لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۷

ایران برای تقویت متحدانش «در تلاش برای فروش نفت بلاتکلیف خود در چین است»


بندر دالیان در منتهی الیه شرق چین
بندر دالیان در منتهی الیه شرق چین

وال‌استریت جورنال از بارگیری حدود سه میلیون بشکه نفت بلاتکلیف ایران در چین و تلاش تهران برای فروش آنها در دریا خبر داد و در گزارشی نوشت که بیم آن می‌رود درآمد فروش این محموله صرف تقویت گروه‌های نیابتی ایران در منطقه شود.

این روزنامه روز شنبه ۲۲ دی به نقل از منابع مطلع گزارش داد که پس از مذاکرات ایران با چین در اواخر نوامبر و ماه دسامبر، در نهایت پکن ماه گذشته با خروج محموله‌های نفتی ایران موافقت کرد.

به گفته منابع وال‌استریت جورنال، چین قبلا به درخواست‌های ایران برای خارج کردن نفت زمین‌گیر شده‌اش از این کشور چراغ سبز نشان نداده بود.

چند روز پیش خبرگزاری رویترز گزارش داد که ایران در تلاش است تا ۲۵ میلیون بشکه نفت خود را که حدود شش سال است در دو بندر چین زمین‌گیر شده آزاد کند.

این ۲۵ میلیون بشکه نفت به تدریج تا سال ۲۰۱۸ وارد چین شدند اما از سال ۲۰۱۹ که دولت قبلی دونالد ترامپ معافیت‌ها در این زمینه را لغو کرد، هیچ مشتری‌ای برای آنها پیدا نشد و در مخازن اجاره‌ای در بندر دالیان و بندر ژوشان گیر افتادند.

به نوشته وال‌استریت جورنال، اخیرا دو نفتکش «مید استار» و «سی‌اچ بیلیون» برای بارگیری بخشی از نفت ایران عازم بندر دالیان شدند.

بنابر این گزارش، کشتی مید استار اوایل ماه جاری میلادی این بندر را با دو میلیون بشکه نفت ترک کرد و گمان می‌رود که کشتی بیلیون نیز هنوز در بندر است و قرار است ۷۰۰ هزار بشکه نفت بارگیری کند.

به گفته منابع وال‌استریت جورنال، نفتکش مید استار پیش از ورود به بندر دالیان به مدت سه روز سیگنال بین‌المللی خود را خاموش کرد و پس از بارگیری نیز رهسپار آب‌های کره جنوبی شد تا محموله خود را به کشتی دیگری منتقل کند.

ایران هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده و سخنگوی وزارت خارجه چین هم به وال‌استریت جورنال گفته است از این موضوع اطلاعی ندارد اما «پکن با همه کشورها از جمله ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی همکاری می‌کند».

این مقام چینی در عین حال بار دیگر گفت که پکن با «تحریم‌های یکجانبه، غیرقانونی و غیرمنطقی ایالات متحده» مخالف است.

ایران برای دور زدن تحریم‌ها و فروش نفت خود به شبکه‌های پیچیده کشتیرانی روی آورده است؛ حتی اگر یک خریدار چینی بخواهد نفت ذخیره شده ایران در این کشور را بخرد، این محموله باید ابتدا به خارج از چین انتقال یابد و مدارک آن به عنوان نفت غیرایرانی تغییر کند.

به نوشته وال‌استریت جورنال، ارزش نفت زمین‌گیر شده ایران در چین در حال حاضر بیش از دو میلیارد دلار است اما تهران حدود یک میلیارد دلار بابت هزینه مخازن اجاره‌ای در دو بندر چینی بدهکار است.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشته است که نگرانی‌ها در مورد خروج سه میلیون بشکه نفت ایران از بنادر چین و تلاش تهران برای فروش آنها توسط سپاه پاسداران افزایش یافته است.

بنابر این گزارش، ایران درآمد حاصل از این اقدام را به سپاه پاسداران اختصاص داده است که در کار تسلیح و تامین مالی گروه‌های وابسته به جمهوری اسلامی در سراسر خاورمیانه است.

گزارش وال‌استریت جورنال درباره خروج سه میلیون بشکه نفت ایران از چین در آستانه ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید منتشر شده است.

دولت پیشین اقای ترامپ سیاست فشار حداکثری به ویژه جلوگیری از فروش نفت ایران را دنبال می‌کرد و نزدیکان او گفته‌اند این سیاست از بیستم ژانویه بازخواهد گشت.

ادامه ارسال پول ایران به حزب‌الله لبنان

گزارش‌ها حاکی است در کنار کوشش جمهوری اسلامی برای ادامه تقویت مسلحانه گروه‌های مورد حمایت خود در خاورمیانه، مقامات تهران به ارسال پول بازسازی زیرساخت‌های غیرنظامی در مناطق تحت کنترل گروه‌های یادشده نیز ادامه می‌دهند.

شش هفته پس از آتش‌بسی که به جنگ اسرائیل و حزب‌الله پایان داد، بسیاری از لبنانی‌هایی که خانه‌هایشان در جنگ تخریب شده است، خواستار بازسازی هستند و گزارش‌ها حاکی از کمک مالی جمهوری اسلامی ایران به این روند است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز یکشنبه ۲۳ دی در گزارشی میدانی نوشت حزب‌الله، که بخشی از هزینه بازسازی ۲.۸ میلیارد دلاری پس از جنگ ۲۰۰۶ را تأمین کرده بود، اکنون با کمک مالی از ایران پرداخت غرامت به اهالی جنوب لبنان را آغاز کرده است.

به کفته منابع این گزارش، تاکنون، به برخی خانواده‌ها مبالغی بین ۱۹۴ تا ۱۴ هزار دلار پرداخت شده است. حزب‌الله همچنین ۱۴۵ تیم بازسازی با بیش از ۱٬۲۵۰ مهندس و صدها تحلیل‌گر و حسابرس را بسیج کرده است که پول همه این فعالیت‌ها از ایران تأمین شده است.

XS
SM
MD
LG