لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۱

«تمدید ۳ ساله فرماندهی سپاه»


ابقای محمدعلی جعفری به عنوان فرمانده کل سپاه پاسداران، تغییر برخی از فرماندهان میانی، و واکنش فرماندهان ارشد سپاه به انتقاد حسن روحانی از فعالیت‌های اقتصادی این نیرو از جمله عناوین اصلی روزنامه‌های چهارشنبه است.

روزنامه همدلی در تیتر یک خود از «تمدید ۳ ساله فرماندهی سپاه» خبر داده و نوشته است: «در حالی که ماموریت ســردار عزیز جعفری در فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۰ ساله شده بود، روز سه شنبه برخی رسانه‌ها به نقل وی نوشتند که این ماموریت ۳ سال دیگر تمدید شده است.»

به نوشته این روزنامه اگرچه تا پایان فرماندهی ۱۰ ساله محمدعلی(عزیز) جعفری بر سپاه هنوز چندماهی باقی است و «در چنین مواردی گمانه زنی‌ها پیرامون جانشینی افراد در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور صورت می گیرد، اما به نظر می رسد که کار به گمانه زنی کشیده نشد و آن گونه که خود محمدعلی جعفری اعلام کرده است، رهبر جمهوری اسلامی «ماموریت او را تا ۳ سال دیگر تمدید کرده تا او پس از محسن رضایی بیشترین زمان را در فرماندهی این نهاد نظامی بگذراند.

همدلی با اشاره به اینکه «سیر فرماندهی بر سپاه پاسداران اگرچه فراز ونشیب‌های متعددی داشت و برخی حکم‌های فرماندهی موقت، یک ساله و ۱۸ ساله بر این نیروی نظامی» داشتند، اما حکم ۱۰ ساله یحیی رحیم صفوی بر سپاه پاسداران این تصور را پیش آورده بود که از این پس طول مدت فرماندهی این نیرو ۱۰ ساله خواهد بود به خصوص که برخی دیگر از منصوب شدگان توسط رهبر جمهوری اسلامی همچون رئیس قوه قضاییه و رئیس صداوسیما نیز به مدت ۱۰ سال در منصب خود حضور داشتند.

این روزنامه یادآوری کرده است که « حوادثی چون اعتراضات خیابانی پس از انتخابات جنجالی ۸۸ و افزایش قدرت موشکی کشور توسط سپاه پاسداران و چالش‌های مربوط به این موارد، از موارد مهم زمان فرماندهی محمدعلی(عزیز) جعفری بوده است.»

روزنامه اعتماد هم خبر «تمديد حكم فرمانده سپاه» را در تیتر یک شماره چهارشنبه خود منتشر کرده و نوشته است: «محمدعلی جعفری، فرمانده ۶۰ ساله سپاه در مراسم توديع و معارفه فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ خبر ماندن خودش برای سه سال ديگر در راس سپاه پاسداران را داد.»

همزمان روزنامه شرق گزارش داده که روز سه شنبه «محمدرضا يزدی» با حکم فرمانده کل سپاه پاسداران به عنوان فرمانده سپاه محمد رسوالله تهران منصوب و جانشين محسن كاظمينی فرمانده پیشین سپاه ویژه پایتخت شده است.

این روزنامه از انتصاب محمدرضا یزدی به فرماندهی سپاه ویژه تهران به عنوان «دومين تغيير در فرماندهی سپاه پايتخت» یاد کرده و نوشته که چند روز پیش هم محمداسماعیل کوثری نماینده اصولگرای مجالس هشتم و نهم که از راهیابی به مجلس دهم بازماند به عنوان «جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله» منصوب شد، قرارگاهی که مسئول تامین امنیت شهر تهران به ویژه در شرایط بحرانی است.

به این ترتیب محسن کاظمینی که تا هفته گذشته به طور همزمان فرماندهی سپاه محمد رسول الله، سپاه ویژه تهران، و جانشینی فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله را برعهده داشت تا روز سه شنبه از هر دو سمت کنارگذاشته شده است.

