لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۱

پژوهشگران سرشناس از سراسر جهان در مورد شرایط اقلیمی هشدار دادند


افزایش گرمای زمین به اندازه یک درجه سانتی‌گراد کافی بود تا سطح اقیانوس‌ها به‌شکل خطرناکی افزایش یابد، سیل‌ها، توفان‌ها و خشکسالی‌های مرگبار، به‌طور چشم‌گیری گسترش یابند.
افزایش گرمای زمین به اندازه یک درجه سانتی‌گراد کافی بود تا سطح اقیانوس‌ها به‌شکل خطرناکی افزایش یابد، سیل‌ها، توفان‌ها و خشکسالی‌های مرگبار، به‌طور چشم‌گیری گسترش یابند.

پژوهشگران «مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی» هشدار داده‌اند که برای جلوگیری از گرمایش زمین و تغییرات خطرناک سال‌های پیش‌رو، به «اقدامات فوری و گسترده» نیاز داریم.

«مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی» که در سال ۲۰۰۷ برنده نوبل صلح شد می‌گوید با شرایط فعلی و مقدار تولید گازهای گلخانه‌ای، گرمای زمین ما تا سال ۲۰۳۰ به مقدار ۱.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش پیدا می‌کند.

پژوهشگران «مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی» که روز دوشنبه ۱۶ مهر ماه در نشست اینچان، کره جنوبی، شرکت کرده‌اند، می‌گویند «چنانچه وضعیت فعلی ادامه پیدا کند» گرمای زمین بین سال‌های ۲۰۳۰ تا بیست سال پس از آن، «۱.۵ درجه بیشتر خواهد شد».

آن‌چه هشدار آن‌ها را جدی‌تر می‌کند این واقعیت است که افزایش گرمای زمین به اندازه یک درجه سانتی‌گراد کافی بود تا سطح اقیانوس‌ها به‌شکل خطرناکی افزایش یابد، سیل‌ها، توفان‌ها و خشکسالی‌های مرگبار، به‌طور چشم‌گیری گسترش یابند.

پژوهشگران می‌گویند آن‌ها در همین سال‌ها هم شاهد این تغییرات بودند؛ اما در شرایط فعلی ما در حال حرکت به‌سوی افزایش سه تا چهار درجه‌ای گرما هستیم، آن‌چه بسیاری از نقاط زمین را تقریبا غیرقابل زیست خواهد کرد.

در گزارش «مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی» گفته شده برای جلوگیری از این افزایش خطرناک به اقداماتی فوری و گسترده نیاز است.

پژوهشگران می‌گویند اگر هدف‌های تعیین‌شده در مورد گرمایش زمین به نیم کاهش پیدا کند، تفاوت عمده‌ای در شرایط ایجاد خواهد شد. به‌همین دلیل است که آن‌ها خواستار انجامات اقدامات فوری و در سطحی گسترده شده‌اند. به گفته دانشمندان دستیابی به چنین هدفی می‌تواند از موج شدید گرما و باران‌های شدید بکاهد و تا حدی جلوی افزایش سطح دریا و آب‌شدن یخ‌های قطبی را بگیرد.

هانس-اوتو پرتنر، یکی از اعضای «مجمع بین‌المللی تغییرات آب‌وهوایی» گفته است «هر ذره افزایش درجه حرارت، پیامد به‌سزایی دارد».

پژوهشگران خواستار تغییرات بنیادین در سیاست‌های مربوط به انرژی، صنایع و فناوری، ساخت‌وساز، ترابری و رفت‌وآمد، شهرها و شهرنشینی شده‌اند. آن‌ها می‌گویند دی‌اکسید کربن تولیدی توسط بشر باید بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ به‌مقدار ۴۵ درصد نسبت به مقدار فعلی کاهش پیدا کند، تا شاید بتوان جلوی خطرات گسترده‌ای که در کمین است را گرفت.

مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیمی یک نهاد بین‌دولتی است. این گروه در برگیرنده هزاران دانشمند و پژوهشگر است که داوطلبانه به آن یاری می‌رسانند. کار این مجمع ارزیابی علمی اطلاعات و گزارش‌های مربوط به تغییرات آب‌وهوایی بر اثر فعالیت‌های انسانی، و خطرهای ناشی از این تغییرات است. این مجمع در عین حال تلاش می‌کند راهی برای کاستن از خطرات این بحران و راه‌های سازگاری با آن بیابد.

اسوشیتدپرس، خبرگزاری‌های فرانسه و آلمان|ت
XS
SM
MD
LG