که کمیته تعیین رهبری در حال بررسی افراد صاحب صلاحیت برای این جایگاه است.

وی با اعلام این‌که تنها آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر کنونی، می‌تواند به اطلاعات این کمیته دسترسی داشته باشد، گفته بود که اگر او بخواهد «اسامی این افراد در اختیارشان قرار خواهد گرفت.»

اکبر هاشمی رفسنجانی نیز روز ۲۹ خرداد ۹۵ گفته بود که این کمیته «در مقطعی پس از مذاکره با چند صد نفر»، دو نفر را «به صورت سری» به عنوان گزینه رهبری آینده جمهوری اسلامی معرفی کرده بود.

در سه سال گذشته و به‌ویژه پس از انتشار خبر بیماری آیت‌الله علی خامنه‌ای، اظهار نظر مقامات جمهوری اسلامی نیز دربارهٔ رهبر آینده کشور افزایش یافته است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری ایرنا، ایسنا، ایلنا، وبسایت روزنامه ایران و رادیو فردا؛ ا.م / ج
XS
SM
MD
LG