روزنامه جوان در صفحه یک خود واکنش فرمانده کل و فرمانده نیروی قدس،شاخه برون مرزی سپاه پاسداران به سخنان حسن روحانی را چاپ کرده است. حسن روحانی چند روز پیش گفته بود که در جریان خصوصی سازی بخشی از اقتصاد ایران از دولت به «دولت با تفنگ» منتقل شده است.

این روزنامه اشاره‌ای مستقیم به واکنش فرماندهان ارشد سپاه به حسن روحانی نکرده اما از قول قاسم سلیمانی نوشته است: «نبايد كسی سپاه را تضعيف كند و مورد حمله‌های گوناگون قراردهد»، «چگونه برخی جامعه را از متدينين می ترسانند. اين استراتژی و سياست غلطی است. من اين موضوع را به عنوان يک سپاهی نمی گويم، سپاه را با من كه عيب دارم مقايسه نكنيد، من را هدف قرار دهيد، نه سپاه را. اگر سپاه نبود كشور نبود و اين حرف همه روزها است.»

به نوشته روزنامه جوان، محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران هم گفته است: «معنای جهاد كبير بی‌اعتمادی به دشمن و تبعيت نکردن از دشمنان است، معنای آن مذاكره نکردن نيست. برخی می خواهند بگويند ما كلا با تعامل با جهان مخالف و در پی جنگيم. من با صدای بلند می گويم سپاه هم به دنبال صلح است اما صلح تنها در صورتی محقق می شود و پايدار می ماند كه دشمنان از شروع جنگ با ما در هراس باشند و از عواقب آن بترسند. صلح با مذاكره صرف به دست نمی آيد. اگر كسی بویی از واقعيات نظام سلطه برده باشد، اين را درک می كند.»

روزنامه ابتکار از « ابهام در زمان استقرار شوراها» گزارش داده و نوشته است: «دوره چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۱۳ مردادماه ۱۳۹۶ به پایان کار خود می‌رسد و قرار بر این بوده که دوره پنجم و منتخبان جدید نیز از ۱۴ مردادماه سال جاری یعنی به فاصله یک روز بعد از پایان شورای فعلی کار خود را آغاز کنند» اما «اکنون تاریخ آغاز به کار این شورا در مرداد ماه با مخالفت شورای نگهبان روبه‌رو شده است.»

این روزنامه با یادآوری مصوبه بمن ماه سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی درباره تاریخ پایان دوه چهارم شورای شهر در ۱۳ مرداد ماه و آغاز دوره جدید آن از ۱۴ مرداد ماه، اشاره کرده که این مصوبه از سوی شورای نگهبان «تعیین تکلیف» نشده و به همین دلیل مسئولان وزارت کشور هنوز زمان دقیقی برای آغاز به کار دوره پنجم شوراهای شهر و روستا تعیین نکرده اند.

ابتکار همچنین خبر داده که مهدی چمران رئیس دوره چهارم شورای شهر تهران زمان آغاز به کار شورای پنجم را ۱۲ شهریور ماه اعلام کرده است.

روزنامه شهروند در گزارشی با تیتر «صف شلوغ بهشت» نوشته است: در آخرین روزهای باقيمانده از عمر شورای پرحاشیه چهارم شهر تهران، جلسات پرشور ولی غیررسمی از سوی منتخبان پنجم در حال برگزاری است و هر روزی نام تازه‌ای به لیست بلند‌بالای کاندیداهای شهردار تهران افزوده می‌شود.»

این روزنامه به نقل از دو تن از منتخبان شورای پنجم از ۶۱ نام پیشنهادی برای انتخاب شهردار تهران خبر داده و همزمان نوشته که محمدعلی نجفی ، محمدعلی افشانی استاندار فارس،محسن مهرعلیزاده، حسین مرعشی، محمود حجتی و رضا اردکانیان گزینه‌های شهرداری تهران هستند.

