لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۲

اژه‌ای قطعی شدن انتصاب ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه را تایید کرد


ابراهیم رئیسی، تولیت «آستان قدس» در مشهد، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ با کسب ۳۸ درصد آرا نفر دوم انتخابات شد.
ابراهیم رئیسی، تولیت «آستان قدس» در مشهد، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ با کسب ۳۸ درصد آرا نفر دوم انتخابات شد.

سخنگوی قوه قضائیه از قطعی شدن انتصاب ابراهیم رئیسی به ریاست این قوه خبر داد و یک عضو کمیسیون قضایی مجلس نیز گفت که آقای رئیسی روز ۱۷ اسفند جایگزین صادق لاریجانی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، روز یکشنبه ۱۲ اسفند در پاسخ به سوالی درباره باقی ماندن در سمت خود گفت: «بنده به نظام بدهکار هستم و باید به نظام خدمت کنم و حتماً در دوره بعدی ریاست قوه قضائیه هم به رئیس جدید، آقای رئیسی و قوه قضائیه کمک خواهم کرد».

در همین حال یحیی کمالی‌پور عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی مجلس، گفت «پیش از این اعلام شده بود» که آقای رئیسی روز ۱۷ اسفند جایگزین صادق لاریجانی می‌شود.

حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضائی مجلس، روز شنبه ۲۷ بهمن ماه از قطعی بودن ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه خبر داده و گفته بود: تغییر «قانون شوراهای حل اختلاف» تا زمان ریاست او بر قوه قضائیه منتفی شده است.

وی گفته بود: «ما متوجه شدیم که او نظر خاصی در مورد این قانون دارد، مجبور شدیم این قانون را یکسال تمدید کنیم».

ابراهیم رئیسی، تولیت «آستان قدس» در مشهد، در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ با کسب ۳۸ درصد آرا نفر دوم انتخابات شد.

وی که مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپاست، در سال ۱۳۶۷ عضو هیاتی سه نفره بود که درباره اعدام زندانیان سیاسی تصمیم می‌گرفت.

در همین حال کمپین حقوق بشر در ایران روز ۱ اسفند در واکنش به گزارش‌ها درباره احتمال انتصاب ابراهیم رئیسی به سمت رئیس قوه قضائیه ایران، اعلام کرده بودکه حتی مطرح شدن نام او به عنوان گزینه‌ای برای این سمت، «فاجعه‌ای برای حاکمیت قانون و اجرای عدالت در ایران» است.

هادی قائمی مدیر این کمپین تاکید کرده بود که آقای رئیسی باید «مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد، نه اینکه به عنوان رییس قوه قضاییه کشور انتخاب شود».

ابراهیم رئیسی ۵۷ سال سن دارد و در مشهد متولد شده است. وی سال ۵۹ و در حالی که ۲۰ سال سن داشت به عنوان دادیار شهرستان کرج مشغول به کار و مدتی بعد به عنوان دادستان این شهر منصوب شد. وی در سال ۶۱ با حفظ سمت به عنوان دادستان همدان نیز منصوب شد.

رئیسی در سال ۶۴ به عنوان جانشین دادستان تهران و چهار سال بعد به عنوان دادستان این شهر منصوب شد. وی از سال‌ ۷۳ تا ۸۳ به مدت ۱۰ سال رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود.

آقای رئیسی همچنین از سال ۸۳ تا سال ۹۳ به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه و از سال ۹۳ تا ۹۴ دادستان کل کشور بود تا اینکه پس از مرگ ناصر واعظ طبسی، از سوی رهبر جمهوری اسلامی به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.

وی همچنین از سال ۹۱ با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عنوان دادستان ویژه روحانیت نیز منصوب شده است.

آقای رئیسی در عین داشتن سمت‌های قضایی، از سال ۷۶ عضو تشکل اصولگرای «جامعه روحانیت مبارز» است. وی همچنین نماینده استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است.

او قرار است جانشین صادق آملی لاریجانی شود که از مرداد ۸۸ رئیس قوه قضائیه ایران بود و از دی‌ماه امسال به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/ ا.م/ ک.ر
XS
SM
MD
LG