لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۴

ده‌ها سال حبس برای اعضای حزب «اسلام» جمهوری آذربایجان


محسن صمداف، رئیس حزب اسلام جمهوری آذربایجان.
محسن صمداف، رئیس حزب اسلام جمهوری آذربایجان.
دادگاه جرائم سنگین باکو، رهبر حزب اسلام آذربایجان را به ۱۲ ماه حبس تعزیری و ۷ عضو دیگر این حزب به ثبت نرسیده را به ده‌ها سال زندان محکوم کرد.

دادگاه، محسن صمداُف، رئیس حزب اسلام جمهوری آذربایجان، را به ۱۲ سال حبس، روح‌الله آخوندف، رئیس شعبه بخش آستارای حزب، را به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس، فرامرز عباس‌اف و واقف عبدالله‌اف معاونین رئیس حزب اسلام را به ۱۱ سال، دیانت صمداف پسر عموی رهبر حزب اسلام آذربایجان و فردوسی محمدرضااف از اعضای حزب اسلام را هر کدام به ۱۰ سال حبس محکوم کرد.

قاضی دادگاه همچنین ذوالفقار میکائیل‌اف از اعضای حزب اسلامی را به ۱۱ سال حبس تعلیقی محکوم کرد.

اداره کل تحقیقات و بازجویی ویژه جرایم سنگین دادستانی کل آذربایجان این افراد را به سازماندهی ترور، تشکیل تیم سازمان‌یافته جنایی، نگهداری استفاده غیر قانونی سلاح، تهیه، واگذاری، فروش، نگهداری و حمل غیر قانونی اسلحه گرم و قطعات و مهمات متهم کرده‌است.

محسن صمداف رهبر حزب اسلام آذربایجان در روز ۲۰ ژانویه با حکم دادگاه بخش نسیمی باکو بعلت مقاومت و تعرض به پلیس به مدت ۳ ماه به حبس محکوم شده بود، اما در تحقیقات نیروهای امنیتی آذربایجان و به دنبال تفتیش منزل وی و افراد عضو حزب اسلام، اتهامات امنیتی بر علیه وی مطرح و پرونده جنایی گشوده شد.

«فضای جمهوری آذربایجان برای تشکل‌های دینی غیر افراطی باز است»

وزارت کشور آذربایجان پس از بازداشت صمداف اعلام کرد که اطلاعاتی مبنی بر تحریک به ایجاد اغتشاش، تحریک به جهاد و بر هم زدن امنیت ملی، توسط محسن صمداف رهبر حزب «اسلام» آذربایجان به دست آورده‌است.

صمداف چند روز پیش از دستگیری در مصاحبه با شبکه «سحر» وابسته به شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به طرح «یکدست کردن پوشش دختران در مدارس» دولت آذربایجان را متهم به «دین‌ستیزی و مبارزه با حجاب» کرده بود. به گزارش شبکه سحر، رهبر حزب اسلام آذربایجان در اعتراضات و تجمعات بر علیه «ممنوعیت حجاب در مدارس» نقش اصلی مقابله با «سیاست دولت آذربایجان» را بر عهده داشته‌است.

صمداف در مصاحبه با شبکه سحر، الهام علی‌یف رئیس جمهور آذربایجان را مسئول وقایع «ممنوعیت حجاب» معرفی کرده بود.

دولت آذربایجان، همواره درباره عوامل افراطی وابسته به ایران و فعالیت شبکه سحر در راستای «تحریک مردم با شعارهای مذهبی افراطی» هشدار داده‌است و این «تحریکات» را در راستای افزایش نفوذ ایران در جمهوری آذربایجان قلمداد می‌کند.

علی حسن‌اف رئیس بخش اجتماعی-سیاسی نهاد ریاست‌جمهوری آذربایجان سال گذشته در یک نشست خبری صراحتاً اعلام کرد که پخش برنامه‌های مختلف شبکه تلویزیونی مذهبی سحر ایران در مسیر برهم زدن وضعیت اجتماعی-سیاسی آذربایجان قرار گرفته‌است.

دولت آذربایجان می‌گوید که تابه‌حال ۵۱۰ تشکل دینی توسط کمیته امور دینی جمهوری آذربایجان جهت فعالیت در این کشور به ثبت رسمی رسیده‌اند. از این میان، ۴۳۹ انجمن اسلامی، ۹ انجمن مسیحی، ۶ انجمن یهودی، ۱ انجمن کریشنایی، ۱ انجمن بهایی و همچنین ۱۷ تشکل غیر اسلامی دیگر به ثبت رسیده‌اند و استدلال می‌کند که فضای این کشور برای فعالیت تشکل‌های دینی غیر افراطی باز است.
XS
SM
MD
LG