لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۶

موسوی مقابله با «تهدید» حضور اسرائیل در خلیج فارس را «حق ایران» دانست


عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به پیوستن اسرائیل به ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا در خلیج فارس روز جمعه هرگونه حضور «رژیم اشغالگر قدس» در این ائتلاف را «تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و عاملی بحران‌آفرین و بی‌ثبات‌ساز در منطقه خلیج فارس» دانست.

در ادبیات جمهوری اسلامی، به جای نام کشور اسرائیل از عبارت «رژیم اشغالگر قدس» یا «رژیم صهیونیستی» استفاده می‌شود.

به گفته این مقام وزارت خارجه ایران، جمهوری اسلامی «حق مقابله با این تهدید [اسرائیل] و دفاع از خود را محفوظ می‌دارد».

آمریکا از جامعه جهانی خواسته است که برای امنیت کشتیرانی در خلیج فارس ائتلافی نظامی تشکیل شود و ییسرائل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، اخیرا با اشاره به طرح ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس، تنگه هرمز، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعلام کرد که کشورش «از جنبه‌های اطلاعاتی و زمینه‌های دیگری که دارای برتری نسبی است» در این ائتلاف حضور فعال خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه، روز جمعه، ۱۸ مردادماه، ضمن هشدار در مورد مقابله با حضور اسرائیل در این ائتلاف گفت که ایران در عمل برای مقابله با حضور اسرائیل در منطقه تردیدی نخواهد داشت و «مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده آمریکا و اسرائیل خواهد بود».

وی درخصوص تلاش آمریکا برای شکل‌دهی به نوعی ائتلاف نظامی گفت ایران با داشتن ۱۵۰۰ مایل ساحل در این منطقه و «بر اساس مسئولیت تاریخی، خلیج فارس را ادامه قلمرو سرزمینی خود دانسته و خود را متعهد به تامین امنیت آن و امنیت تردد کشتی‌ها در این منطقه می‌داند و معتقد است حضور نیروهای فرا منطقه‌ای در خلیج فارس تحت هر نام و عنوانی که باشد نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمی‌کند، بلکه زمینه تنش و بحران در منطقه حساس خلیج فارس را بیش از پیش فراهم می‌آورد».

طی اردیبهشت و خرداد سال جاری شش کشتی تجاری، از جمله دو نفتکش در آب‌های امارات و عمان مورد هدف قرار گرفتند که عربستان، آمریکا و بریتانیا انگشت اتهام خود را به سوی ایران نشانه گرفتند. آلمان نیز اعلام کرد تمامی شواهد علیه ایران است. ایران دست داشتن در این حملات را رد کرد.

همچنین در پی توقیف نفتکش ایران در جبل‌الطارق، تحت حاکمیت بریتانیا، ایران نیز ماه گذشته یک نفتکش بریتانیایی را در آب‌های عمان توقیف کرد، موضوعی که باعث شد بریتانیا به‌طور رسمی حضور خود در ائتلاف نظامی در خلیج فارس را اعلام کند.

اخیرا یک نشست درباره موضوع امنیت کشتیرانی و تشکیل ائتلاف نظامی در بحرین برگزار شد و قرار است دو ماه دیگر نیز نشستی با همین موضوع و حضور نمایندگان ده‌ها کشور در بحرین برگزار شود.

به گزارش ایرنا به نقل از سخنگوی وزارت خارجه، جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با شکل‌گیری این گونه ائتلاف‌ها اعلام و آن را اقدامی تنش‌آفرین و فریبکارانه می‌داند و «برگزارکنندگان، شکل‌دهندگان و اعضای آن را به عنوان عاملین موثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد».

روز پنج‌شنبه هفته جاری امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران نیز با اشاره به اخبار منتشره مبنی بر تمایل اسرائیل برای پیوستن به ائتلاف نظامی آمریکا در منطقه گفت: «چنین اقدام احتمالی بسیار تحریک‌کننده بوده و برای منطقه می تواند عواقب فاجعه‌باری به دنبال بیاورد».

منابع: ایرنا، رادیوفردا/ ف. ق./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG