فاطمه هاشمی رفسنجانی، فرزند رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، میگوید «دو ماه جلوتر» از مرگ پدرش به او خبر داده بودند که قرار است او «ترور» شود.
او روز دوشنبه ۲۹ بهمن به روزنامه «شرق» گفت دو ماه جلوتر از درگذشت پدرش دو نفر به محل کار او آمده و اطلاع دادهاند که قرار است آقای هاشمی رفسنجانی «ترور» شود، چرا که در چندین انتخابات پیشین به جناح نزدیک به او باختهاند.
او از قول این دو نفر که آنها را «غریبه» خواند گفت دو مرد غریبه به دفترش در دانشگاه آمده و از جنگ «کربلای ۴ و ۵» گفتند تا نشان دهند که با پدرش بودهاند و هشدار دادند که اکبر هاشمی رفسنجانی را طوری «ترور» میکنند که به نظر «مرگ طبیعی» بیاید.
او دیماه پارسال نیز همین ادعا را مطرح کرده بود؛ موضوعی که علی شمخانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد که در این زمینه توضیحاتی به اعضای خانواده هاشمی داده شده است.
علی شمخانی که در زمان مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، در گفتوگو با نورنیوز، رسانه نزدیک به این شورا، گفته بود: «طی چند جلسه با حضور اعضای خانواده مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی، گزارش کمیته ویژه به طور کامل توضیح داده شد و به سؤالات و ابهاماتی که برای برخی از اعضای خانواده ایشان وجود داشت پاسخ ارائه شد.»
فاطمه هاشمی اما میگوید: «ظهر بابا خودش به من زنگ زد. فکر میکنم میدانست دارد برایش اتفاقی میافتد؛ چون خبرهایی شنیده بود که گفته بودند میخواهند بلایی سرشان بیاورند».
پیشتر فائزه هاشمی، یکی دیگر از دختران هاشمی رفسنجانی، نیز گفته بود که در جلسهای با حضور تعدادی از اعضای شورای عالی امنیت ملی، به خانوادهاش اعلام شده که در بدن پدرش «۱۰ برابر حد مجاز رادیواکتیو وجود داشتهاست».
با اینحال، محمد هاشمی برادر آقای رفسنجانی «ترور» یا «خفگی» هاشمی رفسنجانی را رد کرده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام و از مقامهای بانفوذ در جمهوری اسلامی ۱۹ دی ۱۳۹۵، در سن ۸۲ سالگی درگذشت. خبرهای رسمی و حکومتی دلیل مرگ او را ایست قلبی عنوان کردند.
خانم فاطمه هاشمی در ادامه گفته است پدرش بعدها در یادداشتهایش نوشته که در سال ۹۵ به او اطلاع داده بودند که کمیتهای چهارنفره علیه او فعالیت میکند. پس از فوتش نیز یکی از اعضای دفترش گفته است که فردی پیشنهاد اعدام او را داده بوده است.
او همچنین با «مشکوک» خواندن سرپرست تیم محافظت پدرش، «تاخیر در کمکرسانی» برخی افراد تیم حفاظتی و سرتیم آقای هاشمی را هنگام مرگ او مطرح کرده است.
فاطمه هاشمی به نقل قولی از مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی هم اشاره میکند که هاشمی رفسنجانی در خانه موزه، او را به این خاطر که «سخنانشان شنود میشده»، به اتاق دیگری برده و درباره این تهدیدها خصوصی صحبت کرده بوده است.
آقای هاشمی رفسنجانی پس از درگذشت روحالله خمینی در به رهبری رسیدن علی خامنهای نقشی عمده داشت، اما در سالهای منتهی به مرگ به تدریج از صحنه سیاسی کشور کنار گذاشته شد تا آنجا که حتی صلاحیت او برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ رد شد.