لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۶

«کابوی» آمریکایی متحول می‌شود


کوروت (در تصویر: سی هفت) از محبوب‌ترین برندهای خودرو است
کوروت (در تصویر: سی هفت) از محبوب‌ترین برندهای خودرو است

شورولت کوروت را همچنان می‌توان یکی از خودروهای آمریکایی اصیل دانست؛ یک کابوی در صنعت خودروسازی آمریکا که حالا با تحول در طراحی، جان تازه‌ای گرفته است. از طرفی شرکت تویوتا هم با بالا گرفتن تب سفر به ماه قصد طراحی یک خودرو برای ماه را دارد.

نسل جدید کوروت

یکی از محبوب‌ترین برندها، برای عاشقان خودرو، شورولت کوروت است. بتازگی شرکت جنرال موتورز نسخه جدید این خودرو را معرفی کرده است. کوروت سی هشت اما یک تفاوت بزرگ نسبت به نسل قبلی خود دارد. در این محصول برای افزایش قابلیت فرمان‌پذیری، پیشرانه از جلوی خودرو به وسط منتقل شده است.

این محصول با قیمتی کمتر از ۶۰ هزار دلار عرضه می‌شود با این وجود امکانات و توانایی حرکتی خودرو در حد سوپراسپرت‌های چندصد هزار دلاری است.

کوروت ۲۰۱۳
کوروت ۲۰۱۳

این خودرو از یک پیشرانه شش لیتری هشت سیلندر استفاده می‌کند و می‌تواند ۴۹۰ اسب بخار قدرت تولید کند. با این قدرت کمتر از سه ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد.

شورولت گفته است با وجود اینکه این خودرو موتور وسط و اسپرت است کاملا می‌توان برای کارهای روزانه از آن استفاده کرد و فضای داخل خودرو کاربردی است.

طراحی داخل را می‌توان یکی از هیجان‌انگیزترین طراحی‌های سال‌های اخیر صنعت خودروی آمریکا دانست. در زمینه طراحی بیرونی هم شورولت کوروت یک خودروی رو به جلو ارزیابی می‌شود و توانسته نظر بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو را به خود جلب کند.

تویوتا ماه‌نورد می‌سازد

شرکت تویوتا در حال همکاری با سازمان فضایی ژاپن است تا یک ماه‌نورد را برای فرستادن به ماه طراحی کند.

این ماه‌نورد از سیستم پیل‌سوختی برای حرکت روی ماه بهره خواهد برد. البته از صفحات خورشیدی هم برای تبدیل نور خورشید به الکتریسته برای شارژ باتری‌ها و حرکت موتورهای الکتریکی این خودرو استفاده خواهد شد.

در خودروهای پیل‌سوختی، هیدروژن با اکسیژن هوا مخلوط می‌شود و حاصل این واکنش تولید آب و برق است. برق توسط موتور الکتریکی برای حرکت دادن خودرو مصرف می‌شود.

این خودرو حدود شش متر طول و پنج متر عرض دارد و فضای داخلی آن ۱۳ متر مکعب است که برای دو نفر فضانورد در نظر گرفته شده است.

این خودرو که شش هفته عملیاتی است می‌تواند هزار کیلومتر پیمایش داشته باشد. در داخل این خودرو فضانوردان می‌توانند بدون پوشش مخصوص کار کنند.

پرفروش‌ترین خودروهای برقی در آمریکا

طبق آخرین آمار، در شش ماه اول سال جاری میلادی در آمریکا حدود ۱۰۶ هزار خودروبرقی فروش رفته است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

در مدت مشابه سال گذشته ۶۳ هزار خودرو برقی فروش رفته بود. با وجود اینکه آمار فروش رشد داشته است اما در قیاس با کل فروش خودرو در آمریکا، عدد بسیار کمی محسوب می‌شود.

دلیل افزایش فروش خودروهای برقی در آمریکا طی سال جاری معرفی تسلا سه بوده است. این خودرو در آمریکا در شش ماه نخست امسال بیش از ۶۰ هزار دستگاه فروخته است.

تسلا سه حدود ۵۰۰ کیلومتر با یکبار شارژ پیمایش دارد. البته این پیمایش برای مدل فول با دو موتور برقی یکی در چرخ‌های جلو و دیگری در چرخ‌های عقب است. بیشترین سرعت مدل سه فول، حدود ۲۳۰ کیلومتر در ساعت است اما نسخه‌ دوم سرعتی در حدود ۲۰۱ کیلومتر در ساعت دارد.

تسلا ۳
تسلا ۳

پس از تسلا سه به‌ترتیب تسلا ایکس، شورولت بولت، تسلا اس، نیسان لیف و ب‌ام‌و آی سه بیشترین میزان فروش را در میان خودروهای الکتریکی دارند.

هم اکنون قیمت بالا، باتری‌های پرحجم و سنگین، سرعت شارژ و میزان پیمایش کم، بزرگ‌ترین مشکلات خودروهای الکتریکی هستند. از طرفی برخی فعالان محیط زیست می‌گویند باتری‌های این خودروها خود در آینده ممکن است به خطری برای طبیعت تبدیل شوند.

سازنده فراری و لامبورگینی تقلبی در برزیل

کارگاهی که در برزیل فراری و لامبورگینی تقلبی می‌ساخت توسط پلیس این کشور شناسایی و کارکنان آن بازداشت شده‌اند. این خودروهای لوکس تقلبی در شهری با نام ایتاژای ساخته می‌شدند.

پلیس برزیل توانسته است در کارگاه کشف شده هشت خودروی تقلبی پیدا کند. این تحقیقات زمانی آغاز شد که شرکت سازنده ایتالیایی از موضوع آگاه شد.

پلیس برزیل همچنین در حال تحقیق در مورد افرادی است که این خودروها را سفارش داده‌اند. اگر ثابت شود سفارش‌دهندگان از موضوع اطلاع داشته‌اند آنها نیز مجرم شناخته خواهند شد.

سازندگان این خودروهای تقلبی بدنه کپی را روی پیشرانه و شاسی خودروهای دیگر قرار می‌دادند و این خودروها را به قیمت ۴۷ تا ۷۰ هزار دلار می‌فروختند.

ایران‌خودرو: پژو متضرر شد

هاشم یکه‌زارع مدیرعامل ایران خودرو پس از آغاز تولید پژو ۳۰۱ گفته است «ایران خودرو در قرارداد اول با پژو تجربه تلخی داشت اما در قرارداد دوم تمام تلاش خود را صرف کردیم تا طوری تنظیم شود که در صورت ترک مجدد بازار، پژو متضرر شود و این اتفاق هم افتاد.»

به گزارش ایسنا وی ادامه داد «ما توانستیم پژو ۳۰۱ را ساخت داخل کنیم که این نشان می‌دهد که در قراردادی که اجرا شد، موضوع انتقال دانش و تکنولوژی انجام شده است. علاوه بر ۳۰۱، تولید و عرضه ۲۰۷ با سقف پانوراما و دناپلاس با گیربکس اتوماتیک را در سال جاری پیگیری خواهیم کرد».

پژو به این اظهارات واکنش نشان نداده‌است.

XS
SM
MD
LG