لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۲

دور چهارم مذاکرات اسرائیل و سوریه آغاز می شود


عماد مصطفی، سفير سوريه در واشینگتن، خواستار پايان بخشيدن به «حالت جنگی» ميان سوريه و اسرائيل شد.
عماد مصطفی، سفير سوريه در واشینگتن، خواستار پايان بخشيدن به «حالت جنگی» ميان سوريه و اسرائيل شد.

بر اساس گزارش های رسیده، اسراييل و سوريه روز چهارشنبه دور تازه مذاکرات غير مستقيم خود را در استانبول و با ميانجيگری ترکيه آغاز می کنند.


خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه به نقل از يک مقام اسرائيلی که نام او را ذکر نکرد، نوشت: شالوم تورجمن و ياروم توربوويتز، دو مشاور اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، برای آغاز دور چهارم گفت و گوها عازم ترکيه می شوند.


مذاکرات غير مستقيم تل آويو- دمشق در ماه مه پس از هشت سال از سر گرفته شد.


در سال ۲۰۰۰ موضوع بلندی های جولان که مشرف به دريای جليله، که منبع عمده تامين آب اسراييل است و ۲۰ هزار شهرک نشين يهودی نیز در ساحل آن ساکن هستند، گفت و گوهای صلح را به شکست کشاند.


در اين دور از گفت وگوها، مقام های اسراييلی و سوری يکديگر را نمی بينند و ديپلمات های ترکيه نقش رابط را بازی می کنند.


پیش از برگزاری دور چهارم اين گفت و گوها، عماد مصطفی، سفير سوريه در واشینگتن، روز دوشنبه خواستار پايان بخشيدن به «حالت جنگی» ميان سوريه و اسرائيل شد.


سفير سوريه در ميان فعالانی که برای همبستگی با جنبش «هم اينک صلح برای اسراييل» گرد هم آمده بودند، گفت: «ما علاقمنديم که يکديگر را به رسميت بشناسيم و به حالت جنگی پايان بخشيم.»


عماد مصطفی در عين حال تاکيد کرد که هرگونه توافق صلح با اسرائيل منوط به به خروج نيروهای اسرائيلی از بلندی های جولان است.


اسرائيل اين منطقه را در جنگ سال ۱۹۶۷ اشغال و در سال ۱۹۸۱ آن را ضميمه خاک خود کرد که از سوی جامعه جهانی به رسميت شناخته نشده است.


بشار اسد، رييس جمهوری سوريه، در اوايل ماه جاری ميلادی اظهار داشت که اگر گفت وگوها با اسرائيل به توافق صلح بينجامد، دمشق با تل آويو، مناسبات «عادی» برقرار خواهد ساخت و اقدام به گشايش سفارت خواهد کرد.


اسرائيل نيز در برابر از سوريه خواسته است که از حماس، حزب الله و ايران فاصله بگيرد ولی دمشق این درخواست را رد کرده است.


XS
SM
MD
LG