لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۲

وبلاگ ها؛ منبع خبری شهروندان شیلی


لیزانا:«در شيلی خبرنگاران وبلاگ ندارند چون رسانه ها اين اجازه را به خبرنگاران نمی دهند.»
لیزانا:«در شيلی خبرنگاران وبلاگ ندارند چون رسانه ها اين اجازه را به خبرنگاران نمی دهند.»

نفوذ روزافزون اينترنت در کشور شيلی، تاثير زيادی بر جنبش های اجتماعی اين کشورداشته است.


بيش از ۱۲ ميليون نفر از جمعيت ۱۶ ميليونی اين کشور طبق آمار دولت شيلی از موبايل استفاده می کنند و ۶.۵ ميليون نفر نيز به اينترنت دسترسی دارند.


به گزارش خبرگزاری رويترز، بزودی شهرهای مختلفی در اين کشور از طريق «وای فای» به طور مجانی به اينترنت وصل می شوند.


ميشل باسلت، رييس جمهوری شيلی، در سخنرانی، در سپتامبر گذشته، اينترنت را از جمله خدماتی دانست که همه مردم در قرن بيست و يکم بايد امکان استفاده آز آن را داشته باشند.


درباره اين مطلب نظر دهيد
مروری بر جهان وبلاگ ها در راديو فردا کليک کنيد

از جمله فرصت هايی که اينترنت برای مردم اين کشور بوجود آورده توجه روزافزون به وبلاگ نويسی و استفاده از وبلاگ به عنوان ابزاری تاثير گذار بر سياست اين کشور است.


راديو فردا گفت وگويی در مورد اهميت وبلاگ نويسی در شيلی ، با روزاريو ليزانا، خبرنگار و وبلاگ نويس، از شيلی انجام داده است که پیش روی شماست:


چرا فکر می کنيد وبلاگ نوشتن در کشوری مانند شيلی که مردم دسترسی به آزادی مطبوعات دارند مهم است؟


لیزانا:رسانه های اصلی تحت کنترل سه يا چهار نفر هستند که همگی دست راستی هستند.وبلاگ ها، منبع خبری شهروندان در شیلی است. وبلاگ اين امکان را می دهد که مردم موضوعات جديدی را مطرح کنند که در رسانه ها ديده نمی شود.

برای اينکه به مدت ۱۷ سال ما در يک حکومت ديکتاتوری زندگی می کرديم و افراد زيادی که در رسانه ها کار می کنند هنوز تحت تاثير اين دوره هستند. در ضمن شيلی کشور کوچکی است با ۱۶ ميليون جمعيت و رسانه های اصلی تحت کنترل سه يا چهار نفر هستند که همگی دست راستی هستند. وبلاگ ها، منبع خبری شهروندان در شیلی است. وبلاگ اين امکان را می دهد که مردم موضوعات جديدی را مطرح کنند که در رسانه ها ديده نمی شود. در شيلی خبرنگاران وبلاگ ندارند چون رسانه ها اين اجازه را به خبرنگاران نمی دهند.


آيا می توان آماری در مورد تعداد وبلاگ ها در شيلی ارائه داد؟


هيچکس تعداد واقعی وبلاگ ها را ندارد. من با وبلاگ نويسان معروفی در شيلی مصاحبه کردم ولی آماری در دست نيست. در شيلی وبلاگ نويسان در وبلاگ هايشان از عکس زياد استفاده می کنند. در واقع در شيلی ما بيشتر « فوتوبلاگر» داريم تا « بلاگر».


آيا وبلاگ نويسان در شيلی توانسته اند برجنبش های اجتماعی يا سياسی تاثير گذار باشند؟


بله کاملا. به عنوان مثال سال پيش تظاهرات دانشجويی از طريق وبلاگ ها گزارش شد و چندين هزار دانشجو با يکديگر از طريق وبلاگ و مسنجر ارتباط برقرار کردند و در مدت زمان کمی در تظاهرات شرکت کردند. دولت که در ابتدا حاضر به مذاکره با دانشجويان نبود و آنان را «بچه» حساب می کرد ولی مجبور به تغيير رويه شد.


XS
SM
MD
LG