لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۹

«انتظار از روحانی برای رفع حصر پایان نگرفته است»


اردشير اميرارجمند
اردشير اميرارجمند
راديو فردا در پرونده ويژه‌ای ابعاد مختلف هزار روز حصر خانگی رهبران جنبش اعتراضی ايران پس از انتخابات رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ را با کارشناسان، ناظران و نزدیکان آنها بررسی می‌کند.
سيد محمد خاتمی، رئيس جمهور پيشين ايران در خانه فاطمه کروبی گفته است بر اساس «گزارش‌های موثق» قرار بوده ميرحسين موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی در روز عيد غدير آزاد شوند.
به گزارش سايت سحام نيوز، آقای خاتمی، اين سخنان را در آستانه هزارمين روز حصر خانگی رهبران جنبش اعتراضی پس از انتخابات رياست جمهوری در سال ۱۳۸۸ که به جنبش سبز مشهور شد، بيان کرد.
محمد خاتمی روز هشتم آبان در جلسه ديگری نيز گفت که «ما يقين داشتيم تعداد زيادی از زندانيان در عيد غدير آزاد می‌شوند و پرونده محصوران برای حل شدن به جريان می‌افتد که ظاهرا فعلا منتفی شده است.»
رئيس جمهور سابق در خانه فاطمه کروبی، با او، فرزندان آقای کروبی و فرزندان ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد ملاقات کرد و در اين ديدار مسئوليت آزاد نشدن اين سه نفر را متوجه قوه قضائيه ايران کرد.
اما اردشير اميرارجمند، مشاور ميرحسين موسوی، به راديو فردا می‌گويد «اين پرونده در اختيار شورای عالی امنيت ملی است.»
به گفته آقای اميرارجمند، آنچه اهميت دارد اين است که «يک عمل غير قانونی انجام گرفته و اگر آقايان جدی باشند بايد از اين عمل رفع اثر کنند زيرا هيچ فرآيند قضايی طی نشده و در اين شرايط وقتی گفته می‌شود پرونده دست شورای عالی امنيت ملی است، يا مصوبه شورا به تاييد رهبر رسيده که جنبه قانون پيدا می‌کند و البته از نظر ما هيچ‌کس از جمله رهبر حق ندارد کسی را بدون طی فرآيند قانونی زندانی کند و اگر هم تاييد رهبر نباشد، تنها کاری که بايد انجام داد رفع اثر از يک اقدام غير قانونی است.»
اردشير اميرارجمند از پيگيری موضوع رفع حصر توسط افرادی مانند اکبر هاشمی رفسنجانی، سيد حسن خمينی و محمد خاتمی خبر می‌دهد و به راديو فردا می‌گويد: «انتظار طبيعی پس از روی کار آمدن آقای روحانی و انتصاب آقای شمخانی {در شورای عالی امنيت ملی} اين بوده که پرونده به جريان بيفتد و حل شود.»
آقای اميرارجمند به «اخباری» اشاره می‌کند که از آزادی ميرحسين موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی در روز عيد غدير خبر می‌دادند اما می‌گويد با محقق نشدن اين اتفاق، «نوعی دلسردی» ايجاد شد.


«انتظار» از حسن روحانی
اطمينان سيد محمد خاتمی از پايان حبس خانگی ميرحسين موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی در روز عيد غدير در حالی است که نه تنها در آن روز خبری از آزادی آنها نشد بلکه دختران آقای موسوی و خانم رهنورد گفتند که درملاقات با پدر و مادر خود در روز عيد غدير، مورد بی‌احترامی قرار گرفتند و از مامور زن وزارت اطلاعات، کتک خوردند.
زهرا و نرگس موسوی گفتند روز پنج‌شنبه، دوم آبان، مصادف با عيد غدير و در پی ملاقات با پدر و مادرشان، پس از آن که در مقابل درخواست ماموران امنيتی زن برای درآوردن تمام لباس‌های خود به منظور بازرسی بدنی مقاومت کردند، توسط یکی از ماموران سیلی خوردند و گاز گرفته شدند.
اما وزارت اطلاعات اعلام کرد که اين دختران آقای موسوی و خانم رهنورد بوده‌اند که مامور امنيتی را مورد ضرب و شتم قرار دادند و مصطفی پورمحمدی، وزير دادگستری هم گفت که اين مسئله «جوسازی رسانه‌ای» بود.
اردشير اميرارجمند می‌گويد «انتظار» از حسن روحانی، رئيس جمهور ايران پايان نگرفته و او بايد «خواسته‌های مردم» را دنبال کند.
مشاور ميرحسين موسوی تاکيد می‌کند: «هيچ مسئله‌ای نبايد مانع مسئوليت‌پذيری وزارت اطلاعات، آقای روحانی، آقای شمخانی و هيئت دولت شود.»
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد رقيب محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دوره دهم رياست جمهوری بودند که اعلام پيروزی رقيب خود را برنتافتند و از هوادارانشان دعوت کردند برای اعتراض به نتايج، تظاهرات و راهپيمايی کنند.
آنها از بهمن و اسفند ۱۳۸۹ در خانه خود يا ساختمان‌های متعلق به وزارت اطلاعات حبس شدند، پس از آنکه از طرفداران خود خواستند در حمايت از قيام‌های مردم در مصر و تونس مجددا به خيابان‌ها بيايند.
اردشير اميرارجمند درباره اينکه آيا نگرانی احتمالی حکومت از ادامه رهبری يک جنبش اعتراضی توسط ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، مانع آزادی آنها شده؟ می‌گويد: «مطالباتی در ميان مردم وجود داشته که نه آقای موسوی و نه آقای کروبی آنها را خلق نکرده‌اند. بعد هم در انتخابات تقلب شد و آنها به اين مسئله اعتراض کردند.»
او تاکيد می‌کند: «آقايان اگر از مطالبات مردم نگران هستند، اين مطالبات را حل کنند وگرنه آقايان موسوی و کروبی دنبال تشنج در کشور نبودند. آنها هم این مطالبات را رهبری نکنند، فرد دیگری این کار را می‌کند.»
XS
SM
MD
LG