لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۵

برگزاری مناظره رو در روی سارا پی لین و جو بایدن


سارا پی لین و جوزف بایدن و نخستین و تنها مناظره خود را برگزار کردند.
(عکس از AFP)
سارا پی لین و جوزف بایدن و نخستین و تنها مناظره خود را برگزار کردند. (عکس از AFP)

مناظره سارا پی لین، و جوزف بایدن، نامزدهای معاونت ریاست جمهوری آمريکا روز پنجشنبه در دانشگاه واشینگتن در شهر سنت لوئیس برگزار شد.


اين مناظره که نخستین و تنها مناظره معاونان دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود، حدود يک ماه پيش از آغاز انتخابات رياست جمهوری آمريکا برگزار شد.


بیشتر زمان نود دقیقه ای این مناظره، به سیاست خارجی و مسئله عراق اختصاص داشت.


سارا پی لین در این مناظره با انتقاد از مواضع باراک اوباما درباره مذاکره با ایران، گفت: محمود احمدی نژاد برای خاورمیانه خطرناک است.


سارا پی لین همچنین گفت: ایران مسلح به بمب اتمی بسیار خطرناک خواهد بود و نباید اجازه داده شود که این کشور به سلاح اتمی دست یابند.


سارا پی لین با اشاره به این که احمدی نژاد خواهان محو اسرائیل از روی نقشه جهان است، گفت: اکنون به رهبری مانند احمدی نژاد که تعادل ندارد و حرف هایی از این نوع مطرح می کند نباید اجازه داده شود که به سلاح اتمی دست یابد.


خانم پی لین افزود: دیکتاتورهای خطرناکی مانند احمدی نژاد، کیم جونگ (رهبر کره شمالی) و برادر کاسترو کسانی هستند که باراک اوباما گفته است می خواهد بدون پیش شرط با آنها مذاکره کند.


جو بایدن در واکنش به این اظهارات گفت: ایران مسلح به بمب اتمی برای منطقه خطرناک است.


سارا پی لین در این مناظره با انتقاد از مواضع باراک اوباما درباره مذاکره با ایران، گفت: محمود احمدی نژاد برای خاورمیانه خطرناک است.

وی در عین حال افزود: متحدان و دوستان ما در اروپا پنج سال است از مذاکره با ایران حمایت و تاکید می کنند و می گویند باید نشست و گفت و گو کرد.


آقای بایدن اضافه کرد: پنج وزیر امور خارجه سابق آمریکا اخیرا توصیه کرده اند که باید با ایران وارد گفت و گو شد.


سناتور بایدن همچنین تاکید کرد: اولا جان مک کین متوجه این نیست که احمدی نژاد کنترل دستگاه امنیتی را در ایران اختیار ندارد، بلکه این نظام مذهبی است این قدرت را در اختیار دارد..


رسانه های آمريکا تعداد تماشاگران مناظره هفته گذشته باراک اوباما نامزد حزب دمکرات و جان مک کين، نامزد حزب جمهوری خواه را حدود ۵۲ ميليون نفر تخمين زده اند.


این رسانه ها پيش بينی کرده بودند که تعداد تماشاگران مناظره سارا پی لین و جو بایدن بیشتر از مناظره باراک اوباما و جان مک کین باشد.


جان مک کين، سناتور و کهنه سرباز ۷۲ ساله که به عنوان مسن ترين نامزد رياست جمهوری آمريکا در دور اول است، ماه اوت گذشته سارا پي لين، فرماندار ۴۴ ساله ايالت آلاسکا که چهره ای نا آشنا در صحنه سياست آمريکا بود را به معاونت خود برگزيد.


رسانه های آمریکایی پیش از مناظره تصریح کرده بود: کم تجربگی سارا پي لين در سياست بين الملل و چهره مردد او در مصاحبه های تلويزيونی اندک او، ترديد ها در باره آمادگی او برای رسيدن به معاونت رياست جمهوری آمريکا را افزايش داده و حتی مخالفت برخی چهره های سرشناس محافظه کار آمريکا را در پی داشت.


