لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۹

گانتز: ایران پایگاه‌های نظامی سوریه را به کارخانه ساخت موشک تبدیل کرده است


بنی گانتز می‌گوید ایران به تازگی ساخت صنایع پیشرفته نظامی در یمن و لبنان را نیز آغاز کرده است
بنی گانتز می‌گوید ایران به تازگی ساخت صنایع پیشرفته نظامی در یمن و لبنان را نیز آغاز کرده است

وزیر دفاع اسرائیل که به آمریکا سفر کرده است، روز دوشنبه ۲۱ شهریور در یک سخنرانی گفت که ایران «پایگاه‌های نظامی سوریه را به کارخانه‌های ساخت موشک تبدیل کرده است».

بنی گانتز با ارائه نقشه تاسیسات مجتمع صنایع دفاعی ارتش سوریه در منطقه مصیاف گفت ایران برای نیازهای خود در حال ساخت «صنایع ترور» در سوریه است و دست‌کم ده پایگاه تولید جنگ‌افزار در سوریه دارد.

به گفته او، ایران به تازگی ساخت صنایع پیشرفته نظامی در یمن و لبنان را نیز آغاز کرده است.

بنی گانتز افزود: موشک‌های نقطه‌زن ساخت ایران در پایگاه‌های سوریه در اختیار حزب‌الله هم قرار می‌گیرد.

او این را نیز گفت که ایران سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به حزب‌الله پول می‌دهد.

وزیر دفاع اسرائیل در کنفرانس سالانه روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در نیویورک، اضافه کرد که این روند در زمان قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، در سوریه آغاز شده و «باید متوقف شود».

او افزود که در صورت تداوم این روند، «صنایع پیشرفته ایران طی یک دهه در سرتاسر منطقه برای تولید سلاح و گسترش رعب و وحشت وجود خواهد داشت».

ایران و سوریه هنوز به این سخنان آقای گانتز واکنشی نشان نداده‌اند. سوریه در خصوص اظهارات مشابه مقامات اسرائیلی رویه سکوت را پیشه کرده و ایران نیز ایجاد قابلیت تولید موشک در سایر کشورها غیر از خاک ایران را رد کرده است.

اظهارات ژنرال گانتز در بحبوحه تشدید حملات هوایی منتسب به اسرائیل در سوریه بیان شده است. بخشی از حملات اخیر علیه مرکز تحقیقات صنایع دفاعی سوریه، موسوم به «سِرس» در مصیاف سوریه بوده است.

بنا بر اظهارات جدید آقای گانتز، ایران «سِرس» را به تولید موشک‌های میان‌برد و دوربرد تبدیل کرده و این مکان را به شکل یک کارخانه برای تولید سلاح‌های پیشرفته و راهبردی درآورده است.

خبرگزاری رویترز با توجه به سخنان وزیر دفاع اسرائیل، به نقل از «منابع دیپلماتیک و اطلاعاتی منطقه» نوشت که حملات منتسب به اسرائیل در سوریه در دوره اخیر تشدید شده تا خطوط هوایی ارسال تسلیحات ایران به نیروهای هم‌پیمان خود در سوریه و حزب‌الله قطع و یا مختل شود.

جنگنده‌هایی که بر اساس گزارش‌ رسانه‌های خارجی، متعلق به نیروی هوایی اسرائیل بودند، هفته گذشته فرودگاه حلب را چند بار هدف قرار دادند. کار این فرودگاه سه روز تعلیق شد تا باند پروازی آسیب دیده بازسازی شود.

حمله سنگین سه ماه پیش اسرائیل به فرودگاه بین‌المللی دمشق نیز فعالیت آن را به مدت سه هفته تعطیل کرد.

اسرائیل پیشتر به بشار اسد پیام داده بود که اگر به میزبانی نیروهای نظامی ایران ادامه دهد، کاخ خود او بمباران خواهد شد.

به‌رغم این هشدارها، سوریه و ایران همکاری نظامی خود را دنبال کرده‌ند و نشانه‌ای از کاهش حضور ایران در سوریه مشاهده نشده است.

اسرائیل که همکاری‌های نظامی ایران و سوریه را در راستای «گسترش ترور» می‌داند، خود یک قدرت نظامی در تراز بین‌المللی در ساخت و فروش انواع تسلیحات سنگین و مدرن است، ضمن این‌که تسلیحات پیشرفته‌ آمریکایی نیز دریافت می‌کند.

در سفر سه هفته پیش بنی گانتز به آمریکا، قرارداد تحویل چهار فروند جنگنده فوق پیشرفته سوخت‌رسانی در هوا به اسرائیل امضا شد. رسانه‌های اسرائیل این هواپیماهای سوخت‎‌رسان را برای تکمیل توان نظامی کشورشان در حمله احتمالی به ایران توصیف کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیل، خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ف.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG