لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۲

نماینده ارشد دمکرات ضمن انتقاد از «فشار حداکثری»: ایران به نفتکش‌ها حمله کرده


آدام شیف در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته شواهد حمله ایران به نفتکش‌ها «بسیار قوی‌ست» اما از سیاست «فشار حداکثری» نیز انتقاد کرده است.
آدام شیف در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته شواهد حمله ایران به نفتکش‌ها «بسیار قوی‌ست» اما از سیاست «فشار حداکثری» نیز انتقاد کرده است.

رئیس دمکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید تردیدی نیست که ایران به نفتکش‌ها در دریای عمان حمله کرده، اما در عین حال افزوده سیاست دونالد ترامپ موسوم به «فشار حداکثری» علیه تهران، مانع از رهبری جامعه‌ بین‌المللی شده‌است.

آدام شیف ۲۶ خرداد ماه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته «شواهد حمله ایران به کشتی‌ها(ی نفتکش) بسیار قوی‌ست».

او در مصاحبه‌ای با برنامه «رو در رو با ملت» در شبکه سی‌بی‌اس نیز گفته «تردیدی نیست که ایران پشت حملات است… در واقع این یک اشتباه اساسی از طرف ایران بود که مینی به کشتی چسباند، مین منفجر نشد، آن‌ها مجبور شدند بروند و آن را بردارند».

اشاره این نماینده دمکرات مجلس نمایندگان به انتشار ویدئویی از سوی وزارت دفاع آمریکا است؛ به گفته واشینگتن این ویدئو یک قایق گشتی سپاه پاسداران را نشان می‌دهد که به کشتی آسیب‌دیده کوکو‌کا نزدیک شد و یک «مین عمل نکرده را از بدنه این نفتکش‌ جدا می‌کند».

برخی از کشورها از جمله دولت بریتانیا با اتهام‌های ایالات متحده هم‌صدا شده‌اند و ولیعهد عربستان نیز گفته ایران مسئول حملات است، دبیرکل سازمان ملل خواستار انجام تحقیقاتی مستقل شده و آلمان می‌گوید انتشار این ویدئو «کافی نیست».

ایران قویا اتهام حملات را رد کرده و می‌گوید این اتهام‌ها در راستای کارزار ایجاد «ایران‌هراسی» و «فتنه‌جویانه» است.

رئیس دمکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا با وجود آن‌که می‌‌گوید از منظر او تردیدی در نقش ایران در حملات نیست، اما از سیاست‌های دولت ایالات متحده نیز انتقاد کرده‌است.

آقای شیف چه در حساب کاربری‌اش در توئیتر و نیز در مصاحبه با سی‌بی‌اس از خروج واشینگتن از «برجام» و سیاست‌های موسوم به «فشار حداکثری» بر ایران انتقاد کرده و اظهار کرده این سیاست‌ها مانع از ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران شده و منطقه را با خطر بی‌ثباتی روبه‌رو کرده‌است.

دولت آمریکا می‌گوید فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی برای آن است که تهران «رفتار بی‌ثبات‌کننده» خود را تغییر دهد. واشینگتن تاکید کرده این کارزار تا آن زمان ادامه خواهد داشت. دولت ترامپ در بهار گذشته از توافق اتمی شکل‌گرفته در دولت اوباما، خارج شد.

آدام شیف اما می‌گوید هم‌پیمانان آمریکا و «فکر می‌کنم آژانس‌های اطلاعاتی ما» در مورد واکنش جمهوری اسلامی به خروج از «برجام» هشدار داده بودند.

ترامپ بارها توافق اتمی دوره اوباما را «فاجعه‌بار» یا «توافقی خیلی بد» توصیف کرده که جلوی «رفتارهای مخرب» جمهوری اسلامی را نگرفته، و در چند مورد نیز گفته سیاست‌های او رفتار تهران را تغییر داده‌است.

رئیس‌جمهوری آمریکا، ۲۱ خرداد ماه گفته بود «وقتی آمدم، آن‌ها همه‌جا مشغول ترور و ایجاد مشکل بودند. آن‌ها دیگر این کارها را نمی‌کنند. من فکر می‌کنم به حق آمریکا خیلی بیشتر از هر زمان دیگری احترام می‌گذارند».

اسرائیل، عربستان سعودی و برخی از سیاستمداران آمریکا، از جمله جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، و بسیاری از جمهوری‌خواهان از خروج ترامپ از برجام حمایت کرده‌اند. دمکرات‌ها به‌طور عمده مخالف خروج از توافق اتمی بودند. طرف‌های دیگر توافق اتمی، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین بر حفظ آن تاکید کرده‌اند، هرچند تقریبا همه آن‌ها در مورد خروج ایران از این توافق نیز هشدار داده‌اند.

توئیتر، سی‌بی‌اس، فاکس/ت
XS
SM
MD
LG