روزنامه شهروند از تلاش هایی برای معرفی کاندیداهای زن برای شهرداری تهران هم خبر داده و نوشته است: «معصومه ابتکار،شهیندخت مولاوردی،مرضیه شاه دایی،زهرا احمدی‌پور،اشرف بروجردی، الهه کولایی و ژاله فرامرزیان» نام هفت زنی است که در روزهای گذشته نام آنها به عنوان گزینه‌های شهرداری «تکرار شده» است.

روزنامه شرق از اعلام بخشی از اتهامات علی اکبر حیدری فر معاون سابق دادستان تهران گزارش داده و در تیتر یک خود با عنوان « پرونده تازه قاضی کهریزی» نوشته است: «استفاده غیرقانونی از اموال دولت، ارتشا، استفاده از سلاح و درگیری در حوزه‌های مختلف و اتهامات متعدد دیگر که به علت عدم اثبات آنها فعال امکان انتشارشان وجود ندارد اما عجالتا متهم بابت همان اتهام‌های ثابت شده به ۱۵۵ سال حبس محکوم شده است.»

این روزنامه نوشته است: خواندن این توصیفات احتمالا یک خلاف کار سابقه دار را در ذهن شما تصویر مي کند، درحالي که توضیحات غلامحسين اسماعيلی رئیس دادگستری استان تهران است درباره علی کبر حیدری فر قاضی و دادیار سابق دادگاه انقلاب اسلامی، مشاور سعید مرتضوی دادستان سابق تهران،مشاور ســابق در اداره کل امنیتی انتظامي استانداري تهران در زمان احمدي نژاد، مشاور اسبق حقوقی بانک رفاه» است.

شرق یادآوری کرده که « گفته مي شود علی اکبر حیدری فر هم اکنون در بند هشت زندان اوین نگهداری می شود و نخستین بار این خبر را برخی زندانیانی که به وسیله این قاضی مورد بازپرسی و اتهام قرار گرفته بودند و اکنون ساکن همین بند هستند، به بیرون مخابره کردند.»

به نوشته این روزنامه علی‌اکبر حیدری‌فر به همراه حسن زارع دهنوی (معروف به قاضی حداد) و سعید مرتضوی (دادستان سابق تهران) در جريان «رسيدگی به جنايت كهريزک در سال ٨٨ با دستور دادگاه انتظامی قضات در سال ٨٩ از سمت‌های خود تعلیق شدند و هم‌زمان مصونیت قضائی آنها نیز لغو شد» چرا که «در ماجراهای آن سال، محسن روح‌الامينی، امير جوادي‌فر و محمد كامرانی بعد از انتقال به بازداشتگاه غيرقانوني كهريزک در روز ١٨ تير(۸۸) بر اثر ضرب‌وشتم بر نسوج نرم بدن جان‌باختند. حیدری‌فر دادیاری بود که دستور انتقال بازداشت‌شدگان به بازداشتگاه کهریزک را داده بود و بعدا در ماجرای دادگاه كيفری كهريزک هم همه اتهامات را برعهده گرفت تا سعيد مرتضوی را تبرئه كند.»

شرق همچنین نوشته که علی اکبر حیدری‌فر که «از او با نام عصای دست سعید مرتضوی نیز یاد می‌شد، سال ٩٠ در نامه‌ای که به مطبوعات فرستاده بود، همه بازداشت‌شدگان کهریزک را از دسته اراذل و اوباش خوانده بود و با مقصردانستن مطبوعات در پررنگ‌کردن جنایات رخ‌داده، خواستار تقدیر از کار خوب خود در شرایط فتنه شده بود.»

روزنامه جهان صنعت در گزارشی با تیتر « خوزستان می سوزد» نوشته است: «خوزستان از يک ماه قبل با گرمای بی‌سابقه‌ای روبه رو شده كه زندگی و معيشت را برای ساكنان آن دشوار كرده است؛ سرزمينی كه اقدامات طبيعت و دستكاری‌های مسئولان در طبيعتش، هر دو به يک اندازه اثرات شوم در زندگی‌شان برجا گذاشته است.»

