لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۵

نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان فرودگاه‌ها و بنادر یمن را بازگشایی می‌کنند


یکی از کشتی‌های امدادرسان سازمان ملل که در اواخر تیرماه امسال در حال پهلو گرفتن در بندر عدن بوده است.
یکی از کشتی‌های امدادرسان سازمان ملل که در اواخر تیرماه امسال در حال پهلو گرفتن در بندر عدن بوده است.

نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان اعلام کردند فرودگاه‌ها و بنادر یمن را به روی محموله‌های اقلام تجاری و بشردوستانه بازگشایی خواهد کرد.

بنا به گزارش رویترز به نقل از بیانیه هیئت عربستان سعودی در سازمان ملل، « تمامی بنادر تحت کنترل دولت یمن در گام نخست ظرف ۲۴ ساعت آینده بازگشایی می‌شوند».

دولت یمن به ریاست عبد ربه منصور هادی که مورد حمایت عربستان سعودی است، به طور بین‌المللی به عنوان دولت قانونی یمن سناخته می‌شود و اکنون در بندر عدن، در جنوب غربی یمن استقرار دارد.

بنا بر این بیانیه، بنادر عدن، مخا و مکلا بازگشایی خواهند شد.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی، دوشنبه گذشته و در واکنش به حمله موشکی حوثی‌ها به ریاض مرزهای یمن را مسدود کرد. این حمله موشکی توسط پدافند هوایی عربستان دفع شد.

بستن مرزهای یمن در حالی صورت گرفت که سازمان ملل هشدار داده بود مسدود کردن کامل راه‌های ارتباطی یمن می‌تواند زندگی میلیون‌ها تن را در یمن به مخاطره بیندازد. کشوری که در طول دو سال و نیم جنگ داخلی دست کم ۱۰ هزار نفر در آن کشته شده‌اند و ساکنان آن با قطحی و بیماری دست به گریبانند.

از سوی دیگر صنعا روز دوشنبه صحنه تظاهرات اعتراض‌آمیز هزاران نفر از مردم یمن علیه محاصره نیروهای ائتلاف بود.

عربستان و متحدانش می‌گویند که تنگ‌تر کردن حلقه محاصره یمن پاسخ مستقیمی به حمله موشکی علیه ریاض در اوائل ماه جاری است که حوثی‌های تحت حمایت ایران ادعا کرده‌اند، آن را انجام داده‌اند.

تهران هرگز حمایت لفظی خود از شورشیان یمن، به‌طور مشخص گروه موسوم به «انصارالله» که دربرگیرنده حوثی‌هاست را پنهان نکرده، اما گزارش‌های مربوط به انتقال یا ارسال تسلیحات برای آنها را رد می‌کند.

در این میان صالح الصمد، رئیس مجمع سیاسی حوثی‌ها، خواستار رفع محاصره یمن از سوی نیروهای ائتلاف شده است.

این مقام سیاسی حوثی‌ها که روز دوشنبه در میان تظاهرکنندگان سخن می‌گفت، عربستان و هم‌پیمانانش را به «توقف جنگ،‌ رفع محاصره و شرکت در مذاکره مستقیم» فراخواند.

نیروهای ائتلاف عربی امیدوارند پیش از رفع محاصره بنادر تحت کنترل حوثی‌ها، گروهی از کارشناسان سازمان ملل با بررسی شرایط، «از قاچاق اسلحه، مهمات، قطعات موشکی و پول نقد که اغلب از سوی ایران تأمین می‌شود، جلوگیری کنند».

نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان، شورشی‌ها را به استفاده از محموله‌های امدادی به منظور قاچاق اسلحه متهم می‌کنند.

هر دو طرف درگیر در یمن یعنی حوثی‌ها و نیروهای ائتلاف، متهم به بی‌توجهی به امنیت غیرنظامیان این کشور هستند.

همزمان با اظهارات طرف‌های درگیر در یمن برای رفع محاصره، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، روز دوشنبه ۲۲ آبان، در نامه‌ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، خواهان دخالت جامعه بین‌الملل برای برقراری آتش‌بس در یمن شد.

آقای ظریف در این نامه از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به عملیاتی کردن طرح صلح یمن خبر داده است.

XS
SM
MD
LG