وکیل دانشجوی ایرانی دانشگاه آلاباما که اعلام شد به دلیل «نگرانیهای امنیت ملی» توسط مأموران مهاجرتی آمریکا بازداشت شده، میگوید او در هیچ تظاهراتی در دانشگاه شرکت نداشته است.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، مأموران مهاجرتی فدرال نیمهشب به آپارتمان علیرضا درودی، دانشجوی دکترای دانشگاه آلاباما یورش بردند و او را بازداشت کردند؛ این در حالی است که وکیل او میگوید موکلش مجاز به اقامت در آمریکا بوده و برخلاف برخی دانشجویانی که با اخراج مواجه شدهاند، هیچگاه در تظاهرات دانشگاهی شرکت نکرده است.
علیرضا درودی، ۳۲ ساله، به این دلیل اعلامی بازداشت شد که ویزای او در سال ۲۰۲۳ لغو شده بود؛ اما دیوید روزاس، وکیل این دانشجو، با بیان اینکه علت لغو ویزای موکلش را نمیداند، تأکید کرد با این حال او تا زمانی که دانشجو باشد، میتواند در آمریکا بماند.
او افزود این دانشجوی مقطع دکترای مهندسی مکانیک «به خاطر هیچ جرمی بازداشت نشده، در هیچ تظاهرات ضددولتی شرکت نکرده و بهطور قانونی در آمریکا حضور دارد».
این در حالی است که وزارت امنیت داخلی آمریکا روز جمعه اعلام کرد مأموران مهاجرتی براساس لغو ویزای آقای درودی از سوی وزارت امور خارجه اقدام کردهاند و «این فرد نگرانیهای قابلتوجهی برای امنیت ملی ایجاد میکرد».
مقامهای مرتبط از ارائه جزئیات بیشتر دربارهٔ اینکه چرا درودی تهدید امنیتی تلقی میشود، خودداری کردند. وکیل او نیز میگوید هیچ اطلاعاتی دربارهٔ اتهامهای مرتبط با امنیت علیه موکلش دریافت نکرده است.
آسوشیتدپرس نوشته است سوابق دادگاههای عمومی ایالت آلاباما نشان میدهد که او در نوامبر ۲۰۲۳ به دلیل سرعت غیرمجاز و رانندگی خطرناک جریمه شده، اما هیچ پروندهٔ حقوقی دیگری ندارد.
یک وکیل مهاجرتی در لسآنجلس به آسوشیتدپرس گفته است در سالهای اخیر لغو ویزای دانشجویان حتی بهدلیل برخی جرائم رانندگی «تا حدی رایج» شده و لغو ویزا آنها را از ورود مجدد به آمریکا منع میکند، اما اگر همچنان دانشجو باقی بمانند، میتوانند در کشور بمانند.
پروندهٔ درودی تازهترین مورد از سلسله بازداشتهای مهاجرتی دانشجویان دانشگاهی است. دستگیری دانشجویان خارجی که با مدارک قانونی در آمریکا به سر میبرند، با بازداشت محمود خلیل، دانشجوی دانشکده امور بینالملل دانشگاه کلمبیا، شروع شد که در نیمه اسفندماه ۱۴۰۳ توسط مأموران وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در خوابگاه دانشگاه در نیویورک بازداشت شد.
دولت ترامپ این دانشجویان را به حمایت از حماس و یهودستیزی و ایجاد مشکل سیاسی برای کشور متهم میکند، اما معترضان به سیاستهای آمریکا و اسرائیل میگویند که ترامپ انتقاد از اسرائیل را با یهودستیزی یکی کرده است.
رومیسه اُزتورک، دانشجوی ۳۰ ساله دکترا، نیز روز سهشنبه پنجم فروردین در نزدیکی محوطه دانشگاه در شهر سامرویل بازداشت شد و یک سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا او را متهم کرد که فعالیتهایی «در حمایت از گروه حماس کرده است، یک سازمان تروریستی خارجی که به کشتن آمریکاییها دست میزند».
آمریکا و اتحادیه اروپا حماس را گروه تروریستی میدانند.