لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۵

تجمع کارگران معترض در مقابل دفتر نماینده خامنه‌ای در اهواز


تصویر، آرشیوی است
تصویر، آرشیوی است

فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در بیست و چهارمین روز اعتصاب‌شان در اهواز در روز دوشنبه راهپیمایی و تجمع کردند.

بر اساس این گزارش‌ها، کارگران معترض روز دوشنبه ۱۲ آذر، در مقابل مراکز دولتی و نیز دفتر آیت‌الله محمدعلی موسوی‌ جزایری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خوزستان، تجمع کردند و شعارهایی سر دادند.

آنها که از ۱۸ روز پیش اعتراض خود را به بیرون از گروه ملی صنعتی فولاد ایران کشانده‌اند، در کنار شعارهای اعتراضی خود از حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، هم انتقاد کردند و شعار دادند:‌ «کلیدساز دروغگو، کلید تدبیرت کو؟».

«نه حاکم نه دولت، نیستن به فکر ملت»، «کشور ما دزد خونه است توی جهان نمونه است»،‌ «اسلامو پله کردین مردمو ذله کردین» و «دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست» از شعارهایی بود که به گزارش کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران از سوی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران سر داده شد.

آنها خواستار پرداخت دستمزدهای معوقه و راه‌اندازی تولید در این مجتمع بزرگ صنعتی هستند.

پیش از این،‌ مقام‌های دولتی گفته بودند که دستمزد کارگران تا روز جمعه نهم آذر، پرداخت می‌شود اما بر اساس فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، از جمله در کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران، مرتضی اکبریان، یکی از نمایندگان کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، در سخنرانی برای همکارانش اشاره کرد که سخنان مقام‌های دولتی در مورد پرداخت دو ماه از سه ماه دستمزد معوقه چهار هزار کارگر این مجتمع دروغ است و در عین حال، خبری از راه‌اندازی تولید در این واحد نیست.

وی بر ادامه اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران تا پرداخت کامل دستمزدهای معوقه و راه‌اندازی تولید تاکید کرد.

خبرگزاری ایلنا هم روز یکشنبه به نقل از کارگران نوشت که «دوماه حقوق معوقه فقط برای حدود ۱۲۰ تن از کارگران زیر دیپلم پرداخت شده است».

در همین ارتباط،‌ کریم یاوری،‌ نماینده وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی برای واحدهای مشکل‌دار استان خوزستان» که هفته گذشته قول پرداخت دستمزدهای معوقه را تا روز جمعه گذشته داده بود، روز یکشنبه ۱۱ آذر، به خبرگزاری ایلنا گفت: «دو هزار کارگر این واحد صنعتی تا دو روز آینده (روز سه شنبه ۱۳ آذر) دستمزد دو ماه خود را دریافت می‌کنند».

پرداخت نشدن دستمزدهای معوقه از سوی کارفرمایان در سالیان اخیر به یکی از مشکلات بزرگ کارگران در ایران تبدیل شده و اعتراض و اعتصاب کارگران را در مناطق مختلف ایران به همراه داشته است.

در همین ارتباط،‌ در روزهای اخیر، کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان به پرداخت نشدن چهار ماه دستمزد،‌ کارگران پروژه قطار شهری اهواز به پرداخت نشدن ۱۸ ماه دستمزد و کارگران کارخانه صنایع مفتولی تاکستان به دریافت نکردن شش ماه دستمزد خود اعتراض و تجمع کردند.

اعتراض‌های مشابهی نیز انجام شده است. از جمله کارگران پیمانکار خدمات شهری شهرداری بندر «امام خمینی» به پرداخت نشدن سه ماه دستمزد، کارگران شهرداری حمیدیه به دریافت نکردن هفت ماه دستمزد و ‌کارکنان بیمارستان فوق تخصصی «امام خمینی» کرج به پرداخت نشدن یک سال دستمزد خود اعتراض کرده‌اند.

پایان اعتصاب در نیشکر هفت‌تپه و احضار شماری از فعالان کارگری و کارگران

گزارش‌ها حاکی از پایان اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه پس از ۲۸ روز است.

خبرگزاری تسنیم روز یکشنبه در این مورد از پرداخت دو ماه دستمزد معوقه کارگران، رفع مشکل بیمه، معرفی مدیر عامل جدید و اجرایی شدن طرح طبقه‌بندی مشاغل خبر داد.

اما هنوز وضعیت مالکیت شرکت نیشکر هفت‌تپه که خواست اصلی کارگران بوده، مشخص نشده است. آنها خواستار بازگردانده شدن مالکیت از بخش خصوصی به کارگران و با مدیریت شورای کارگری (خود مدیریتی) و یا دولت شده بودند.

همچنین اسماعیل بخشی،‌ نماینده زندانی کارگران نیشکر هفت‌تپه که بیش از دو هفته از بازداشت او می‌گذرد هم آزاد نشده و این در شرایطی است که کارگران خواستار آزادی او بودند.

در همین ارتباط، ‌گزارش شبکه‌های اجتماعی حاکی از احضار بیش از ۲۰ تن از کارگران نیشکر هفت‌تپه همزمان با پایان اعتصاب در این شرکت است. در عین حال،‌ سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه اعلام کرد که محمد امیدوار و همسرش، شهین پیشاهنگ،‌ دو فعال کارگری این واحد کشاورزی – صنعتی، روز جمعه در ارتباط با اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه به اداره اطلاعات شوش احضار و بازجویی شدند.

تاکنون مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با این اخبار سکوت اختیار کرده اند.

در همین حال،‌ به گفته سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، بیش از ۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در جهان در نامه‌ای به آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ضمن حمایت از خواسته‌های معلمان و کارگران ایران، از آنچه سرکوب آنان نامیدند، انتقاد کردند.

این سندیکاها و تشکل‌ها همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط اسماعیل بخشی، فعال کارگری، سپیده قلیان، فعال مدنی، و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه شدند.

خانم قلیان همزمان با اسماعیل بخشی و آقای نجاتی پنجشنبه هفته گذشته بازداشت شدند.

بیش از ۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در جهان در نامه خود به رهبر جمهوری اسلامی اشاره کردند که ایران به عنوان عضو سازمان بین‌المللی کار نشان داده است که تعهداتش به توافق‌نامه‌های این سازمان، به ویژه حق کارگران برای ایجاد تشکل های مستقل را رعایت نمی‌کند.

در سالیان گذشته نیز اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های حقوق بشری در جهان بارها از برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با کارگران و معلمان انتقاد کرده‌اند.

شبکه‌های اجتماعی، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، اتحادیه آزاد کارگران ایران،‌ خبرگزاری تسنیم و منابع خبری/ ر.ب / پ.پ

در همین زمینه

XS
SM
MD
LG