لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۲۱

حماس: ریاست عباس را از ماه ژانویه به رسمیت نمی شناسیم


آقای عباس در ماه های اخير تلاش های صلح با دولت اسرائيل را دنبال کرده که هدف از آن دستيابی به پيمان نهايی صلح با اين کشور تا پايان سال ۲۰۰۸ است.(عکس: AFP)
آقای عباس در ماه های اخير تلاش های صلح با دولت اسرائيل را دنبال کرده که هدف از آن دستيابی به پيمان نهايی صلح با اين کشور تا پايان سال ۲۰۰۸ است.(عکس: AFP)

حماس اعلام کرد که از ژانويه سال ۲۰۰۹ ریاست محمود عباس (ابومازن) را بر تشکيلات خودگردان فلسطينی به رسميت نخواهد شناخت.


احمد بحر، قائم مقام پارلمان فلسطينی، که اين نظر را اعلام کرد، گفت: مخالفت با ادامه دوران رياست محمود عباس، واکنشی به تصميم نهاد عالی قضايی تشکيلات خودگردان فلسطينی است که اخيرا «خودسرانه» اعلام کرده است، پايان دوران رياست محمود عباس ژانويه ۲۰۱۰ و همزمان با پايان دوره کنونی پارلمان فلسطينی خواهد بود.


احمد بحر گفت: «دوران رياست محمود عباس تنها چهار سال است، و هر تصميم ديگری که اتخاذ شود، ضربه ای جدی به قوانين حکومت فلسطينی تلقی خواهد شد.»


از سوی ديگر، مقام های قضايی وفادار به محمود عباس می گويند، هنگامی که او به مقام رياست تشکيلات خودگردان رسيد، بندی به قانون مربوط به رياست اين تشکيلات افزوده شد، که در آن آمده است، دوران رياست وی با خاتمه دوره پارلمان همزمان خواهد بود.


احمد بحر، معاون عزيزالدوبک بود که دو سال پيش از سوی اسرائيل دستگير و زندانی شد.


طبق قوانين فلسطينی، اگر در پايان دوران رياست تشکيلات خودگردان فلسطينی، انتخابات برگزار نشود، رييس پارلمان در ايام بحرانی می تواند دو سال مقام رياست را داشته باشد.


اما از آنجا که عزيز الدوبک در زندان اسرائيل است و در صورتی که وی تا ژانويه ۲۰۰۹ آزاد نشود، سازمان حماس اعلام کرده که معاون الدوبک، احمد بحر، اين پست را در دست خواهد گرفت.


  • «باقی ماندن محمود عباس در مقام رياست تشکيلات خودگردان حتی يک روز پس از نهم ژانويه ۲۰۰۹، يک فاجعه خواهد بود.»
گروه اسلامگرای حماس

حماس گفته است: «باقی ماندن محمود عباس در مقام رياست تشکيلات خودگردان حتی يک روز پس از نهم ژانويه ۲۰۰۹، يک فاجعه خواهد بود.»


شدت گرفتن اظهار نظر مقام های وابسته به حماس عليه موقعيت محمود عباس با آغاز دومين سال تسلط يک جانبه حماس بر نوار غزه مصادف شده است.


ژوئن سال گذشته، حماس در نتيجه يک سلسله رخدادهای خونين و پر تلفات، جنبش فتح را از مسند قدرت در نوار غزه بيرون راند و خود، به عنوان قدرت بلامنازع در غزه تا کنون فعاليت کرده و دولت رسمی را نيز که در کرانه باختری با نخست وزيری سلام فياض بر پا شده، به رسميت نشناخته است.


همزمان، وزارت کشور در دولت منحل شده حماس اجازه داده است که جنبش فتح بتواند انتخابات داخلی خود را در نوار غزه نيز برگزار کند.


وزارت کشور وابسته به حماس ضمن دادن اخطار به نيروهای فتح برای خودداری از«ايجاد هر گونه آشوب و تحريک اذهان عمومی»، اعلام کرد: «در چارچوب مردمسالاری، فتح اجازه برگزاری انتخابات داخلی خود در غزه را دارد.»


محمود عباس در يکسال اخير همواره انتقادهای بسيار شديدی از سازمان حماس به دليل تسلط بر نوار غزه بيان کرده است. آقای عباس گروه حماس را «سازمانی خونريز و مشتی کودتاچی» ناميد و اعلام کرد که «آنها برای تحقق کودتای خود، صدها فلسطينی را کشتند و به اماکن مقدس مانند مساجد و کليساها نيز رحم نکردند.»


محمود عباس عليرغم آنکه رسما رييس تشکيلات فلسطينی محسوب می شود، ولی به دليل تسلط حماس بر نوار غزه، به اين منطقه سفر نکرده است.


پس از مرگ ياسر عرفات که در سال ۲۰۰۴ رخ داد، انتخابات رياست تشکيلات خودگردان فلسطين در روز نهم ژانويه ۲۰۰۵ در کرانه باختری و نوار غزه برگزار شد که در آن، محمود عباس با کسب ۶۲ درصد آرا به اين مقام رسيد و دوران رياست او رسما از پانزدهم ژانويه ۲۰۰۵ آغاز شد.


آقای عباس در ماه های اخير تلاش های صلح با دولت اسرائيل را دنبال کرده که هدف از آن دستيابی به پيمان نهايی صلح با اين کشور تا پايان سال ۲۰۰۸ است.


XS
SM
MD
LG