لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۳

وزیر ارتباطات: بعید است در کوتاه مدت فیس‌بوک رفع فیلتر شود


محمود واعظی
محمود واعظی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید که بعید می‌داند موضوع رفع فیلتر از شبکه‌های اجتماعی فیسبوک و توئیتر در کوتاه مدت حل شود. وی همچنین اظهار کرده است که سیاست دولت ساخت شبکه‌های اجتماعی داخلی است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران٬ ایلنا٬ محمد واعظی روز جمعه ششم تیرماه با تاکید بر این که دولت به دنبال این است که برنامه‌ها و اپلیکیشن‌هایی «برای ساخت شبکه‌های اجتماعی» در داخل کشور ساخته شود٬ گفت: «آن موقع جوانان و مردم می‌توانند به راحتی از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند.»

وی در ادامه در خصوص امکان رفع فیلتر از فیس‌بوک و توئیتر گفت: «مسئله رفع فیلتر فیس‌بوک و توئیتر٬ مسئله‌ای پروسه‌دار است و بعید می‌دانم در کوتاه‌مدت این اتفاق بیافتد.»

پیش از این مقام‌های مختلف دولتی بارها بر اهمیت شبکه‌های اجتماعی تاکید کرده و خواستار رفع فیلتر از آن‌ها شده‌اند.

حسن روحانی٬ رئیس جمهور ایران ۲۷ اردیبهشت‌ماه از حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی استقبال و تاکید کرده بود که «دوران استبداد و رساندن پیام از طریق بلندگو٬ منبر و تریبون های یک‌طرفه و سنتی» به سر آمده است. این اظهارات انتقادهایی را به همراه داشت.

وی پیشتر نیز از وزارت ارتباطات خواسته بود تا فیلترینگ واتس‌اپ را متوقف کند.

در عین حال وزیر ارشاد نیز تا کنون بارها با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مخالفت کرده است. وی اسفندماه ۱۳۹۲ نیز گفته بود که فیلترینگ فیس‌بوک پس از مدتی لغو می‌شود.

رفع فیلتر از شبکه‌های اجتماعی مخالفانی نیز در ایران دارد. دراین خصوص احمد علم‌الهدی٬ امام جمعه مشهد٬ اواسط اردیبهشت‌ماه گفت که با رفع فیلتر از فیس‌بوک٬ دروازه فرهنگ ایران به سوی «دشمنان پیغمبر» باز می‌شود.

در عین حال دی‌ماه سال گذشته مسئول شورای فیلترینگ گفه بود که استفاده از فیس‌بوک و وی‌چت برای مردم مضر است و آذرماه همان سال نیز فرمانده کل نیروی انتظامی ایران تاکید کرده بود که استفاده مسئولان از فیس‌بوک عبور آرام آرام از خط قرمز است.

فیس‌بوک از دوره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران و اعتراض‌ها به نتیجه این انتخابات٬ فیلتر شده است.

علیرغم این اعمال فشارها بر شبکه‌های اجتماعی٬ وزیر ارشاد می‌گوید شبکه‌های اجتماعی در ایران چهار تا پنج میلیون کاربر دارند.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات٬ تصمیم‌گیری درباره شبکه‌های اجتماعی بر عهده شورای عالی فضای مجازی است.

این شورا اسفند ۱۳۹۰ به فرمان رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شد و سران سه قوه٬ وزرای فرهنگ٬ ارتباطات٬ اطلاعات و علوم٬ فرمانده سپاه نیروی انتظامی٬ دادستان کل کشور و رئیس سازمان صدا و سیما از جمله اعضای آن هستند.

XS
SM
MD
LG