لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۹

از پرتاب فضاپیمای «مرموز» تا سقوط «پیشرفته‌ترین» جنگنده جهان


یک فروند اف-۲۲
یک فروند اف-۲۲

در جریان یک پرواز تمرینی یک فروند اف ۲۲ که از آن به عنوان پیشرفته‌ترین هواپیما جنگی جهان یاد می‌شود سقوط کرد. فضاپیمای مرموز نیروی هوایی آمریکا با موشک اطلس پنج راهی فضا شده است… و خبرهای دیگر از صنعت هوا و فضا.

اف ۲۲ چگونه هواپیمایی است؟

وزارت دفاع آمریکا درباره علت سقوط اف ۲۲ که در ۱۵ماه مه رخ داده است اطلاعاتی منتشر نکرده است. البته در جریان سقوط خلبان توانسته با ایجکت مناسب جان خود را نجات دهد.

اف ۲۲ به دلیل اینکه بالاترین سطح تکنولوژی در آن استفاده شده همچنان از جهات زیادی ناشناخته است. نیروی هوایی ایالات متحده از این هواپیمای فوق پیشرفته ۱۸۳ فروند را در ناوگان خود دارد.

به دلیل هزینه بالا در سال ۲۰۱۱ تولید این هواپیما متوقف شد و نیروی هوایی آمریکا تمرکز خود را روی ساخت جنگنده اف ۳۵ گذاشت با این وجود همچنان از بسیاری از جهات اف ۲۲ پیشرفته‌تر از اف ۳۵ است.

این هواپیما در ابتدا برای جایگزین شدن با دو مدل اف ۱۴ و اف ۱۵ در ارتش ایالات متحده توسعه یافت اما این پرنده یک قابلیت منحصر به فرد در زمینه رادار گریز بودن دارد و به همین دلیل صادرات آن ممنوع شد و حتی نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده هم از استفاده از این هواپیما بی‌بهره هستند.

اف ۲۲ می‌تواند در زمینه برتری هوایی سبب تغییر صحنه نبرد شود. البته قابلیت‌های این هواپیما تنها به رادار گریز بودن آن ختم نمی‌شود.

این هواپیما ۱۹ متری می‌تواند به سرعت ۲.۲۵ ماخ برسد. اما مهمترین قابلیت این هواپیما موتورهایی است که به آن توانایی می‌دهند که بدون استفاده از پس سوز به سرعتی بیش از سرعت صوت دست پیدا کند.

به دلیل استفاده نکردن از پس سوز مصرف سوخت این جنگنده کمتر از رقبایش است و این عامل باعث می‌شود برد عملیاتی آن با یکبار سوخت‌گیری افزایش پیدا کند.

پرتاب فضاپیمای جدید آمریکا

فضاپیمای مرموز نیروی هوایی آمریکا با موشک اطلس پنج راهی فضا شده است. این فضاپیما قرار است برخی از ماموریت‌های جدید ناسا را انجام دهد.

این فضاپیما بدون سرنشین که مانند ربات عمل می‌کند ایکس ۳۷ بی نام دارد. این فضاپیما شباهت‌هایی با پروژه شاتل فضایی پیشین ناسا دارد.

این فضاپیما در پرتاب قبلی ۷۸۰ روز را برای عملیات‌های مختلف در فضا سپری کرده بود. ماموریت‌های جدید این فضا پیما در بازه ۲۷۰ روز انجام خواهد شد.

این پرنده فضایی همچنان مرموز است و برخی کارشناسان احتمال‌هایی برای توانایی‌های آن از جمله قابلیت شلیک درفضا و توانایی حمله به ماهواره‌های دشمن را ذکر کرده‌اند.

ایکس ۳۷ بی که توانایی بازگشت به زمین و نشستن همانند شاتل‌های فضایی دارد را می‌توان یک ربات فضایی ۹ متری با وزن پنج تنی دانست. در این محصول از باتری‌های لیتیومی استفاده شده که می‌توانند توسط نور خورشید شارژ شوند.

اسپیس ایکس آماده ماموریت بزرگ

ناسا و اسپیس ایکس قصد دارند تا چند هفته دیگر کپسول کرودراگون را که سفینه‌ای سرنشین دار است توسط موشک فالکون ۹ به فضا ارسال کنند سال‌هاست آمریکا از داخل خاک خود فضانورد به فضا نفرستاده است.

فضانوردان آمریکایی حالا برای این ماموریت وارد دوران قرنطینه خود شده‌اند. این فضانوردان طی این مدت با مراقبت‌های پزشکی خاص و آزمایش‌ها و تمرین‌های مختلف روبه‌رو خواهند بود.

فالکون ۹ در حال تبدیل شدن به قدرت اصلی آمریکا در زمینه پرتابگرها به سوی فضا است. این موشک در پروژه‌های مختلفی حضور دارد که مهم‌ترین آن ارسال زنجیره‌ای ماهواره‌های استارلینک به تعداد بالا برای تزریق به مدار زمین برای توسعه اینترنت فضایی است.

خروج سرمایه‌ها از صنعت هوانوردی

با افزایش مشکلات صنعت هوانوردی به دلیل لغو پروازها به دلیل کرونا، سرمایه‌داران مختلف در حال خارج کردن سرمایه‌های خود از این صنعت هستند.

وارن بافت که از سرمایه‌داران مهم ایالات متحده محسوب می‌شود هم اعلام کرده است تمام سرمایه‌های شرکت خود را از صنعت هوانوردی خارج کرده است. تمام سهام این ثروتمند که در خطوط هوایی واگذار شده است، چندین میلیارد دلار ارزش دارد.

این سهام‌ها شامل شرکت‌هایی مانند آمریکن ایرلاینز، ساث‌وست ، یونایند ایرالاینز و دلتا می‌شود.

وی دلیل کار خود را شرایط وخیم صنایع هوایی دانسته و گفته برخی از خطوط هوایی ضربه سختی دیده‌اند و تقریبا تعطیل شده‌اند.

در هفته‌های اخیر ارزش سهام شرکت‌های هوایی در ایالات متحده به‌شدت کاهش یافته است.

البته این اتفاق در بیشتر نقاط جهان روی داده است. حتی پر رونق‌ترین خطوط هوایی مانند خطوط هوایی امارات هم دچار زیان‌های شدید شده‌اند. به همین دلیل خط هوایی امارات قصد دارد ۳۰ هزار نفر از نیروهای خود را تعدیل کند.

این شرکت بزرگترین ناوگان هواپیمای غول پیکر ایرباس ۳۸۰ در جهان را دارد و به دلیل شرایط بوجود آمده قصد دارد تمامی ناوگان ایرباس ۳۸۰ خود را بازنشسته کند.

XS
SM
MD
LG