لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۸

درخواست برای آزادی بازداشت‌شدگان ۱۳ فروردين در تبریز و ارومیه


شورای هماهنگی مبارزات مدنی و حقوق شهروندی آذربايجان با انتشار بيانيه‌ای نسبت به وضعيت بازداشت‌شدگان در تجمع‌های روز ۱۳ فروردين در تبريز و اروميه ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی آنان شد.

در تجمع‌های روز ۱۳ فروردين که به دعوت «کمپين اعتراض به وضعيت درياچه اروميه» متشکل از شماری از فعالان مدنی و محيط زيست برگزار شده بود، به نابودی تدريجی درياچه اروميه و بی‌توجهی مسئولان به اين موضوع اعتراض شد.

به گزارش وبسايت « دانشجونيوز»، شورای هماهنگی مبارزات مدنی و حقوق شهروندی آذربايجان خواستار اقدام فوری برای مشخص شدن وضعيت بازداشت شدگان شد و اعلام کرد: آنچه حاکميت ايران در روز ۱۳ فروردين در تبريز و اروميه مرتکب شد، بار ديگر به همه مردمان ايران يادآوری می‌کند که اين استبداد و تماميت‌طلبی، فارس و ترک و کرد و عرب و بلوچ نمی‌شناسد و آنچه برايش اهميت دارد، منافع اقتصادی، سياسی و ايدئولوژيک گروه اندک و پر مدعای حاکم است.

اين شورا آنچه که «بازداشت، ضرب و شتم و کشتن شهروندان در خيابان‌ها» ناميد را موضوعی ملموس برای مردم آذربايجان دانست که از حوادث خرداد ۸۵ تا رويدادهای پس از انتخابات ۸۸ و تا امروز در اين منطقه و ايران ادامه دارد.

شورای هماهنگی مبارزات مدنی و حقوق شهروندی آذربايجان ضمن محکوم کردن بازداشت‌های ۱۳ فروردين در تبريز و اروميه از همه فعالان و کنشگران سياسی و مدنی ايرانی در سراسر جهان خواست تا نسبت به وضعيت به شدت وخيم و نگران‌کننده درياچه اروميه حساسيت نشان دهند.

در همين حال، بر اساس آخرين گزارش‌ها که در وبسايت دانشجونيوز انتشار يافته است، سه تن از بازداشت‌شدگان تجمع‌های ۱۳ فروردين در شهرهای تبريز و اروميه به اداره اطلاعات تبريز انتقال يافته و شمار ديگری نيز به قيد وثيقه‌های پنج تا ۱۰ ميليون تومانی آزاد شده‌اند.

حبيب پورولی، جليل علمدار ميلانی و حجت مختارزاده، سه نفری هستند که به اداره اطلاعات تبريز منتقل شده‌اند. اين افراد از فعالان مدنی آذربايجانی به شمار می‌روند.

عزيز پورولی، پدر حبيب پورولی، در گفت‌وگو با راديو فردا درباره وضعيت فرزندش می‌گويد: «به هر دری که زده‌ايم، جوابی نگرفته‌ايم. نمی‌گويند که کجاست و در چه وضعيتی است.»

ياشار حکاک‌پور، سخنگوی انجمن دفاع از زندانيان سياسی آذربايجانی در ايران، نيز در مورد آن دسته از بازداشت‌شدگان تجمع‌های ۱۳ فروردين که هنوز آزاد نشده‌اند، به راديو فردا می‌گويد: «فعلاً وضعيت اين افراد مشخص نيست و به خانواده‌ها در مورد وضعيت آنها هيچ نوع جوابی داده نمی‌شود.»

وی می‌افزايد: «متأسفانه دستگاه قضايی عليرغم اينکه چند روز از بازداشت اين افراد می‌گذرد، به خانواده‌های اين افراد پاسخگو نيست.»

آقای حکاک‌پور با ابراز نگرانی از برخی گزارش‌های تأييد نشده در مورد شکنجه بازداشت‌شدگان می‌افزايد: «انجمن دفاع از زندانيان سياسی آذربايجان (آداپ) نگران شکنجه و آزار و اذيت اين افراد است.»

وی همچنين از دولت ايران خواسته است که بازداشت‌شدگان را آزاد کند.

سخنگوی انجمن دفاع از زندانيان سياسی آذربايجانی در ايران می‌گويد: «بازداشت ‌شدگان فقط به شکل مسالمت‌آميز نظراتشان را بيان کردند و به نظر ما نبايد در زندان بمانند.»

مقام‌های امنيتی و قضايی جمهوری اسلامی ايران تاکنون به گزارش‌های مربوط به بازداشت‌های روز ۱۳ فروردين در تبريز و اروميه واکنش نشان نداده‌اند.

انتقاد نماینده اهر در مجلس از برخورد با تجمع‌کنندگان روز ۱۳ فروردين

در این شرایط غلامحسين مسعودی ريحانی، نماينده اهر در مجلس شورای اسلامی، نیز پنجشنبه گذشته با گلايه از بی‌توجهی مسئولان به بحران کم‌آبی درياچه اروميه گفت: در روز سيزدهم فرودين ماه و همزمان با روز طبيعت، جمعی از مردم آذربايجان، در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان به بحران اين درياچه و خطرات زيست محيطی اين رخداد برای اهالی منطقه، تجمع کردند که متأسفانه، شماری از معترضين دستگير شدند.

اين عضو فراکسیون اقلیت مجلس که با وبسايت تابناک گفت‌وگو کرده است، با اشاره به مراجعه خانواده‌های بازداشت‌شدگان به وی افزود: در حالی که جمعی نسبت به آينده محيط زيست آنقدر حساسند که حاضرند به کمک مسئولان بشتابند، برخورد قهری با آنها چه معنی دارد.

آقای مسعودی ريحانی همچنين با انتقاد از برخورد سياسی با کسانی که مطالبات محيط زيستی دارند، گفت که درصدد است با رايزنی با مقامات مسئول، مقدمات آزادی بازداشت‌شدگان را فراهم کند.

پیشتر سازمان عفو بین‌الملل نیز به بازداشت‌های روز ۱۳ فروردين در تبريز و اروميه اعتراض کرده بود.
XS
SM
MD
LG