روز سه شنبه، نظرخواهی های واشينگتن پست و شبکه ای بی سی، نشان داد که ۶۰ درصد شرکت کنندگان در نظر خواهی اعتقاد دارند که سارا پي لين تجربه کافی برای رسيدن به مقام معاونت رياست جمهوری آمريکا را ندارد. اين آمار هفته گذشته ۴۵ درصد بود.


جان مک کين، در آستانه برگزاری اين مناظره در گفت وگو با شبکه ام اس ان بی سی، گفته بود که به سارا پي لین افتخار می کند و اطمينان دارد که او از پس مناظره بر می آيد.


طرف ديگر اين مناظره، جوزف بايدن، ریيس کميته روابط خارجی مجلس سنای آمريکا بود که باراک اوباما او را ماه گذشته به معاونت خود برگزيد.


اين انتخاب در حالی صورت گرفت که رسانه های آمريکا گمانه زنی هايی از احتمال انتخاب هيلاری کلينتون، رقيب باراک اوباما در انتخابات درون حزبی دمکرات ها را مطرح می کردند.


  • جان مک کین متوجه این نکته نیست که احمدی نژاد کنترل دستگاه امنیتی را در ایران اختیار ندارد، بلکه این نظام مذهبی است این قدرت را در اختیار دارد
سناتور جو بایدن

از سوی ديگر اين دو معاون در حالی رودر روی هم ایستادند که به گزارش خبرگزاری «رويترز»، نظر سنجی ها از برتری باراک اوباما در مناظره هفته گذشته دو نامزد رياست جمهوری، خبر می دهد.


انتخابات و بحران مالی آمریکا

مناظره هفته گذشته اين دو نامزد رياست جمهوری آمريکا، تحت تاثير لايحه نجات مالی آمريکا قرار گرفته بود تا جايی که جان مک کين پيش از آغاز مناظره اعلام کرده بود که به دليل حساسيت اين لايحه قصد دارد مناظره را به تعويق بيندازد.


اما کمتر از ده ساعت مانده به آغاز مناظره، ستاد انتخاباتی سناتور مک کين در بيانيه ای اعلام کرده بود که وی در اين مناظره شرکت خواهد کرد اما پس از پايان اين مناظره به واشينگتن باز خواهد گشت تا در گفت و گوها بر سر طرح ۷۰۰ ميليارد دلاری نجات موسسات مالی مشارکت کند.


مناظره سارا پي لين و جوزف بايدن همچنين در حالی صورت می گيرد که موضوع لايحه نجات مالی، در صدر خبر های داخلی آمريکا قرار دارد.


مجلس نمايندگان آمريکا روز دوشنبه اين لايحه را رد کرد بود.


اما مجلس سنای آمريکا روز چهارشنبه، لايحه موسوم به «نجات مالی» را تصويب کرد. سناتورها اين لايحه را با ۷۴ رای موافق در برابر ۲۵ رای مخالف تصويب کردند.


بر اساس اين طرح قرار است دولت آمريکا تا ۷۰۰ ميليارد دلار بودجه در اختيار وزارت خزانه داری آمريکا قرار دهد تا با کمک آن، وام های غير قابل وصول و پر خطر موسسات مالی آمريکا را خريداری کند و شاخص های بازار بورس را افزايش دهد.


اين لايحه که در پی بحران مالی کم سابقه در آمريکا از سوی دولت جرج بوش پيشنهاد شده بود، در آغاز مورد مخالفت جمهوريخواهان قرار گرفت.


دولت آمريکا اين لايحه را مورد بازبينی قرار داد و دوباره به مجلس سنا فرستاد و اکنون با تاييد آن توسط سناتورها، اين لايحه بايد بار ديگر به تاييد مجلس نمايندگان برسد تا با امضای رييس جمهوری آمريکا لازم الاجرا شود.


XS
SM
MD
LG