لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۶

آغاز جشنواره ونیز شصت و نهم با حضور بزرگان سینمای آمریکا


آلبرتو باربرا (راست) پای پوستر جشنواره
آلبرتو باربرا (راست) پای پوستر جشنواره
شصت و نهمین دوره از جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز در سایه تصمیم مدیرانش برای کاستن از تعداد فیلم‌ها در بخش‌های مختلف از روز چهارشنبه، هشتم شهریور، در جزیره لیدوی ونیز آغاز می‌شود.

آلبرتو باربرا، مدیر این جشنواره، که پس از ۱۰ سال بار دیگر مدیریت این جشنواره را بر عهده دارد با این دیدگاه که گسترده‌تر کردن بخش‌های مختلف یک جشنواره ایده مناسبی برای معرفی فیلم‌ها نیست، امسال تنها ۶۰ فیلم را در بخش‌های مختلف ونیز پذیرفته که از این تعداد ۱۸ فیلم در بخش مسابقه شاهد نخستین نمایش جهانی‌شان خواهند بود.

با نگاهی به فیلم‌های بخش مسابقه این دوره از ونیز بر اساس مضمون‌شان، به نظر می‌رسد تم غالب این دوره از جشنواره ونیز افراط‌گرایی مذهبی و همچنین روایت بحران‌های سیاسی و اقتصادی دنیا باشد.

جشنواره با تریلر سیاسی «بنیادگرای ناراضی» ساخته میرا ناییر، فیلمساز هندی و از برندگان پیشین شیر طلایی ونیز، آغاز می‌شود، فیلمی با بازی ریز احمد، کیت هادسن و کیفر ساترلند درباره تاثیر حادثه یازده سپتامبر بر زندگی یک جوان پاکستانی موفق در وال استریت.

از میان آثار فیلمسازان معتبری که در ونیز شصت و نهم به نمایش در می‌آید، باید به تازه‌ترین ساخته‌های ترنس مالیک، برایان دی‌پالما، پل تامس اندرسون و رابرت ردفورد اشاره کرد، فیلم‌هایی با مضامینی سیاسی، مذهبی و اروتیک که پیش‌بینی می‌شود از جمله آثار بحث‌انگیز جشنواره امسال باشند.

پل تامس اندرسون پس از فیلم تحسین شده قبلی‌اش یعنی «خون به پا می‌شود»، با ساخته جدیدش با نام «استاد» درباره فرقه مذهبی ساینتولوژی و نحوه شکل‌گیری‌ آن در صدر فهرست فیلم‌های کنجکاوی‌برانگیز امسال است.

برایان دی‌پالما، فیلمساز کهنه‌کار و تحسین شده آمریکایی، نیز با تریلری اروتیک به ونیز خواهد آمد. فیلم جدیدش «شور» نام دارد و درباره انتقام‌گیری زنی جوان از روسای سابقش با بازی ریچل مک‌آدامز و نومی راپاس است.

ترنس مالیک فیلمساز تحسین شده و سابقا گزیده‌کار که در دو سه سال‌ اخیر فعال شده، پس از جوایزی که با فیلم قبلی‌اش «درخت زندگی» به دست آورد، حالا با ساخته جدیدش «به سوی واندر» به ونیز می‌آید که درامی رمانتیک با بازی ریچل مک‌آدامز، بن افلک و خاویر باردم است. او این بار می‌خواهد شانسش را در ربودن شیر طلایی پس از نخل طلایی کن بیازماید.

از کشور میزبان، ایتالیا، مارکو بلوکیو سرشناس‌ترین نام حاضر در بخش مسابقه است با فیلم جدیدش «زیبای خاموش». فیلمی درباره حوادث پیرامون شش روز پایانی زندگی دختر جوانی که بر اثر تصادف ۱۷ سال است زندگی نباتی دارد.

کیانوش عیاری، فیلمساز شناخته شده سینمای بعد از انقلاب ایران، با فیلم «خانه پدری» در بخش افق‌ها تنها نماینده ایران در ونیز شصت و نهم است. فیلمی که حضورش در ونیز حاشیه‌های فراوانی در ایران ایجاد کرده و حتی از سوی مدیران سینمایی ایران صحبت از تحریم جشنواره ونیز به میان آمده است.

با این حال نهایتا آلبرتو باربرا، مدیر جشنواره ونیز، تایید کرد که نسخه‌ای از فیلم به ونیز رسیده و این فیلم «حتما» در جشنواره نمایش داده خواهد شد.

رامین بحرانی فیلمساز ایرانی‌تبار مقیم آمریکا نیز با فیلم «به هر قیمت» در بخش مسابقه امسال ونیز حاضر است.

در بخش خارج از مسابقه رابرت ردفورد نیز با تریلر سیاسی «دوستانی که تو داری» با بازی خودش و جولی کریستی حاضر است. همچنین اسپایک لی با مستند «بد ۲۵» درباره مایکل جکسون و آلبوم معروفش بد از دیگر نام‌های شناخته شده حاضر در بخش خارج از مسابقه است.

مایکل مان، کارگردان آمریکایی، ریاست هیئت داوران بخش مسابقه را به عهده دارد و امسال برای اولین بار در تاریخ این جشنواره ده فیلم بلند سینمایی و ۱۳ فیلم کوتاه به صورت آن‌لاین همزمان با اکران‌شان در وب‌سایت جشنواره به نمایش در می‌آیند.

جشنواره شصت و نهم ونیز روز ۱۸ شهریور با معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان می‌دهد.
XS
SM
MD
LG