لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۰

یکی از دو رقیب انتخاباتی اسد: بشار اسد رهبری بزرگ است


بشار اسد، رئیس‌جمهوری کنونی سوریه
بشار اسد، رئیس‌جمهوری کنونی سوریه
حسان نوری، یکی از دو نامزد انتخاب ریاست‌جمهوری ماه آینده سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با تمجید زیاد از رقیب انتخاباتی خود، بشار اسد، از آقای اسد به عنوان «رهبر بزرگ» نام برد.

از ۲۰ شخصی که برای انتخابات سوم ژوئن سوریه نام‌نویسی کردند تنها سه نفر از سوی دادگاه قانون اساسی، برای شرکت در این انتخابات تأیید صلاحیت شدند که فرد اول بشار اسد، رئیس‌جمهوری کنونی و دو نفر دیگر حسان نوری، و ماهر حجار هستند.

حسان نوری روز یک‌شنبه ۱۱ خرداد در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت که بشار اسد نشان داده که در حوزه سیاسی «رهبری بسیار قوی است» و افزود که «باید به کاری که او می‌کند احترام گذاشت.»

آقای نوری در این مصاحبه اما انتقادهایی جزئی به وضعیت اقتصادی کشورش داشت، ولی مقصر در این زمینه را «برخی از اطرافیان بشار اسد» و «مداخله‌های قطر و ترکیه» دانست.

انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه پس از سه سال تلاش مسلحانه مخالفان برای براندازی رژیم اسد برگزار می‌شود.

در سوریه به تازگی قانون انتخاباتی جدیدی به تصویب رسید که درها را به روی حضور دیگر کاندیداها به‌جز بشار اسد باز کرد اما به نوشته آسوشیتدپرس این قانون جدید عملاً راه را برای شرکت اعضای گروه‌های مخالف او در انتخابات بسته است.

جمهوری اسلامی ایران که متحد اصلی رژیم بشار اسد در منطقه است روز یک‌شنبه اجلاسی موسوم به «دومین اجلاس کشورهای دوست سوریه» را با حضور رؤسای کمیسیون‌های سیاست خارجی مجالس «حدود ۳۰ کشور» در تهران برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، هیأت‌های پارلمانی کشورهای حاضر در این اجلاس «حل مسالمت‌آمیز این بحران از طریق مذاکرات سیاسی و تاکید بر برگزاری انتخابات» را محورهای اصلی خود در این اجلاس اعلام کرده‌اند.

به نوشته خبرگزاری ایرنا، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در افتتاحیه این اجلاس گفت: «نخستین پیام انتخابات سوریه این است که دولت این کشور تابع رأی مردم است، ما از گذشته به کشورهای مختلف این را می‌گفتیم اما آنها باور نمی‌کردند یا بهانه می‌گرفتند اما دولت سوریه از رأی مردم در صندوق‌ها تبعیت می‌کند.»

به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز در افتتاحیه این اجلاس گفت: «قدرت‌های خارجی باید توهم دست‌یابی به آرزوهای شخصی و راهبردی‌شان را از طریق نظامی در سوریه کنار بگذارند و بپذیرند که بحران سوریه هیچ راهی جز راه حل سیاسی مبتنی بر اراده و خواست مردم سوریه که از صندوق‌های رأی نشان داده می‌شود، ندارد.»

مخالفان بشار اسد و متحدان غربی آنها انتخابات پیش رو در سوریه را یک انتخابات «جعلی» دانسته‌اند که هدف از آن مشروعیت بخشیدن «از طرق جعلی» به حکومت بشار اسد است.

مخالفان مسلح، کنترل سرزمین‌های وسیعی را به ویژه در شمال و شرق سوریه از کنترل نیروهای دولتی خارج کرده‌اند. دولت سوریه اما همچنان بر بخش‌های بزرگی از سوریه از جمله در مرکز و مناطق ساحلی مشرف بر دریای مدیترانه، سیطره دارد.

به علاوه در ماه‌های اخیر، نیروهای دولتی با پشتیبانی حزب الله لبنان و شبه نظامیان شیعه عراقی، بسیاری از مناطق به ویژه در حمص و حومه دمشق را از مخالفان باز پس گرفته‌اند.
XS
SM
MD
LG