لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۲

واکنش‌ گسترده نمایندگان و چهره‌های سیاسی به احتمال مسدود شدن «تلگرام»


در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر در ایران کاربر تلگرام هستند.
در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر در ایران کاربر تلگرام هستند.

در ادامه واکنش‌ها به احتمال فیلتر شدن تلگرام، یک نماینده مجلس مسدود شدن این پیام‌رسان را «مایه وهن جمهوری اسلامی» خواند و چند نماینده نیز فیلترینگ را یک سیاست «شکست‌خورده» خواندند و از حسن روحانی خواستند با دیگر مقامات جمهوری اسلامی در این باره مذاکره کند.

محمود صادقی نماینده تهران در مجلس در توئیتر خود نوشت که «نه شورای‌عالی فضای مجازی نه هیچ مرجع دیگری مصوبه‌ای درباره فیلترینگ تلگرام نداشته است».

وی همچنین مسدودسازی را «یک سیاست شکست‌خورده» خواند.

غلامرضا حیدری نماینده تهران در مجلس نیز در توئیتر خود فیلتر شدن تلگرام را «توهم پاک کردن صورت مسئله» خواند و افزود که «نمی‌توان با رویکرد بسته با دنیای علم و تکنولوژی در افتاد».

احمد مازنی دیگر نماینده تهران نیز در توئیتر خود «بستن راه‌های ارتباط اجتماعی» را «مایه وهن جمهوری اسلامی» و «تحقیرآمیز» خواند.

وی همچنین گفته‌های رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره فیلتر شدن تلگرام را «مایه وهن مجلس» دانست و تاکید کرد که «موضوع تلگرام بیش از آن که امنیتی باشد فرهنگی، اجتماعی است».

علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران روز ۱۱ فروردین از مسدود شدن پیام‌رسان تلگرام «تا پایان فروردین» خبر داده و گفته بود که این تصمیم در «بالاترین سطح» حکومت گرفته شده است.

با این حال، رمضان علی سبحانی‌فر ناظر مجلس در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه سخنان آقای بروجردی را رد کرده و گفته بود که «زمان فیلتر تلگرام زمان دقیقی نیست و نباید اخباری به جامعه پمپاژ شود که امنیت روانی مردم را مخدوش کند».

در اسفندماه ۹۶ برخی از کانال‌های تلگرامی خبر داده بودند که در جلسه‌ای از شورای عالی فضای مجازی با حضور رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله خامنه‌ای «به شدت» از رفع فیلتر تلگرام انتقاد کرده است.

بر اساس این گزارش‌ها،در این جلسه مهلتی در نظر گرفته شده تا پیام رسان‌های داخلی «تقویت» و پیام‌رسان‌های خارجی فیلتر شوند.

تعدادی از نمایندگان مجلس نیز از مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای فیلتر شدن تلگرام خبر داده بودند.

با این حال محمد حسین‌پور مدیر روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی ایران روز ۲۶ اسفند گزارش‌ها درباره مصوبه این شورا را تکذیب کرده بود.

تعدادی از فعالان سیاسی نیز به احتمال فیلتر شدن تلگرام واکنش نشان داده‌اند.

از جمله عباس عبدی در مصاحبه با سایت «انتخاب» گفت که «مسئولیت عمومی تصمیماتی از این نوع متوجه کلیت سیستم است و نه این مدیر و آن مدیر».

محمد علی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز نیز تاکید کرد که اکثر اعضای شورای عالی فضای مجازی «بارها نظرات خود را در مخالفت با شبکه‌های اجتماعی به صورت علنی اعلام کرده‌اند و طبیعتا اکثریت اعضا می‌توانند نظراتشان را در شورا اعمال کنند».

اعضای شورای عالی فضای مجازی با حکم رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌شوند.

روسای سه قوه، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز فضای مجازی، دادستان کل کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر ارشاد، وزیر علوم، وزیر اطلاعات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر دفاع، معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران و فرمانده نیروی انتظامی اعضای حقوقی این شورا هستند.

عزت الله ضرغامی، رضا تقی‌پور، سعیدرضا عاملی،حمید شهریاری، مهدی اخوان بهابادی، مسعود ابوطالبی، کامیار ثقفی و رسول جلیلی اعضای حقیقی این شورا هستند که سال ۹۴ با حکم آیت‌الله خامنه‌ای انتخاب شده‌اند.

به فاصله چند روز از آغاز اعتراض‌های سراسری دی‌ماه، شبکه‌های تلگرام و اینستاگرام در ایران مسدود شدند و نیروهای امنیتی چند نفر از دست اندرکاران شبکه‌های اجتماعی را بازداشت کردند.

این دو شبکه پس از مدتی و با پایان نا آرامی‌ها، دوباره رفع فیلتر شدند.

پس از آن تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردند که مسدود شدن تلگرام تعداد زیادی از کار و کسب‌های مجازی را از بین می‌برد.

در همین حال محمدرضا بادامچی نماینده مجلس در توئیتر خود نوشت که «فیلتر تلگرام به ۲۰۰ هزار شغل آسیب می‌زند و زندگی نیم میلیون نفر را دچار اختلال مالی می‌کند».

وی از حسن روحانی خواست که برای جلوگیری از فیلتر شدن این پیام‌رسان با دیگر مقامات جمهوری اسلامی «مذاکره کند».

فاطمه حسینی دیگر نماینده تهران نیز اعلام کرد که «تهدید مداوم به فیلتر تلگرام، حتی برای اعمال فشار بر این پیام‌رسان، پیامدی جز اختلال در اطلاع‌رسانی،‌ تعطیلی کسب و کارهای تلگرامی و نارضایتی عمومی ندارد».

رضا الفت‌نسب دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی پیش از این اعلام کرده بود که ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار فروشنده اینترنتی در ایران وجود دارد که ۵۰ هزار نفر از آن‌ها در سایت‌های فروش و بیش از ۲۰۰ هزار فروشنده در شبکه‌های اجتماعی در حال ارائه کالا یا خدمات هستند.

در همین حال ناهید تاج‌الدین دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس هم گفته بود که بیش از ۶۰۰ هزار کانال تلگرامی مشغول فعالیت هستند که بیش از ۴۰ درصد آنان فروشگاه‌های مجازی‌اند.

بر اساس آخرین آماری که معاون مرکز فضای مجازی روز ۲۷ شهریور منتشر کرد، در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر در ایران کاربر تلگرام هستند و این پیام‌رسان ۶۰ درصد پهنای باند اینترنت ایران را اشغال کرده است.

تعداد کاربران جهانی تلگرام در سال ۲۰۱۷ به ۱۰۰ میلیون نفر رسیده است که نشان می‌دهد ایرانی‌ها ۴۰ درصد از کل کاربران این پیام‌رسان را تشکیل می‌دهند.

بر اساس توئیت‌های نمایندگان مجلس ایران، سایت انتخاب و سایت رادیو فردا/ ا.م /ک.ر
XS
SM
MD
LG