لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۲

سپاه بدر: غیرنظامیان خارج شوند به فلوجه یورش می‌بریم


هادی عامری، نفر چهارم از راست با لباس خاکی‌رنگ و چفیه در میان شبه‌نظامیان شیعه
هادی عامری، نفر چهارم از راست با لباس خاکی‌رنگ و چفیه در میان شبه‌نظامیان شیعه

رهبر یکی از گروه‌های اصلی شبه‌نظامی شیعه در عراق می‌گوید با خروج غیرنظامیان از فلوجه، هیچ کسی نمی‌تواند جلوی آنها را برای یورش به این شهر بگیرد.

شبه‌نظامیان شیعه عراقی که از حمایت ایران نیز برخوردار هستند، پیشتر گفته بودند بازپس‌گیری شهر را به ارتش واگذار می‌کنند.

هادی عامری، فرمانده سازمان بدر، ۱۵ خرداد ماه گفته است «تا وقتی خانواده‌ها داخل فلوجه هستند، وارد آن نمی‌شویم».

به گزارش رویترز او در پاسخ به این پرسش که پس از خروج غیرنظامیان چه اتفاقی خواهد افتاد، گفته است «البته ما به شهر یورش می‌بریم تا آن را از این غده سرطانی که در آن هست، نجات دهیم، و هیچ‌کس هم مانع ما نخواهد شد».

پیشتر، و در پی نگرانی‌ها از احتمال بروز تنش‌های مذهبی میان شبه‌نظامیان سنی و شیعه، گفته شده بود که شبه‌نظامیان شیعه حامی دولت به طور عمده در حاشیه فلوجه باقی مانده و تصرف این منطقه را به نیروهای ارتش وامی‌گذارند.

هادی عامری که روز شنبه با خبرنگاران صحبت می‌کرد، خود هفته گذشته گفته بود شبه‌نظامیان شیعه «در اطراف شهر» موضع خواهند گرفت.

سپاه بدر را محمود هاشمی شاهرودی در سال ۱۳۶۱ برپا کرد و عمده افراد آن پس از سقوط صدام به عراق بازگشته‌اند. این گروه شبه‌نظامی از سال ۲۰۱۴ و با پیشروی‌های «حکومت اسلامی» در جمع موسوم به «الحشد الشعبی» جزو گروه‌های درگیر با «داعش» به شمار می‌رود.

فلوجه اولین شهر عمده عراق است که نزدیک به دو سال پیش به تصرف افراطیون اسلام‌گرا درآمد و پس از موصل در شمال این کشور، دومین شهر بزرگی‌ست که «داعش» در کنترل دارد. فلوجه در نزدیکی بغداد است و گروه حکومت اسلامی پیشتر نیز تلاش‌هایی را برای پیشروی به سوی پایتخت عراق از آن انجام داده بود.

ارتش عراق و نیروهای امنیتی آن کشور به همراه شبه‌نظامیان شیعه و سنی متحد با دولت مرکزی، عملیاتی گسترده را برای بازپس‌گیری فلوجه آغاز کرده‌اند. اما نگرانی‌های گسترده از وقوع «فاجعه انسانی» برای غیرنظامیانی که در شهر گیر افتاده‌اند، از شدت حملات کاسته‌است. [بیشتر بخوانید]

تهران از دولت مرکزی عراق به نخست‌وزیری حیدر عبادی، حمایت می‌کند. این حمایت‌ها هم شامل نیروهای ارتش، هم شامل شبه‌نظامیان شیعه شده است. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، به تازگی گفته تهران هیچ تصمیمی برای ترک عراق ندارد و تنها زمانی این کشور را ترک خواهد کرد که مقام‌های عراقی بخواهند.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ۱۱ خردادماه گفته از منظر واشینگتن این حضور باید با مجوز دولت عبادی باشد. به گفته آقای کربی، آمریکا نمی‌خواهد هیچ کشوری، حتی نزدیکترین همسایه‌های عراق، به نوعی در این کشور دخالت کنند که «آتش تنش قومی را شعله‌ورتر» و وضعیت را از آنچه که هست سخت‌تر کنند.

XS
SM
MD
LG