لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۸

آیا ایران هدف بعدی حمله آمریکاست؟


پلش: «بمباران ایران محدود به چند کارخانه اسلحه سازی نخواهد بود و در روز اول ده هزار هدف مورد هجوم قرار خواهد گرفت.»
پلش: «بمباران ایران محدود به چند کارخانه اسلحه سازی نخواهد بود و در روز اول ده هزار هدف مورد هجوم قرار خواهد گرفت.»

تحرکات نظامی اخیر امریکا در منطقه خاورمیانه، از جمله فرستادن دومین ناو هواپیمابر به خلیج فارس، دوباره فعال کردن پایگاه هوایی درانجرلیک در ترکیه و حمله به کنسولگیری ایران در اربیل در عراق موجب افزایش تنش بین ایالات متحده و ایران شده است.


برخی از پژوهشگران و متخصصین معتقدند که بی اعتنایی ایران به قطعنامه سازمان ملل برای توقف غنی سازی، می تواند موجب حمله نظامی امریکا به ایران شود.


اگرچه خانم رایس وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که در صورت توقف غنی سازی حاضر به دیدار و گفت و گو با مقامات ایرانی است اما تاکنون دولت ایران چنین شرطی را نپذیرفته و حتی دعوت امریکا را «ریاکارانه» دانسته است.


دان پلش از پژوهشگران مدرسه مطالعات شرق و افریقا در انگلستان، در شماره روز دوشنبه روزنامه گاردین ، با تیتر «تهران، هدف بعدی» درباره احتمال حمله آمریکا به ایران، به گمانه زنی پرداخته است.


دان پلش بر خلاف بسیاری که مشکلات امریکا در عراق و تا حدودی در افغانستان را، مانع حمله نظامی این کشور به ایران می دانند، معتقد است چنین حمله ای قریب الوقوع است.


وی می گوید: جرج بوش، رییس جمهوری امریکا خود را آماده جنگی جدید با ایران می کند و اگر تونی بلر نخست وزیر بریتانیا نیز می توانست نیروهای بریتانیایی به میدان جنگ بفرستد، به وی ملحق می شد.


تحرکات جدید نظامی آمریکا از جمله اعزام دومين ناو هواپيمابر آمريکا به خليج فارس، توجه آقای پلش را مانند بسیاری از متخصصین و رسانه ها به خود جلب کرده است.


پلش می افزاید: نیروهایی که رییس جمهوری آمریکا به خلیج فارس فرستاده ربطی به جنگ این کشور با شورشیان عراقی ندارد و بسیاری از متخصصین نظامی این اعزام نیرو را، در رابطه با ایران می دانند.


نو محافظه کاران، کاخ سفید و جنگ جهانی دوم


اواخر سال ۲۰۰۶ پیروزی حزب دمکرات در انتخابات میان دوره ای کنگره در امریکا، استعفای دونالد رامسفلد، وزیر سابق دفاع و جان بولتون، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، که از نو محافظه کاران بودند، موجب شد بسیاری فکر کنند که اندیشه نو محافظه کاران دیگر نفوذی چندانی در سیاست خارجی امریکا ندارد. پیشنهادات کمیته دو حزبی بیکر-همیلتون نیز خواستار مذاکرات امریکا با ایران و سوریه در مورد بحران عراق شد.



دان پلش:«بمباران ایران محدود به چند کارخانه اسلحه سازی نخواهد بود و در روز اول ده هزار هدف مورد هجوم قرار خواهد گرفت و پرواز نیروهای ویژه به داخل کشور برای از بین بردن آنچه که از حمله اول باقی مانده است. »

پلش در مورد تاثیر نظرات نو محافظه کاران در کاخ سفید می نویسد و می گوید رییس جمهوری آمریکا نقطه نظرات نو محافظه کاران در انسیتوی امریکن اینترپرایز را دنبال می کند تا پیشنهادات کمیته دو حزبی بیکر و همیلتون را که خواهان مذاکره با ایران و سوریه شده است.


وی می گوید:« برای بسیاری در کاخ سفید جدی بودن شرایط سیاسی کنونی مانند دوران جنگ جهانی دوم است.» وی از جان بولتون در سازمان ملل نقل قول می کند که مشکلات آمریکا در عراق را با جنگ با ژاپنی ها پس از حمله پرل هاربر مقایسه کرده بود.


دان پلش معتقد است که حمله نظامی به ایران مانند حمله به عراق نخواهد بود. وی می گوید: «بمباران ایران محدود به چند کارخانه اسلحه سازی نخواهد بود و در روز اول ده هزار هدف مورد هجوم قرار خواهد گرفت و پرواز نیروهای ویژه به داخل کشور برای از بین بردن آنچه که از حمله اول باقی مانده است. »


پلش می گوید ایالات متحده از گروه هایی حمایت می کند که خواهان ایرانی فدرال هستند. وی می افزاید با درگیر کردن ایران با مسایل داخلی، این کشور خارج از مرزهای خود توانی نخواهد داشت.


وی می گوید که رژیم ایران به نظر می رسد آماده مقابله با آمریکا شده و یا اینکه فکر می کند واشینگتن بلوف می زند.


ایالات متحده بارها اعلام کرده که طرحی برای حمله نظامی به ایران ندارد ولی اخیرا دیک چنی معاون رییس جمهوری امریکا نفوذ ایران را باعث نگرانی تمام منطقه دانست و جان نگروپونته، مدیر سازمان اطلاعات ملی امریکا، حمایت ایران از « تروریسم را بخشی از استراتژی امنیت ملی ایران» دانست.


XS
SM
MD
LG