لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۵

آژانس ادعای «مقام اسرائیلی» در مورد «ضعف» در بازرسی از ایران را رد کرد


آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعای روزنامه و «مقام اسرائیلی» را در مورد ضعف این نهاد در بازرسی از «اماکن مشکوک هسته‌ای» ایران رد کرد.

نهاد دیدبان هسته‌ای وابسته به سازمان ملل متحد با ارسال واکنش خود به شبکه اسرائیلی آی ۲۴ نوشته‌است، مطالب مطرح شده در روزنامه هاآرتص در خصوص ضعف آژانس در قبال ایران نادرست است.

واکنش آژانس یکشنبه بیست و ششم شهریور، ساعاتی پس از انتشار گزارش روزنامه هاآرتص در یک ای‌میل به شبکه تلویزیونی آی ۲۴ ارسال شد.

آژانس در واکنش خود افزوده‌است که گزارش هاآرتص بازتاب درستی از کار آژانس که بر اساس اصول پادمان انرژی هسته‌ای صورت می‌گیرد، نیست.

در واکنش آژانس افزوده شده‌است که این نهاد به اطلاعات و اماکن زیادی در ایران دسترسی دارد و توان راستی‌آزمایی ایران (در خصوص پایبندی‌اش به تعهدات بر اساس برجام) به میزان چشم‌گیری افزایش یافته‌است.

هاآرتص یکشنبه به نقل از «یک مقام اسرائیلی» که او را «منبع آگاه از مذاکرات برجام» توصیف کرد نوشته بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وجود دریافت اطلاعات در مورد «شمار زیادی از اماکن مشکوک» ایران که ظن فعالیت‌های هسته‌ای در آنها می‌رود، یا از آنها بازدید نکرده یا بازرسی‌های صورت گرفته دیرهنگام بوده است.

در ادعای مقام اسرائیلی افزوده شده بود که بازرسان آژانس به دلیل مخالفت قاطعانه ایران با بازرسی از برخی از اماکن، ترجیح دادند از رویارویی با این کشور خودداری کنند.

مقام یاد شده گفته بود، اطلاعات مربوط به فعالیت در «سایت‌های مشکوک» ایران چند ماه پس از اجرایی شدن برجام (در اوایل زمستان ۱۳۹۴) از سوی «عاملی در یک کشور غربی» به آژانس و همچنین به چند قدرت جهانی که برجام را امضاء کرده بودند، منتقل شد اما آژانس «سهل‌انگاری» کرد.

تقابل آژانس و اسرائیل در مورد این گزارش در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دوشنبه بیست و هفتم شهریور با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نیویورک دیدار می‌کند.

دیدار پیش روی ترامپ و نتانیاهو

جروزالم پست دوشنبه در آستانه دیدار سوم ترامپ – نتانیاهو در هشت ماه اخیر، نوشته‌است نخست وزیر اسرائیل «پیشنهادهای معینی را برای تغییر یا لغو برجام» به رئیس جمهوری آمریکا ارائه می‌کند.

روزنامه هاآرتص نیز ساعاتی پیش از این ملاقات نوشته‌است، هدف نتانیاهو متقاعد کردن ترامپ است تا آمریکا پانزدهم اکتبر (۲۳ مهر) با این استدلال که «ایران تعهدات هسته‌ای‌اش را نقض کرده‌است» خروج کشورش از برجام را اعلام کند و در آن صورت نیز کنگره تحریم‌های بیشتری را علیه ایران برقرار کند.

در همین حال، به‌نوشته هاآرتص، نتانیاهو در حالی برای خروج آمریکا از برجام تلاش می‌کند که اکثر قاطعی از مشاوران مقامات ارشد آمریکایی با این نظر مخالف هستند و آن را به زیان منافع آمریکا می‌دانند.

به گزارش هاآرتص، مشاوران ژنرال جیمز متیس وزیر دفاع، رکس تیلرسون وزیر خارجه و شمار دیگری از بلندپایگان آمریکا به ترامپ توصیه کرده‌اند به گام‌هایی برای افزایش نظارت بر محوطه‌های هسته‌ای ایران و مهار «فعالیت‌های تروریستی ایران در خاورمیانه» اکتفا کند.

این روزنامه هفته گذشته نیز خبر داده بود، بسیاری از نهادهای اطلاعاتی خود اسرائیل با نظر نتانیاهو و وزیر دفاع او در مورد فشار بر آمریکا برای خروج از برجام مخالف هستند.

نتانیاهو هفته گذشته در سفرش به آرژانتین گفت، به صراحت می‌گوییم که برجام «یک توافق بد است که باید لغو یا اصلاح شود».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، نتانیاهو در مورد «خطرات حضور نظامی ایران در سوریه» نیز در مذاکرات دوشنبه خود با دونالد ترامپ و همچنین در ملاقات‌هایش با سایر رهبران جهانی در نیویورک تأکید می‌کند.

نتانیاهو در پی ملاقات شصت دقیقه‌ای دوشنبه با ترامپ، سه‌شنبه بیست و هشتم شهریور نیز در هفتاد و دومین دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد با محوریت مسائل ایران سخنرانی می‌کند.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند، نتانیاهو که از جمعه گذشته به نیویورک رسیده، اکثر اوقات خود را در سه روز گذشته بر سخنرانی‌اش برای مجمع عمومی متمرکز کرده‌است.

در این میان، گزارشگران اسرائیلی به نقل از مقاماتی که نتانیاهو را در سفر نیویورک همراهی می‌کنند، خبر داده‌اند، وی به احتمال زیاد در سخنرانی سه‌شنبه در مجمع عمومی جمله یا جملاتی را به زبان فارسی خواهد گفت.

رسانه‌های اسرائیلی نوشته‌اند، احتمالاً خطاب جملات فارسی نتانیاهو که تلاش زیادی کرده تا آنها را خوب بیان کند، آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی یا حسن روحانی رئیس جمهوری نظام ایران است که او نیز در نیویورک حضور دارد.

نتانیاهو در دوره‌های گذشته مجمع عمومی نیز با کارهایی مانند کشیدن نقشه بمب اتمی ایران و یا نشان دادن کتاب‌های تاریخی از تریبون مجمع عمومی در صدد جلب توجه افکار عمومی نسبت به موضع دولتش در مورد ایران برآمد.

XS
SM
MD
LG