لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۲

ابزارهای تازه فیس بوک برای افزایش کنترل کاربران بر اطلاعات خصوصی


تغييرات به کاربران امکان می دهد که در هر مورد از انتشار يا شراکت اطلاعات خود روی صفحه فيس بوک نحوه و ميزان نگهداری از اطلاعات خصوصی خود را آن طور که می خواهند تنظيم کنند.
تغييرات به کاربران امکان می دهد که در هر مورد از انتشار يا شراکت اطلاعات خود روی صفحه فيس بوک نحوه و ميزان نگهداری از اطلاعات خصوصی خود را آن طور که می خواهند تنظيم کنند.
فيس بوک، بزرگترين شبکه اجتماعی جهان، در راستای پاسخ گفتن به نگرانی های موجود در مورد ضعف اين شبکه در زمينه اطلاعات خصوصی افراد در نظر دارد که کنترل کاربران بر آنچه که از اطلاعات آنها علنی می شود و همينطور اعمال نظر کاربران در انتشار عکس های آنها را افزايش دهد.

به گزارش خبرگزاری رويترز، اين تغييرات به کاربران امکان می دهد که در هر مورد از انتشار يا شراکت اطلاعات خود روی صفحه فيس بوک نحوه و ميزان نگهداری از اطلاعات خصوصی خود را آن طور که می خواهند تنظيم کنند. در صورتی که در گذشته چنين کاری دردسر فراوانی داشت و هر بار کاربران بايد به يک صفحه ويژه مراجعه و مراحل طولانی را طی می کردند.

با اين تغييرات جديد اگر يک کاربر فيس بوک عکس گروهی را منتشر کرده و نام دوستان و همراهان در آن عکس را مشخص کند، همه اين افراد قبل از انتشار عکس امکان خواهند داشت که اين کار را تاييد و يا با آن مخالفت کنند.

در حالی که در گذشته اين طور بود که کاربران پس از انتشار عکس و نام آنها در صورت عدم رضايت بايد به صفحه ويژه ای مراجعه کرده و خواستار برداشتن نام خود از آن تصوير می شدند.

خبرگزاری رويترز يادآوری می کند که موضوع رعايت اطلاعات خصوصی افراد همواره برای شبکه فيس بوک مشکل آفرين بوده است و اين شبکه به خاطر طبيعت تجاری خود که به آگهی و کسب اطلاعات شخصی افراد وابسته است، از يک طرف بايد حجم اطلاعات منتشر شده روی شبکه را تشويق کرده و افزايش دهد ولی از سوی ديگر بايد ثابت کند که نسبت به انتشار اطلاعات خصوصی افراد با حساسيت و تعهد برخورد می کند.

«مارک زاکربرگ» مديرعامل و موسس شبکه فيس بوک سال گذشته در واکنش به انتقادات و شکايات در مورد سهل انگاری فيس بوک در زمينه اطلاعات خصوصی افراد، با ساده تر کردن ابزارهای حفاظت از اين اطلاعات مخالفت کرد.

در ماه های اخير و پس از معرفی ابزار موسوم به «چهره شناس» در صفحات اين شبکه فيس بوک با موج ديگری از انتقادات روبرو شد. اين فناوری بر اساس اطلاعات مربوط به ظاهر افراد که در اين شبکه موجود است عکس های منتشر شده را بررسی کرده و می تواند هويت صاحبان عکس ها را برملا کند.

تغييرات جديد در عرصه نگهداری اطلاعات شخصی کاربران روی شبکه فيس بوک همراه با تشديد رقابت از سوی موسسات اينترنتی ديگر مثل گوگل است که اخيرا سرويس گوگل پلاس خود را راه اندازی کرد.

به گفته کارشناسان، گوگل پلاس از نظر امکان حفاظت از اطلاعات شخصی افراد بسيار بهتر از فيس بوک عمل می کند. اين شبکه در همان دو هفته اول از آغاز کار خود حدود ۱۰ ميليون مشترک جديد را به خود جلب کرد.

خبرگزاری رويترز از قول «کريس کاکس» معاون مدير عامل فيس بوک می نويسد که اين تغييرات جديد از ماه ها پيش در دستور کار فيس بوک بوده اند و با رقابت شبکه های اجتماعی جديد ارتباطی ندارد.

از جمله تغييراتی که فيس بوک از روز پنجشنبه ۲۵ اوت به اجرا می گذارد ابزاری است که به مشترکان اين شبکه اجازه خواهد داد برای هر مورد از ارتباطات خود مخاطبان را به شکلی که می خواهند برگزينند.

ابزار ديگری که به صفحات فيس بوک اضافه شده به هر کاربری امکان می دهد که صفحه فيس بوک خود را از نگاه يک مشترک ديگر ( مثلا همسر سابق يا رييس خود) ببينند.

خبرگزاری رويترز يادآوری می کند با وجودی که فيس بوک ابزارهای جديدی را در اختيار کاربران قرار داده تا اطلاعات شخصی خود را بهتر مديريت کنند ولی همزمان در حال افزودن امکانات و فناوری های ديگر به اين شبکه است که می تواند نگرانی در مورد ضعف حفاظت از اطلاعات افراد را دوباره به ميان آورد.

فيس بوک در عين حال در نظر دارد ابزاری را در اختيار کاربران قرار دهد که محل ثبت و انتشار اطلاعات روی اين شبکه توسط کاربران را معرفی خواهد کرد. به عنوان مثال اگر عکسی که در يک رستوران گرفته شده روی صفحه يک مشترک انتشار يابد اين ابزار می تواند محل آن را تشخيص دهد و يا علاوه بر زمان، مکان انتشار پيام و متن کاربران نيز تشخيص داده خواهد شد.
XS
SM
MD
LG