این روزنامه با اشاره به دمای ۵۴ درجه سانتیگرادی در اهواز نوشته است: «زندگي مختل نشده، به هر نحوی ادامه دارد اما وضعيت و تامين هزينه‌ها دشوار شده است. گويا پيشانی خوزستان براي هر فصل بايد با چيزي عجين شود. مدتی ريزگرد و توفان گردوغبار، مدتي گرمای وحشتناک و كم آبی و بی‌آبی كه با روزمرگی اين مردم سختكوش و نجيب همزاد شده است.»

جهان صنعت تاکید کرده که «شايد لازم باشد برای هزارمين بار بگوييم به خوزستان توجه كنيد پيش از آنكه خالی از سكنه شود، پيش از آنكه مردم فرياد بزنند، پيش از آنكه اتفاقات اسفبارتری رخ دهد.»

شماری از روزنامه‌های چهارشنبه ایران نیز به مناسبت سالگرد درگذشت عباس کیارستمی عکس یا طرح یک خود به این گارگردان سرشناس سینمای ایران اختصاص داده اند.

روزنامه بهار علاوه بر عکس یک خود در گزارشی از فرجام پرونده پزشکی این کارگردان سینمای ایران نوشته است: «فقدان عباس كيارستمى با مباحثى گسترده در ســطح جامعه، پيرامون جريان معالجات وى همراه شــد كــه هر روز نيز ابعــاد پيچيده ترى بــه خود گرفـت. در نهايت دوازدهم مهرماه سال گذشته، آنگونه كه در رسانه‌ها انعكاس يافته شد وفق رأى هيات بدوى انتظامى نظام پزشكى، قصور پزشكى احراز و سه مــاه محروميت از اشتغال بــه حرفه هاى پزشكى و وابسته صرفا در محل ارتـكاب تخلف براى پزشک معالج صادر شد.»

روزنامه قانون هم با تاکید براینپه یک سال پس از درگذشت عباس کیارستمی هم «اين خاك، سر اين خاك، سر د نمى شود»، نوشته است: «آثار کیارستمی مکثی کوتاه است که به جهان نگاه کنیم و برای لحظه‌ای از این سرعت سرسام آور رها شویم و تنها نگاه کنیم و بیندیشیم. سینمای او جنجالی نیست و در گیشه هم موفقیت چندانی کسب نکرده است. اما آنچه کیارستمی را جاودان می کند، همین نگاهی است که در آثارش وجود دارد. نگاهی سرشار از شاعرانگی و معنویت به زندگی ماشینی امروز.»

روزنامه شهروند با تیتر « یک سالگى ابهام» نوشته است: «تازه‌ترین خبرها از پزشکی قانونی نشان می دهد که در سالروز درگذشت عباس کیارستمی علت مرگ این کارگردان هنوز معلوم نیست.»

روزنامه شرق هم چهار صفحه از روزنامه را به ویژه نامه‌ای به مناسب سالگرد درگذشت این فیلم ساز سرشناس به بزدپذاشت و تجلیل از عباس کیارستمی اختصاص داده و البته این را هم نوشته که عباس کیارستمی تا آن زمان‌ که زنده بود، به انواع و اقسام تهمت‌ها او را راندند. وقتی که بیمار شد، انگارنه‌انگار یکی از هنرمندان بنام روزگار بود که نام عزیز ایران را در جهان سینما طنین‌انداز کرده. به‌راحتی از کنارش گذشتند و ناباورانه و با همه عشقی که به زندگی داشت، ‌رهسپار دیار باقی‌ شد. حالا هم ما‌ها که از همان ابتدا از علاقه‌مندان او بودیم و هستیم و خواهیم بود با چاپ مطلب وو انواع ویژه‌نامه او را یادآور می‌شویم. چون از تاریخ درس گرفته‌ایم که قدر این بزرگان را بدانیم.»

XS
SM
MD
LG