لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۸

«ایران در مرحله ابتدایی غنی سازی اورانیوم قرار دارد»


آقای البرادعی می گوید: تعاريف مختلفی برای توليد اورانيوم در مقياس صنعتی وجود دارد.
آقای البرادعی می گوید: تعاريف مختلفی برای توليد اورانيوم در مقياس صنعتی وجود دارد.

در حالی که ترديدها درباره پيشرفت هسته ای ايران در سطح جهانی هنوز ادامه دارد مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی می گويد که ايران هنوز در مرحله ابتدايی غنی سازی اورانيوم قرار دارد.


محمد البرادعی که در رياض، پايتخت عربستان سعودی به سر می برد، اظهار داشت: تعاريف مختلفی برای توليد اورانيوم در مقياس صنعتی وجود دارد. ايران هنوز در مرحله ابتدايی ايجاد یک مرکزغنی سازی اورانيوم قرار دارد.


آقای البرادعی افزود: نگرانی از این نیست که ايران سوخت هسته ای را در مقیاس صنعتی تولید کند بلکه مهم هدفی است که پشت برنامه ايران برای غنی سازی اورانيوم قرار دارد، درحالی که اين کشور راکتوری برای توليد برق که نيازمند اورانيوم غنی سازی شده باشد، ندارد.


مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی گفت: از آنجایی که اورانيوم تحت نظارت آژانس غنی سازی می شود اين به معنای آن است که ايران نمی تواند اورانيوم را در مقياسی که برای توليد سلاح اتمی مورد نياز است، غنی سازی کند.


رييس جمهوری اسلامی روز دوشنبه هفته جاری اعلام کرد که ایران به مرحله توليد سوخت هسته ای در مقياس صنعتی رسيده است.


درباره اينکه ايران به مرحله توليد صنعتی سوخت رسيده است نبايد نگران بود بلکه مهم هدفی است که پشت برنامه ايران برای غنی سازی اورانيوم قرار دارد، چرا که ايران راکتوری برای توليد برق که نيازمند اورانيوم غنی سازی شده باشد، ندارد.
محمد البرادعی

اين اعلام ايران با شک و ترديدهايی از سوی کارشناسان و کشورهای مختلف دنيا که درگير پرونده هسته ای جمهوری اسلامی هستند، روبه رو شده است.


بيشترين ترديدها از ناحيه روسيه که شريک نزديک تهران و سازنده تنها راکتور اتمی ايران است، ابراز شده است.


روز سه شنبه وزير امورخارجه روسيه گفته بود که از توانايی ايران در دستيابی به فن آوری سوخت هسته ای مطلع نبوده است و منتظر اعلام نظر بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی در اين زمينه است.


يک سال پيش آژانس بين المللی انرژی اتمی تاييد کرد که ايران توانسته است برای نخستين بار اورانيوم غنی شده را در حجم کم توليد کند.


همچنين سرگئی کرينکو، رييس آژانس اتمی روسيه روز پنج شنبه در توکيو گفت:« ايران بارها تلاش کرده تا تعداد سانتريفيوژها را افزايش دهد. ولی آيا اين به معنای غنی سازی کامل است؟ براساس آنچه که کارشناسان ما می گویند ما اين گونه فکر نمی کنيم.»


وی افزود: بديهی است که داشتن تعداد زيادی سانتريفيوژ به معنی اين نيست که آنها (ايرانی ها) می توانند روند غنی سازی اورانيوم را آغاز کنند. مشکلات زيادی وجود دارد که آنها بايد آن را حل کنند.


موضوع غنی سازی اورانيوم توسط جمهوری اسلامی از اختلافات عمده ميان ايران و غرب به شمار می رود و نگرانی هايی را درباره احتمال دستيابی ايران به سلاح اتمی برانگيخته است.


ولی جمهوری اسلامی می گويد که هدفش از تعقيب برنامه اتمی، توليد سالانه ۲۰ هزار مگاوات برق از طريق نيروگاه های اتمی است.


شورای امنيت سازمان ملل متحد با تصويب دو قطعنامه از ايران خواسته است تا روند غنی سازی اورانيوم را متوقف کند، ولی تهران اين درخواست ها را رد کرده و آنها را «غير قانونی» توصيف کرده است.


لزوم تعقيب برنامه سپر دفاعی


در همين حال، وزير دفاع آلمان اظهار داشت که تحولات اخير در برنامه اتمی ايران لزوم توجه به سپر دفاعی آمريکا برای حفاظت اروپا در برابر حملات موشکی را تقويت می کند.


فرانز ژوزف يونگ، در گفت و گويی با خبرگزاری رويترز گفت که پيشرفت های اخير صريحا تاييد کرد که چنين برنامه دفاعی توجيه پذير است.


بر اساس برنامه ريزی های صورت گرفته برنامه سپر دفاعی آمريکا که با مخالفت روسيه روبه رو شده، قرار است در لهستان و جمهوری چک مستقر شود.


XS
SM
MD
LG